Vb 2006: Mauro Camoranesi csak a pályán olasz?

Vágólapra másolva!
2006.06.14. 22:21
Megkérdőjelezik Mauro Camoranesi (képünkön), az olasz labdarúgó-válogatott játékosának lojalitását, miután az Argentínában született középpályás kijelentette: ő bizony soha nem énekli az itáliai himnuszt.

Szavazás

Melyik ország nyeri a 2006-s labdarúgó vb-t?

Írja be az itt látható számot!
A hannoveri ADW Arenában talán csak egy ember volt hétfőn az olasz érzelműek között, aki nem énekelte a „L’Inno di Mameli” című nemzeti indulót. Bár a csarnok csak úgy zengett, Mauro Camoranesi, az azzurrók játékosa némán hallgatta végig a himnuszt.

„Ami engem illet, soha nem énekelek – jelentette ki az 56. percben csereként pályára lépő szélső. – Nem ismerem a szöveget, de a gyerekeim már éneklik.”

„Valamikor úgy döntöttem, hogy ezt a szerelést fogom viselni – folytatta Camoranesi. – A világbajnokságon olasz vagyok. Nem szép dolog azt kérdezni, miért nem játszom inkább az argentinoknál.”

Camoranesi az argentínai Tandil városában született 1976. október 4-én, és 2001-ben települt át Olaszországba, amikor leigazolta a Hellas Verona. Utána került a Juventushoz.

Az olasz válogatottba először 2003 januárjában kapott meghívott, de akkor még nem, csak február 12-én, Portugália ellen mutatkozott be. Azóta 22-szer játszott a squadra azzurában, és egy gólt szerzett.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik