Itt a szünet, hál' Istennek!

MIHÁLYI ANDRÁS, MOLNÁR CSABAMIHÁLYI ANDRÁS, MOLNÁR CSABA
Vágólapra másolva!
2005.12.24. 01:42
Címkék
Jól jön majd a karácsonyi szünet a férfi kosárlabda Euroliga magyar érdekeltségű csapataiban játszóknak. A Dávid Kornéllal felálló Tau Cerámica (6686 Bolognában) és a Németh Istvánt a soraiban tudó Prokom Trefl (5981 a Maccabival szemben) kikapott a 8. fordulóban, ráadásul a spanyoloknak ez zsinórban a második, a lengyeleknek sorozatban a negyedik vereségük volt.
A Tau Cerámica két fordulóval ezelőtt még vezette az A jelű csoportot, ám az elmúlt héten kikapott Strasbourgban, most pedig Bolognában. Ez azt eredményezte, hogy a vitóriai alakulat lecsúszott a roppant tömör nyolcas mezőny negyedik pozíciójába. Pedig két héttel ezelőtt Dávid Kornél arról beszélt, jó lenne, ha az idén nem kellene a csoportküzdelmek végéig élet-halál harcot vívnia csapatának az egyenes kieséses szakasz eléréséhez. Ám azóta nagyot fordult a világ – két meccs, két vereség, mégpedig meglepően hasonló módon. Félidőben most is vezetett a baszk csapat, csakúgy, mint egy hete Franciaországban a harmadik negyedet követően. Ám a vége akkor és most is ugyanaz. Csak a vereség mértéke még csúnyább, nem a Taura jellemzően alakult.

"Nem emlékszem, hogy kaptunk-e ki húsz ponttal valaha, amióta itt vagyok – mondta a gyomorrontással küszködő Dávid Kornél, aki a kezdőcsapatban lépett pályára, de mindöszsze hat pontig és négy lepattanóig jutott 17 és fél perc alatt. – Nagyon fásult és fáradt a csapat, ami talán azzal magyarázható, hogy amióta néhány hete Velimir Perasovic átvette az edzői posztot, gyakorlatilag alapozó jellegű munkát végzünk. Lehet, hogy ez a tavasszal jól jön majd, de most nem pörgünk. Ráadásul csak azt tudni az összeállításról, hogy Luis Scola játszik, a többiek pedig hárompercenként cserélődnek. Nehéz öt szakaszban lejátszani tizenhét percet."

Dávid Kornél mindössze hat pontot szerzett az olaszországi összecsapáson
Dávid Kornél mindössze hat pontot szerzett az olaszországi összecsapáson
Imago
Dávid Kornél mindössze hat pontot szerzett az olaszországi összecsapáson
A Prokom Trefl sorozatban negyedik Euroliga-mérkőzését bukta el, ebből hármat odahaza, Sopotban, így visszacsúszott a B-csoport 7. helyére. Németh István a kezdőcsapat tagjaként futott ki a címvédő Maccabi Tel-Aviv ellen a parkettre, és a sárga mezesek közül ő is töltötte ott a legtöbb időt – majdnem 31 percet – , ám csupán három pontot szerzett, ezt némiképp ellensúlyozandó leszedett kilenc lepattanót. Bár a félidőben még csupán egyetlen duplával járt előrébb az izraeli sztárcsapat, de a végén nagyon sima lett az amerikai légiósai – Anthony Parker (19 pont) és Willie Solomon (17) – által repített vendéggárda győzelme.

"Bűn rosszul dobtunk, a Maccabi meg nagyon jól játszott" – foglalta össze a vereség okait Németh István, akinek a szavait alátámasztja, hogy a csapat legeredményesebb játékosa, a szlovén Goran Jagodnik úgy jutott 16 pontig, hogy mindössze 25 százalékkal talált be a triplavonalon belülről és negyvennel azon kívülről.

"Nagyon jól jön nekünk a karácsonyi szünet" – fűzte még hozzá a magyar hátvéd, aki pénteken még bajnokit játszott a Stal Ostrów ellen, majd hazautazott Körmendre "feltöltődni".

Dávid Kornél és Németh István összehasonlítása. A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Dávid Kornél és Németh István összehasonlítása. A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Dávid Kornél és Németh István összehasonlítása. A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
---- E ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik