Megtörnék a szegedi átkot

Simon József, Szirmai György, Vitos GyörgySimon József, Szirmai György, Vitos György
Vágólapra másolva!
2006.03.25. 02:05
Címkék
A bajnoki alapszakasz végeredményét is döntően befolyásolná, ha megtörne a dunaújvárosiakat sújtó átok, és a Dunaferr győzni tudna Szegeden. A szombati rangadón talán a kapusokon múlik a legtöbb.
Nenad Puljezevics újra jó formában
Nenad Puljezevics újra jó formában
Nenad Puljezevics újra jó formában
Nenad Puljezevics újra jó formában
Nenad Puljezevics újra jó formában
Nenad Puljezevics újra jó formában
A bajnoki alapszakasz utolsó előtti rangadóját vívja az eddig még százszázalékos Pick-Szeged és a Dunaferr (az utolsó nagy derbit április 5-én Veszprémben játssza a Szeged és a bajnok MKB). A szombati szegedi csata főszereplői a kapusok lehetnek, akik már az eddigi összecsapásokon is látványos bravúrok sorozatát produkálták.

,,Itthon feltétlenül győznünk kell – mondta Nenad Puljezevics, a szegediek montenegrói kapusa. – Keményen készültünk a héten, mert a Dunaferrt még véletlenül sem szabad félvállról vennünk. Eddig a Dunaújváros nem tudott győzni nálunk, és remélem, ez a hagyomány folytatódik. Vladan Matics hiányzik majd a keretünkből, mert a törött kezét meg kellett műteni. A többiek, velem együtt, egészségesen, jó formában várják a csatát, amely főpróba lehet a veszprémi fellépésünkre.”

A dunaújvárosi Richard Stochlra ismét nagy feladat vár. Csapata hat tavaszi mérkőzésén ötven százalék feletti hatékonysággal védett, ami kiemelkedően jó teljesítmény.

Richard Stochl tiszteli az ellenfelet
Richard Stochl tiszteli az ellenfelet
Danis Barna
Richard Stochl tiszteli az ellenfelet
,,Szegeden még nem nyertünk, de ezt leszámítva szeretek ott pályára lépni, mert mindig fantasztikus a hangulat – mondta a szlovák válogatott kapusa. – Szegedi kollégáim közül Nenad Puljezevics és Szente Gábor is kiváló teljesítményre képes, mindkettő rutinos, válogatott kapus. A Pickben minden poszton remek, gólerős játékosok szerepelnek, egyiküket sem szeretném kiemelni. Mi nyugodtan készülhettünk, hiszen az eddigi mérkőzéseinken már elértük az alapszakaszra kitűzött célt, azaz a harmadik helyen állunk. Nagy Kornél nem játszhat szombaton, mert bokasérülést szenvedett. Tudjuk, most nem mi vagyunk az esélyesek, de fiatal játékosaink ilyen kemény mérkőzéseken szerezhetnek rutint.”

Okkal optimisták az edzők

Kovács Péter (Szeged) arról beszélt, hogy csapata az utóbbi három bajnoki meccsén nem játszott csúcsformában, a Dunaferr ellen pedig sosem árt az óvatosság. A Szeged súly- és magassági fölénye egyértelmű, ráadásul a nagyobb rutin is a hazaiak mellett szól. Különösen vigyázniuk kell a Veszprém ellen remeklő Császár Gáborra és Zubai Szabolcsra, aki kézsérülése ellenére pályára lép.

Imre Vilmos (Dunaferr) szeretné, ha csapata megismételné az utóbbi hat-hét meccsen produkált játékát. Az Újváros stabilabb az idén, mint tavaly ősszel volt, de nehéz dolga lesz Magyarország legjobban védekező csapata ellen. A Veszprém elleni, múlt heti találkozóra utalva – amelyen a 3–3-as védekezést alkalmazták – Imre Vilmos elmondta, hogy ilyen ,,partizánakcióra” most aligha vállalkozik.

Nyomasztó a fölény
A két régi rivális szombaton 52. alkalommal találkozik egymással az NB I-ben. Ebből 25-ször Szegeden csatáztak, és az újvárosiak itt még sosem nyertek bajnokit. Az 1981-es élvonalbeli premier óta (Szegedi Volán SC–Dunaújvárosi Kohász 37–33), a vendégek mindössze egy pontot raboltak az újszegedi oroszlánbarlangból (1997 őszén 20–20 volt az eredmény). A gólcsúcsot az 1984-es diadal tartja: Lele Ambrusék szinte leiskolázták a piros-fehéreket (36–24).
Legutóbb tavaly novemberben Dunaújvárosban is a Pick diadalmaskodott (26–25).

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfibajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik