Zokszó nélkül

BERECZKY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYBERECZKY ATTILA, HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2006.02.22. 02:25
Címkék
A keddi kupasorsolás után nincs okuk panaszra a magyaroknak. A BL-ből a KEK-be átkerülő Dunaferr a Vácot két győzelemmel búcsúztató norvég Gjerpen Skiennel találkozik, míg a Győr a 2003-as KEK-győztessel, a francia Besanconnal csap össze (a volt BL-csapatok a sorsolásnál kiemeltek voltak).
A Dunaferr edzője, Kiss Szilárd: „Erős ellenfelet kaptunk, de nagyon bízom a továbbjutásunkban. A váciaktól szeretnénk információt és kazettát kérni.”A Győr 2003. április 6-án a KEK-elődöntőben Besanconban 30–18-ra kikapott, így a győri visszavágó, amelyet 27–26-ra megnyert az ETO, már csak formalitás volt . „A francia bajnokság jelenlegi nyolcadik helyezettjének szeretnénk visszavágni a legutóbbi fiaskóért” – vélekedett Róth Kálmán edző.Az EHF-kupában a Debrecenre a 2004-ben KEK-elődöntős francia Metz, a Ferencvárosra az egy éve éppen a sorozat ezen szakaszában a zöld-fehérek által kivert dán Gudme, míg a címvédő Cornexi-Alcoára a KEK-ben tavaly döntőbe jutó kaproncai Podravka vár.

Bíró Imre, a debreceniek szakvezetője: „A Metz súlyos gazdasági gondokkal küzdött, de túljutott rajtuk, s az elmúlt szezonban fölényesen nyerte meg hazája bajnokságát. Sztárja Isabelle Wendling és a horvát Vesna Horacek.”

Az FTC mestere, Németh András: „Tavaly bravúrosan legyőztük a Gudmét, most is ezt tervezzük.”
A Cornexi-Alcoa, az EHF-kupa címvédője a Podravka Koprivnicába botlott, amely 1996-ban a Hypót legyőzve lett BL-győztes, és a Szuperkupát is elhódította. Szabó Edina edző: „A decemberi vébén a horvát keretbe nyolc kaproncai játékos, Stancin, Tatari, Hrgovic, Golubic, Koznjak, Horvat, Pasicnik, Franic került, és edzőjük, Josip Sojat a szövetségi kapitány.”

NŐI EURÓPAI KUPÁK
Negyeddöntő. KEK:
Dunaferr NK–Gjerpen Skien (norvég), Itxako Estella (spanyol)–Larvík HK (norvég), Bayer Leverkusen (német)–Buducsnoszt Podgorica (szerb-montenegrói), Győri Graboplast–Besancon (francia).
EHF-kupa: DVSC–Metz (francia), Ikast Bording (dán)–Motor Zaporizzsja (ukrán), Cornexi-Alcoa–Podravka Koprivnica (horvát), GOG Gudme (dán)–FTC. Az első mérkőzéseket március 11-én vagy 12-én, a visszavágókat március 18-án vagy 19-én játsszák.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik