Ináncsy Miklós válasza, távozás helyett támadás

Somogyi Zsolt, A. B.Somogyi Zsolt, A. B.
Vágólapra másolva!
2006.08.09. 02:20
Címkék
Sajtótájékoztatót tartott az FTC elnöksége a kedd délelőtti ülése után. Most kiderült, hogy az elnöki posztjához ragaszkodó Ináncsy Miklós szlovákiai tárgyalásai menthetik meg a klubot. Az elnökség tagjai Furulyás János korábbi elnököt és részben Várszegi Gábort okolják a kialakult helyzetért, azonban a szurkolók másként gondolják, a drukkerek kis csoportja tojással akarta megdobálni az Üllői útra érkező Ináncsy Miklóst.
Ináncsy Miklós szemüveggel sem látná tisztábban a Ferencváros jövôjét
Ináncsy Miklós szemüveggel sem látná tisztábban a Ferencváros jövôjét
M. Németh Péter
Ináncsy Miklós szemüveggel sem látná tisztábban a Ferencváros jövôjét
Ináncsy Miklós szemüveggel sem látná tisztábban a Ferencváros jövôjét
Ináncsy Miklós szemüveggel sem látná tisztábban a Ferencváros jövôjét
M. Németh Péter
Ináncsy Miklós szemüveggel sem látná tisztábban a Ferencváros jövôjét
A tojásdobálás nem érte el célját, ugyanis rendőrök álltak a klubház előtt, így Ináncsy Miklós öltönyére nem került sárga folt, és a klubelnök (akinek esze ágában sincs lemondani posztjáról) elegánsan állhatott ki a sajtó képviselői elé, és jelenthette be, folyamatosan tárgyal a lehetséges befektetőkkel. Ez az új hír egyébként már nem hír, hiszen lapunkban kedden beszámoltunk arról, hogy a szlovák Artmedia dúsgazdag tulajdonosa, Ivan Kmotrík érdeklődik a futballcsapatot működtető zárt részvénytársaság (zrt.) részvényei iránt.

Az alábbiakban a sajtótájékoztatón elhangzottakról számolunk be, és olvasóink bocsánatát kérjük, ha úgy érzik, nehezen követhető mindaz, amiről a Ferencváros elnöke beszél – de ez a valós helyzet: érthetetlen mondatok, zavaros magyarázatok.

„A koncepció az lenne, hogy mi, közép-kelet-európai klubok kicsik vagyunk a nagy nyugati sztárokhoz képest, de együtt erősebbek lehetünk – mondta az FTC-t irányító Ináncsy Miklós. – Az Artmedia keresett meg minket, és látnak fantáziát egy magyarországi befektetésben.”

A tisztánlátás végett: a részvényeket 300 millió forintért adná a klub, de a reménybeli vevőnek a 450-500 milliós adósságot is át kell vállalnia. Ináncsy Miklós lapunk érdeklődésére elmondta, a héten találkozik a szlovák féllel, a Ferencváros elküldte a szerződést, a kérdés csak az, hogy aláírva kapja-e vissza.

Tegyük fel, nem írják alá…

Ezzel kapcsolatban Kácsor Attila, a klub gazdasági igazgatója elmondta: ha a napokban nem tudják értékesíteni a részvényeket, akkor az FTC vezetősége lemond a futballcsapatot működtető cégben betöltött tulajdoni jogáról, és a klub pályázatot ír ki a betöltésére (már megint egy pályázat...).

Ináncsy Miklós ezután cáfolt, mégpedig azt, hogy bármiféle problémája lenne Albert Flóriánnal (a Császár véleményét a 3. oldalon olvashatják), és mint mondta, ő számít a legenda segítségére a klub nehéz helyzetében. Az elnök hozzátette: továbbra is az a véleménye, hogy az általa valóban kritizált Lipcsei Péter futballozzon, és arról nyilatkozzon, hogyan kell tizenegyest rúgni, míg a gazdasági kérdésekbe ne szóljon bele. Ináncsy Miklós elmondta azt is, Albert Flórián vele volt akkor is, amikor a T-Mobile képviselőivel egyeztetett, mert – e helyütt ismét idézzük az elnököt – „Flóri vállalta az ilyen jellegű jövés-menéseket.”

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Félreértés ne essék, nem a nyelvbotlásokon élcelődünk. A néhány rosszul megfogalmazott mondat pusztán arról árulkodik, hogy az Üllői úton bizony súlyos bajok vannak a kommunikációval – olyan időszakban, amikor nagyon nem mindegy, mit és hogyan mondanak a Fradiról.

És az elnök folytatta…

A Fradi általános helyzetéről szerinte „vagy igent, vagy b-t kellene mondani”, és úgy látja, a klubban korábban „bűncselekmény követődött el”.
No, ez már érdekes…

A kézilabda-szakosztályt vezető Maglódi Lajos elnökségi tag nem is érti, miért támadják az elnökséget. Szerinte az előző klubvezető, Furulyás János sohasem tájékoztatta őket, a hátuk mögött tárgyalt, olyan témákban is, amelyekre az elnökség nem hatalmazta fel.

„Furulyás mindig befektetőt ígért, később kiderült, hogy ezek nem voltak komolyak” – mondta mérgesen Maglódi Lajos. Szerinte az elnökség abban sem hibás, hogy ezen ígéreteket a testület tagjai mindig el is hitték. Arra a felvetésre, milyenek másodosztályba sorolt futballcsapat kilátásai, az elnökség tagjai mivel biztatják az elkeseredett szurkolókat, Bathó Márta elnökségi tag felelt: a gyerekekben, az utánpótlásban vannak a Fradi értékei.

Erre a megjegyzésre az asztaloknál ülők közül néhányan a fejüket fogták, de nem volt mit tenni, a labdarúgókat érintő kérdésre ez volt a válasz.

Utóbb a korábbi tulajdonos, a Fotex Rt.-t képviselő Várszegi Gábor neve is elhangzott. Az üzletembert is megvádolták az elnökség tagjai, mondván: noha korábban 1.8 milliárd forintot invesztált a csapatba, ő azért felelős, mert nullszaldós klubot vett át, és 350 milliós adósságot maga után hagyva távozott, ráadásul horribilis összegről szóló szerződéseket kötött játékosokkal, edzőkkel, és később utódai ezzel a nehéz örökséggel képtelenek voltak megbirkózni.

A T-Mobile által megszellőztetett támogatáscsökkentés kapcsán Ináncsy Miklós úgy vélte: a zrt. igazgatósága kidolgozza a szponzor (akinek az elnök szavaival: „köszönet és hála”) kívánalmainak megfelelően, hogy milyen feltételek mellett képzelhető el a klub működtetése, hogy – idézve az elnököt – „mi a jövőbeni képünk”.
Biztató, ugye?… ---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik