Vb 2006: Materazzi tagadja, hogy terroristának nevezte volna Zidane-t

Vágólapra másolva!
2006.07.11. 10:59
Marco Materazzi, a z olasz labdarúgó-válogatott védője tagadta, hogy „mocskos terroristának” nevezte volna Zinedine Zidane-t. Ismeretes: Zidane a világbajnoki döntő 110. percében leszegett fejjel nekirohant Materazzinak, ezért kiállították. Sajtóértesülések szerint az Inter védője vagy terroristázott, vagy Zizou lánytestvérét nevezte prostituáltnak vagy pedig beteg édesanyját szidalmazta.
Reuters
Reuters

A „terroristázós” verzió egyébként a párizsi székhelyű rasszizmus-ellenes szervezettől, az SOS Racism nevű csoporttól származik, amely már percekkel a történtek után ezzel magyarázta Zidane tettét.

Az SOS Racism „jól értesült forrásokra” hivatkozva állította, hogy ismeri az indítékot, Materazzi azonban határozottan cáfolta, hogy bármi ilyesmit mondott volna a búcsúmeccsét játszó, algériai származású zseninek.

„Ez teljességgel valótlan állítás, nem neveztem terroristának – mondta a 32 éves Inter-védő az olasz ANSA hírügynökségnek. – Nem is tudom, mit jelent ez a szó. Az egész világ élőben láthatta a tévében, mi történt.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik