A fejes gólba foglalt üzenet

K. ZS., M. A.K. ZS., M. A.
Vágólapra másolva!
2006.02.25. 01:38
Címkék
Három-három olasz és francia csapat maradt versenyben, e két nemzeten kívül Románia, Spanyolország és Németország büszkélkedhet egynél több képviselővel az UEFA-kupa 16-os tábláján.

A csütörtöki lapzártánk után véget érő mérkőzéseken mentette meg a spanyol klubok becsületét a Sevilla és a Betis, ám hogy az ország mérlege ne legyen makulátlan, arról a Schalke gondoskodott: az Espanyolnál vendégeskedő gelsenkircheniek lendületes második félidei játékukkal a teljes forduló legfölényesebb összesített győzelmét alapozták meg (5–1). A meccs érdekessége, hogy az első gólt Kevin Kuranyi fejelte, akiről éppen aznap derült ki, hogy kimaradt Jürgen Klinsmann – az olaszok és az amerikaiak ellen készülő – válogatott keretéből.

„Muszáj volt válaszolnom erre – mondta a brazil származású támadó, nem palástolva csalódottságát. – Meglepett Klinsmann lépése, de hozzá kell tennem, alaposan megindokolta a döntését, és egyáltalán nem hiszem azt, hogy a világbajnokságig ne tudnék reagálni rá. Mindig is hittem magamban és a világbajnoki szereplésben, teszem a dolgom továbbra is, meglátjuk, ez mire lesz elegendő.” Kuranyi egyébként elhárította a kérdést, amely arra vonatkozott, mit mondott neki a szövetségi kapitány. Szót érdemel, hogy a csereként beálló Ebbe Sand ugyancsak a kapuba talált, és a 10. európai góljával klubcsúcstartó lett a kékeknél. Még egy érdekesség: német lapok emlékeztetnek rá, hogy amikor a Schalke 1997 tavaszán UEFA-kupát nyert, ugyanúgy edzőt cserélt menet közben, mint a mostani idényben.

Mint említettük, csütörtök késő este harcolta ki a továbbjutást a két sevillai csapat is. A Betis hamar elveszítette kétgólos előnyét Alkmaarban (hát még, ha a hazaiak csapatkapitánya, Denny Landzaat nem hagy ki egy 11-est 0–0-nál…), ám a hosszabbításban – ez volt egyébként a forduló egyetlen ráadásos párbaja – a hét végén a Barca ellen két öngólt vétő Melli révén begyötörte a továbblépéshez szükséges gólt. A Sevillának könnyebb dolga volt, a Lokomotiv Moszkva vendégül látását idegenbeli győzelemmel alapozta meg – és nem maradt el a második siker sem, amelynek birtokában immár 25 mérkőzéses a gárda hazai veretlenségi sorozata az európai porondon. A negyedik késő esti továbbjutó a Roma volt, amely Francesco Totti nélkül is kettős győzelemmel ejtette ki az FC Bruges-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik