Sok hűhó semmiért a hűség városában

WEISZ FERENCWEISZ FERENC
Vágólapra másolva!
2006.03.27. 02:28
Címkék
Kis túlzással hisztérikus hangulat előzte meg a mérkőzést, a kosárlabdázást nagyon szerető városban a legkülönfélébb hírek keringtek az MKB-Euroleasing amerikai irányítójáról, Nikki Teasleyről.
A pletykák többsége negatív hangvételű volt, aztán eljött a vasárnap este, és sokak nem kis meglepetésére megjelent, beöltözött, bemelegített, sőt a harmadik percben be is állt a csapatba a nehezen kezelhető légiós. Talán a sok hiányzó miatt bocsátották meg neki ilyen hamar, hogy önkényesen kivett néhány nap szabadságot, elvégre a soproniak közül Lucie Blahusková, Eördögh Edit és Olekszandra Gorbunova sem játszhatott. A vendég szegediek csak két játékosukat nélkülözték – épp a két centert, a lábsérüléssel bajlódó Violeta Vukovicsot, valamint a meghűlésre panaszkodó Kajdacsi Juditot –, szűkebb keretük miatt mégis ők tűntek tartalékosabbaknak.

Teasley tehát beállt, és nagy kedvvel kosarazva, időnként mosolyogva, pazar akciókkal szórakoztatta a minden várakozást alulmúló létszámban megjelenő közönséget, az első tíz percben kilenc ponttal jelezte, hogy a vérében van ez a játék. A Szeged ekkor még tartotta a lépést a soproniakkal, főként azért, mert lelkesen játszott, és mert az első negyedben a Török Szilvia, Izsák Judit hátvédpáros jól mozgatta társait. A második negyedben aztán két perc alatt két triplát dobott a válogatott Horváth Zsuzsanna, majd megspékelte teljesítményét két duplával is, így a 17. percben már 38–21-re vezettek a kedvetlennek cseppet sem látszó zöld-sárgák. Akkora nyomást gyakoroltak a szegediekre, hogy a csongrádiak csaknem öszszeroppantak, igaz, az előzmények ismeretében senkit sem lepett meg, hogy a palánkok alatt nem bírtak a rendkívül erős Ivana Matoviccsal.

A térfélcsere után Károlyi Andrea dobott hárompontost, jelezvén, hogy fájdalmas balesete után lassacskán visszatér a jó formája, társai közül pedig Teasley álompasszát Kocsis Boglárka értékesítette közvetlen közelről (az amerikai egyébként a harmadik negyedben úgy cselezte ki a Szeged védőit, ahogy csak akarta). A befejező játékrészben a soproniak zónára tértek át, talán azért, hogy begyakorolva ezt a fajta védekezési módot kicsit bővítsék a taktikai repertoárjukat a rájátszás későbbi, élesebb meccseire. Közben kipontozódott Kocsis, az együttes elveszítette egyik mozgatóját, ám a hazai előny szemernyit sem csökkent, sőt…

Mestermérleg

Kezdetben akadozott a játék, aztán sok mozgással sikerült ismét felőrölnünk vetélytársunk ellenállását. Tettük ezt annak ellenére, hogy jó néhány játékosunkat sérülés miatt nélkülöztük, és akadtak olyanok is, akik kisebb húzódásokkal léptek pályára.
Natália Hejková, a Sopron edzője

Jelenlegi helyzetünkben ennyire voltunk képesek, nem panaszkodom a játékosaimra.
Domokos Mihály, a Szeged edzője
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik