Vb 2006: Sidney Govou helyettesíti Cissét

Vágólapra másolva!
2006.06.08. 14:18
A pénteken kezdődő németországi labdarúgó-világbajnokságra készülő francia válogatott szövetségi kapitánya, Raymond Domenech a tegnap súlyos sérülést szenvedett Djibril Cissé helyet Sidney Govout hívta be az utazó keretbe.
Cissét ma már meg is műtötték
Reuters
Cissét ma már meg is műtötték
Cissét ma már meg is műtötték
Reuters
Cissét ma már meg is műtötték
Cissé (képünkön) a Kína elleni, tegnapi felkészülési találkozón sérült meg, amikor a 10. percben egy ütközést követően síp- és szárkapocscsonttörést szenvedett. A sérült játékost azonnal kórházba szállították, ahol az is csakhamar megállapítást nyert: elkerülhetetlen esetében a műtéti beavatkozás.

A vb-ről így lemaradó Liverpool francia légiósát ma a szövetségi kapitány még az utazás előtt személyesen kereste fel és biztosította arról, hogy a társak is együtt éreznek vele, mindannyian nagyon hiányolják. Jacques Chirac francia államfő, aki a helyszínen tekintette meg a Kína elleni találkozót, ma reggel telefonon keresztül próbálta vigasztalni a különc viselkedésért ismert támadót.

Azóta már az is eldőlt, hogy nem a BL-győztes, spanyol bajnoki címét megvédő FC Barcelona aprótermetű támadó középpályása, Ludovic Giuly helyettesíti Cissét a vb-n, hanem a francia bajnok Lyon csatára, Sidney Govou.

Németországban a liverpooli csatárt...
Reuters
Németországban a liverpooli csatárt...

... a Lyon támadója helyettesítheti
... a Lyon támadója helyettesítheti


A 27 éves játékos az 1999-2000-s szezonban mutatkozott be a Lyon színeiben a francia élvonalban, azóta más együttesben nem is szerepelt. Természetesen a francia válogatottat leszámítva, ahol 19 találkozón kapott eddig lehetőséget a bizonyításra, és azokon a mérkőzéseken összesen három gólt szerzett. A nemzeti együttesben négy évvel ezelőtt mutatkozhatott be.

Bár Govou alapember a zsinórban öt francia bajnoki címet nyert Lyonban, csatár létére nem tartozik a gólerős játékosok közé: idén mindössze öt gólt szerzett, az elmúlt három idényben is csak tizenhatot.

Franciaország a vb-n Dél-Koreával, Togóval és Svájccal a G-csoportba nyert besorolást.

Szavazás

Melyik ország nyeri a 2006-s labdarúgó vb-t?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik