Berki aranya, Gál sérülése

FÜREDI MARIANNEFÜREDI MARIANNE
Vágólapra másolva!
2006.03.26. 00:25
Címkék
Egyik szemünk nevet, a másik viszont sír: a cottbusi Világkupa-viadal szombati döntőiben két szeren volt érdekelve magyar tornász, lólengésben Berki Krisztián, talajon Gál Róbert. Berki megnyerte a versenyét, Gál viszont súlyos sérülést szenvedett.
Berki Krisztián: bronz után arany?
Berki Krisztián: bronz után arany?
Berki Krisztián: bronz után arany?
Berki Krisztián: bronz után arany?
Berki Krisztián: bronz után arany?
Berki Krisztián: bronz után arany?
Az elmúlt hét végi, lyoni viadalon bronzérmes Berki a selejtezőből a második legjobb eredménnyel jutott be a döntőbe, ahol már senki sem múlta felül Európa-bajnokunk produkcióját.

„A múlt heti bronz után elkeseredtem, mert rontottam a gyakorlatban. Csak enyhe vigasz volt, hogy ennek ellenére dobogóra állhattam. A két verseny között két napot töltöttem otthon, a hibák kijavításán dolgoztunk, sikerrel. Igaz, most is becsúszott egy pici rontás, de nem akkora, mint Lyonban. Hibátlan gyakorlatra majd az Európa-bajnokságon lesz szükség. Elégedett vagyok, csak Robi sérülése rontja el az örömömet” – értékelt Berki.

Gál ugrásban másodikként, talajon ötödikként kvalifikálta magát a vasárnapi fináléba, ám nem folytathatja, mert szombaton, talajgyakorlata közben megsérült.
,,A héten már fájt az Achilles-inam, kenegettem és jegeltem, hogy jó legyen. Reggel az orvosok bekötötték, azt hittem, minden rendben lesz. Aztán a harmadik ugrássorban éreztem, hogy nagy a baj: elszakadt az Achillesem. Vasárnap hazautazom, és hétfőn mindenképpen megoperálnak. Most viszonylag jól vagyok, remélem, az éjszakát sikerül átvészelnem. Azt hiszem, az idei Európa-bajnokság kimarad az életemből, de biztosat csak a műtét után tudok majd” – mondta Gál.
A vasárnapi döntőkben így csak egy magyar szerepel, Gombás Laura talajon a hatodik eredménnyel jutott be a fináléba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik