Góliszony után jön a gólzápor

V. GY., R. B. B.V. GY., R. B. B.
Vágólapra másolva!
2006.03.29. 02:25
Címkék
Nagy lehetőség előtt áll a Honvéd, amely 14 éven alatti szurkolóit és a nyugdíjasokat ingyen engedi be a meccsre. Ha a kispestiek hazai pályán legyőzik a Sopront, a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé kerülnek. Ehhez viszont – ha nem büntetőkkel jutnak tovább – gólt kell szerezniük. Ebben lehet nagy szerepe a télen Újpestről érkező Bozori Balázsnak, aki a tavaszi idényben a Honvéd legeredményesebb labdarúgója – egy góllal...
Bozori Balázs gólokat akar rúgni
Bozori Balázs gólokat akar rúgni
Bozori Balázs gólokat akar rúgni
Bozori Balázs gólokat akar rúgni
Bozori Balázs gólokat akar rúgni
Bozori Balázs gólokat akar rúgni

,,Ez valóban nem sok, de jelenlegi helyzetünkben az a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül teljesítsük a meccseinket, illetve megpróbáljuk eredményesen befejezni a kontráinkat – mondta a Bozori Balázs. – Nagyobb bennünk a feszültség, mint egy átlagos mérkőzés előtt, hiszen a kupában van esélyünk kiugró eredmény elérésére. Ezért megértem Aldo Dolcettit, hogy a Zalaegerszeg ellen a csapat több kulcsjátékosát pihentette.”

A ZTE ellen Bozori is elhibázott egy nagy helyzetet, utólag úgy véli, jobb megoldás lett volna, ha középre passzol az érkező Schrancz Balázsnak, de most már kár ezen keseregni. A lényeg, hogy sikerült beilleszkednie, és szeretné minél több góllal meghálálni a kispestiek bizalmát.
,,Nem szabad a bajnoki mérkőzésen elszenvedett vereségből kiindulni, ez még dacosabbá tesz minket – jelentette ki a támadó. – Hazai pályán lehet esélyünk a továbbjutásra, nagy elszántsággal készülünk, és bízom benne, a Sopron ellen megmutatjuk, mire képes a csapat.”
A soproni csapat egyik legjobbja, Horváth András is optimista, hiszi, hogy egy év után ismét a nyakába akaszthatják a Magyar Kupa-győzelemért járó aranyérmet. A soproniak kapitánya bízik benne, hogy a döntőig menetelnek.

„Bár egy hete hazai pályán döntetlent játszottunk, célunkat elértük – mondta Horváth András. – A lényeg ugyanis, hogy a Honvéd nem rúgott gólt. Minden úgy történt, ahogy elterveztük, s bár mi sem találtunk a kapuba, úgy érezzük, nálunk az előny. Kispesten az egy egy is elég a továbbjutáshoz.”
Pedig sokan a döntetlen és a hét végi, MTK elleni vereség után már temetik a Sopront. Vajon mi lehet az oka a megtorpanásnak?
„Szó sincs formahanyatlásról, csupán annyi történt, hogy az MTK ellen tartalékosak voltunk – hangsúlyozta a futballista. – Hibáznak, akik leírnak bennünket. Az év mérkőzésére készülünk, ennél fogva hatalmas a harci kedv, jó a hangulat. Némi feszültséget érzek társaimon, de ez nem gátol meg bennünket a továbbjutásban.”
Gyanítjuk, a legjobb négy közé jutás már igencsak megemelné a soproni béreket…

„Tévedés, mert hiába nyerünk Kispesten, különjutalmat nem kapunk, majd csak ha a kupa is a miénk lesz. A tavalyi diadal kötelez bennünket, s bár rajtam kívül csak Sira István van a jelenlegi keretben azok közül, akik a soproni labdarúgás legnagyobb sikerének részesei lehettek a Ferencváros fölött aratott sikerrel, jelenlegi játékostársaim nevében is mondhatom, óriási becsvágy fűt bennünket, s mindent megteszünk az újabb győzelemért. Szeretnénk kijutni a nemzetközi porondra, s ha sikerül, reméljük, több szerencsénk lesz, mint tavaly.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik