Fülep Sándor rajt-cél győzelmet aratott

FÜREDI MARIANNEFÜREDI MARIANNE
Vágólapra másolva!
2006.02.27. 01:46
Címkék
A 191 kör öttusalövészetben kiválónak számít. Ennyivel – no meg persze az ezt követő további jó számokkal – nem csupán idénynyitó versenyt, hanem Európa-bajnokságot is lehet nyerni. Legalábbis tavaly Olaszországban a litván Edvinas Krungolcas 191 körrel nyerte meg a nyitó számot, majd utána az Eb-t.
Fülep Sándor simán gyôzött
Fülep Sándor simán gyôzött
Fülep Sándor simán gyôzött
Fülep Sándor simán gyôzött
Fülep Sándor simán gyôzött
Fülep Sándor simán gyôzött
A litvánok klasszisa a HVB Bank-kupáért kiírt nemzetközi fedett pályás verseny vasárnapi döntőjében csak 175 körig jutott, viszont Fülep Sándor meglőtte a 191-et. Az UTE világbajnoka jó lövő, de aztán… Igen, a lövészetet követő vívás a bizonytalan száma. Viszont ha elkapja a fonalat a páston, remek eredményre képes. Ezúttal elkapta! Edzője, Hegedűs Ferenc elégedetten nyugtázta a 916 pontot, amely után Fülep tovább erősítette vezető helyét. A jó úszás és a szintén jó – egy verőhiba – lovaglás után már oda lehetett volna adni az aranyat Eb-bronzérmesünknek, ugyanis 120 pont, vagyis harminc másodperc volt az előnye a futásra az őt követő francia juniorversenyző előtt. Örömteli volt az is, hogy a harmadik helyen vágott neki a záró 3000 méteres távnak az ősszel súlyos lovasbalesetet szenvedő fiatal Németh Róbert.

Fülep győzelméhez tehát kétség sem fért, csak az volt a kérdés, jut-e hely két magyarnak a dobogón. Németh nemcsak megtartotta érmes pozícióját, hanem egy helyet még előre is lépett, így kettős magyar sikert hozott a verseny.
Fülep Sándor, aki 1999 után másodszor győzött a fedett pályás idénynyitó viadalon, így összegezte a napot:
– Úgy vágtam neki a döntőnek, hogy megpróbáltam nyugodtan végigcsinálni valamennyi számot. Főként a vívásra figyeltem, arra, hogy ne kezdjek el számolgatni, ha kapok egy-két tust. Ugyanígy voltam előtte a lövészettel is, akkor sem figyeltem, hogy éppen hány körnél tartok, talán ennek is köszönhetem, hogy öt tízessel fejeztem be a számot, ez versenyen még sohasem sikerült. Az úszóeredményem ebben az időszakban elfogadható, a lovaglásban is az egy verőhiba. A futást lendületesen kezdtem, mert nem tudtam, mire képes a francia fiú, de a végére még tartalékolni is tudtam. Jó verseny volt.
Eredmények a 19. oldalon
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik