Nem végleges a vége

Szabados BalázsSzabados Balázs
Vágólapra másolva!
2006.06.29. 00:33
Címkék
Kótai Mihály március 3-án Hartlepoolban elveszítette az IBO nagyváltósúlyú vb-övét, miután másodszor is kikapott a brit Steve Conwaytől. Akkor időt kért, hogy elgondolkodjon a folytatásról, ám most, három hónappal később sem meri kimondani véglegesen, hogy vége…
Tornádó még csak 29 éves, 33 győzelme mellett csupán 3 veresége van, normális esetben fel sem vetődne ilyenkor a búcsú, azonban két utolsó, Steve Conway elleni mérkőzésén nemhogy tornádót, de komolyabb fuvallatot sem láthattak tőle a nézők. Amellett, hogy a Polish Box Promotion bokszolójának a taktikája sem volt megfelelő a minden hájjal megkent brit bunyós ellen, szembeötlő volt figyelmetlensége és motiválatlansága is, az ilyesmi a profi bokszban megengedhetetlen. A mérkőzés után a magyar ökölvívó három hónap gondolkodási időt kért. Az általa kijelölt határidő lejárt.– Hol van most?
– Magyarországon. Az elmúlt három hónapban a civil ügyeimet intéztem, de terveim közt szerepel egy háromhetes európai körutazás is. Rómában például még sosem voltam.

– A körutazás alatt esetleg megmérkőzik valakivel?
– Tudom, hogy már eltelt a gondolkodásra szánt három hónap a vereségem óta, de még mindig bizonytalan vagyok a folytatást illetően. Ami tény: azóta nem edzettem. A hátsérülésemet a mai napig kezelik.

– Sokan mondják, hogy rossz taktikával bokszolt Conway ellen, tényleg edzői hiba miatt veszített?
– Több dolog is közrejátszott az övem elvesztésében, nem hibáztathatom a menedzseremet, Veres Lacit. Tavaly nagyon sok mecscsem volt, ami nagyon kimerített.

– Tartja a kapcsolatot Veres Lászlóval?
– Azt nem mondanám, talán kétszer találkoztunk a három hónap alatt.

– Látom, bizonytalan a folytatást illetően, az önhöz közel állók mit tanácsolnak?
– A kedvesem és a barátaim azt mondják, hagyjam abba, mondván, húsz éve bokszolok már, de akik az utcán megszólítanak, a folytatásra buzdítanak.

– A szíve mit diktál?
– Azt súgja, menjek vissza, és verjek agyon mindenkit, de hát az embernek feje is van.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik