„Mindenben fejlődnöm kell”

SZ. NAGY TAMÁS, lapincs atillaSZ. NAGY TAMÁS, lapincs atilla
Vágólapra másolva!
2006.08.10. 01:26
Címkék
Pazar próbajáték és hoszszú előkészítés után szerdán aláírta négy évre szóló szerződését a Watforddal Priskin Tamás. Az angolok két részletben egymillió fontot (400 millió forint) fizetnek a válogatott csatárért a Győrnek. A futballista most hazatér az U21-es válogatottba, aztán gőzerővel készül a Premier League augusztus 19-i rajtjára.
Most már biztos, hogy Priskin Tamásnak (fehérben) az NB I-es védôk helyett a Premier League hátvédeivel kell megküzdenie
Most már biztos, hogy Priskin Tamásnak (fehérben) az NB I-es védôk helyett a Premier League hátvédeivel kell megküzdenie
Németh Ferenc
Most már biztos, hogy Priskin Tamásnak (fehérben) az NB I-es védôk helyett a Premier League hátvédeivel kell megküzdenie
Most már biztos, hogy Priskin Tamásnak (fehérben) az NB I-es védôk helyett a Premier League hátvédeivel kell megküzdenie
Most már biztos, hogy Priskin Tamásnak (fehérben) az NB I-es védôk helyett a Premier League hátvédeivel kell megküzdenie
Németh Ferenc
Most már biztos, hogy Priskin Tamásnak (fehérben) az NB I-es védôk helyett a Premier League hátvédeivel kell megküzdenie

– Napra pontosan két hete beszéltünk először, akkor gólt rúgott a felkészülési találkozón, most pedig már a Watford igazolt játékosa. Milyen érzés volt az angol klubbal készülni az elmúlt időszakban?
– Nem ért váratlanul a helyzet, hiszen valamennyire már előre felkészültem, hogy mi várhat rám Angliában – mondta Priskin Tamás. – Remek körülmények között dolgoztunk, a stadion és az edzőpályák is minden igényt kielégítenek.

– Miután hétfőn visszatért, a társakat már ismerősként köszöntötte. Melyik játékossal került a legjobb kapcsolatba az elmúlt két hétben?
– Mindenki nagyon barátságos, segítőkész volt velem, de a hátvéd Malky Mackay különösen sokat segített. Ő már rutinos játékos, hasznos tanácsokat kaptam tőle.

Jelentős erősítés

Aidy Boothroyd, a Watford vezetőedzője az aláírás után beszélt Priskin Tamás szerződtetéséről:

„Nagyon örülünk, hogy Tamás a klubunkban folytatja pályafutását. Hatalmas tehetség, nem kis erőfeszítésünkbe telt, hogy a csapathoz csábítsuk. A magyar labdarúgó megszerzése a jövőre nézve jelentős erősítést jelent a Watfordnak.”
– És az edző? Milyen ember Aidy Boothroyd?
– Nagyon fiatal, mindössze harmincnégy éves. Dinamikus, ambiciózus, úgy érzem, kiválóan felkészíti a csapatot az élvonalbeli szereplésre.

– Az előző évadban két csatárral játszott a Watford. Az idén is marad ez a szisztéma?
– Igen, úgy tűnik, hogy az élvonalban is így játszunk majd.

– Marlon King. Darius Henderson.
– A két csatár, aki tavaly végigjátszotta a szezont. Előbbi nagyon barátságos velem, sokat tanulhatok tőle a jövőben. Egyébként kedden az Inter ellen is ők szerepeltek.

– Nekünk egy másik felállás jobban tetszene.
– Természetesen nekem is. Az biztos, hogy velük kell megküzdenem a csapatba kerülésért.

– Felröppent a hír, hogy az angolok vébékerettag tinizsenije, Theo Walcott is Watfordba igazol.
– Erről még nem hallottam.

– Valószínűleg azért, mert Arséne Wenger hallani sem akart erről, így Theo Walcott az Arsenalban marad. És Les Ferdinand, a veterán válogatott támadó?
– Ő már – legjobb tudomásom szerint – nincs a keretben.

– Ismerik-e már a watfordi szurkolók a Priskin nevet?
– Nem különösebben, talán csak a helyi fanatikusok, akik kint voltak a felkészülési meccseken.

– Nem is foglalkozott önnel a helyi média?
– Egyáltalán nem kerestek még. Majd talán ezután népszerűbb leszek.

– Szerda kora délután írt alá. Milyen feltételekben állapodtak meg?
– Négy évre szóló szerződést kötöttünk, lakást bérelnek nekem, az autót viszont magamnak kell intéznem. Külön nyelvtanárt kapok, hogy fejlesszem az angoltudásom.

– Úgy láttam, a harmincas mez, amelyben Győrött szerepelt, még szabad Watfordban.
– Erről még nem beszéltünk, de én örülnék neki, ha újra ez a szám lenne a hátamon.

– Stamford Bridge, Emirates Stadium, Old Trafford vagy netán Anfield Road?
– Mindegyik. Nagyon várom már a Chelsea, az Arsenal, a Manchester United és a Liverpool elleni meccset, mint ahogy a többi bajnokit is.

– Netán van is kedvence az angol csapatok között?
– Igen, a Watford. Egyébként pedig a Győri ETO mellett a Real Madrid a favorit.

– Tudja-e, ki Komarno leghíresebb labdarúgója?
– Németh Szilárd.

– És Komáromé?
– Czibor Zoltán.

– És ki volt az a korábbi nagyon híres győri játékos, akinek a családja Priskinből magyarosította a nevét?
– Palotai Károly.

– Minden stimmel. A családja hogyan fogadta Angliába szerződését?
– Egyik szemük sír, a másik nevet. Nagyon örülnek a sikeremnek, de persze rossz lesz, hogy ilyen messze leszünk egymástól.

– Több mint két éve jár együtt a barátnőjével. Bizonyára ő követi majd Angliába.
– Így van, ahogy berendezkedem, utánam jön.

– Házias a barátnője?
– Nagyon.

– Ha jól tudjuk, a kint játszó magyarokkal már felvette a kapcsolatot.
– Egyelőre csak Torghelle Sándorral beszéltem, de keresem a többieket is.

– Másnak csak álom, önnek már valóság: mire számít a Premier League-ben?
– Kemény feladat lesz, az egészen biztos. Mindenben fejlődnöm kell. Fel kell gyorsulnom, hogy bírjam az angliai iramot.

– Mit vár a bajnokságban az újonc Watfordtól?
– Egyelőre biztos bennmaradást.

– És a Győrtől?
– Minél jobb eredményt az NB I-ben. Nagyon szorítok majd a fiúknak. ---- Keglovich Ferenc, a csatár edzője a győri serdülőcsapatban:
„Volt egy szülő, aki Révkomáromból hordta át a kisfiát hozzánk edzésre, ő hívta fel a figyelmemet Tamásra, aki ott nevelkedett, de azt a közeget már kinőtte. Nem volt nehéz meglátni, hogy született tehetség, ezért át is igazoltuk. A jó értelemben vett lezserség, zsiványság jellemzi, Angliában is megállja majd a helyét.”

Gunyhó Ferenc, a Győri ETO korábbi utánpótlás-szakágvezetője:
„Jól emlékszem arra a pillanatra, amikor hozzánk került 14 évesen. Nagy erénye, hogy olyan könnyedséggel és természetességgel csinál meg mindent, hogy öröm nézni. Igazi lesipuskás típus, nagyon érzi a kaput, mindig jókor van jó helyen. Az edző ilyenkor látja igazán a munkája gyümölcsét, ezért érdemes dolgozni.”

Csank János, Priskin Tamás korábbi edzője az ETO felnőttcsapatánál:
„Nagyon fiatal, ami nem könnyíti meg a dolgát Angliában, de a motivációval biztosan nem lesz gondja. Igazi befejező csatár, erős fizikumára nagy szüksége lesz az angol élvonalban. Minél hamarabb át kell vennie a kinti életmódot, és be kell illeszkednie az új közegbe, egyelőre ez lesz a legfontosabb feladata.”

Lothar Matthäus, aki először szerepeltette a magyar válogatottban:
„Nagyon tehetséges játékos, remek fizikai adottságokkal, nem érdemtelenül lett válogatott labdarúgó. Nagyon bízom benne, hogy Angliában is megállja a helyét. Annyit viszont engedjenek meg magánvéleményként: nem biztos, hogy minden esetben érdemes a magyar futball értékeit kiárusítani.” ---- Klement Tibor, a győri csapat ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón ismertette Priskin Tamás eladásának körülményeit.

„Két játékosügynök segített: Raymond Sparkes és Csontó Károly. Ötszázezer euróról indultak, majd nyolcszázezer euró is felvetődött. Hogy a vételár végül egymillió angol font (400 millió forint) lett, a nagyrészt Tarsoly Csaba profi tárgyalókészségének köszönhető. A Watford eredetileg kölcsön szerette volna venni a játékost, de aztán végleg megvette. A vételárat két részletben fizeti: négyszázezer fontot augusztus tizenötödikéig utal át a Győrnek, a hatszázezer fontot pedig kétezer-nyolc augusztus tizenötödikéig kell kiegyenlítenie.

Ha az angolok a csatár játékjogát jövő augusztus előtt továbbadják, a mostani átigazolási díj feletti összeg huszonöt százaléka szintén az ETO-é, úgy, hogy az angolok előtte kifizetik a hatszázezer fontot is. Csontó Károly ellenszolgáltatás nélkül vállalta a segítséget, Raymond Sparkes üzleti jutaléka tíz százalék.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik