Reng a kispad Trap alatt

Gyenge Balázs, hegyi tamás, kormanik zsoltGyenge Balázs, hegyi tamás, kormanik zsolt
Vágólapra másolva!
2005.11.04. 02:17
Címkék
Erősen rázkódik a kispad Giovanni Trapattoni alatt, ugyanis az olasz mester csapata, a Stuttgart hazai pályán kikapott a korábban a Debrecent búcsúztató Sahtartól. Eközben továbbra is nyeretlen a címvédő CSZKA Moszkva, amely ezúttal a Heerenveen otthonában végzett gól nélküli döntetlenre.
Zvonimir Soldo (balra) légi bemutatója a donecki Anatolij Timoscsukkal (4) és Tolga Seyhannal
Zvonimir Soldo (balra) légi bemutatója a donecki Anatolij Timoscsukkal (4) és Tolga Seyhannal
Zvonimir Soldo (balra) légi bemutatója a donecki Anatolij Timoscsukkal (4) és Tolga Seyhannal
Zvonimir Soldo (balra) légi bemutatója a donecki Anatolij Timoscsukkal (4) és Tolga Seyhannal
Zvonimir Soldo (balra) légi bemutatója a donecki Anatolij Timoscsukkal (4) és Tolga Seyhannal
Zvonimir Soldo (balra) légi bemutatója a donecki Anatolij Timoscsukkal (4) és Tolga Seyhannal
Noha Stuttgartban a helyiek középpályása, Christian Tiffert már az első percben tesztelte a doneckiek kapuját védő Dmitro Sutkov reflexeit, a későbbiekben nem lehetett ráfogni a mérkőzésre, hogy eszeveszett iramban zajlott volna. Majdnem tíz percet kellett várni a következő próbálkozásra, ekkor Jon Dahl Tomasson vállalkozott eredménytelenül, csakúgy, mint újabb tíz perc elteltével Tiffert.

Az ukrán bajnok komótosan járatta a labdát, viszont az idő haladtával egyre mélyebben és egyre veszélyesebben hatolt be a stuttgarti térfélre, aminek óhatatlanul gól lett a vége: a 31. percben a jobb oldalon vezetett akció folyamán Igor Duljaj ívelt a tizenhatos bal oldalára, ahol az érkező Fernandinho senkitől sem zavartatva fejelt a kiszolgáltatott kapus mellett a kapuba – Silvio Meissner csúnyán lemaradt a brazil támadóról.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a gól felpaprikázta a Stuttgartot, ám tény, hogy Trapattoni legénysége valamivel nagyobb intenzitással támadta Sutkov kapuját. A legjobb lehetőség az egyenlítésre így is egy állított labdás szituációból adódott a svábok előtt, ám Danijel Ljuboja, ha nem is sokkal, de a jobb kapufa mellé tekert szabadrúgásból.

A fordulást követően néhány másodperccel Brandao elől kellett tisztázniuk a stuttgarti bekkeknek, nem sokkal később viszont a maroknyi ukrán szurkolótábor ereiben fagyott meg a vér, amikor egy bepasszolás után a tizenegyesponton álló Tomasson lába alatt elcsúszott a labda. Brandao a 60. percben késztette védésre Dirk Heinent, Matuzalém pedig öt perccel később hosszú szóló végén lőtt a kiszolgáltatott hálóőr kezébe.

A hajrában Anatolij Timoscsuk passzával Ciprian Marica lépett ki, és elpasszolta a labdát Heinen mellett, így a Debrecent kiejtő ukránoké lett a három pont. Ez azt jelenti, hogy Trap mester alatt eddig is ingó kispad most már erőteljesen rázkódik.

A címvédő CSZKA Moszkvánál is el tudnak képzelni jobb szereplést, az orosz gárda ugyanis továbbra sem ismeri a győzelem ízét a mostani kiírásban. A nyitányon a Marseille-től odahaza kikapó Gazzajev-tanítványok ezúttal a félelmetesnek nehezen nevezhető Heerenveen otthonában végeztek gól nélküli döntetlenre.

Magyar sikerek nélkül
A magyar érdekeltségű együttesek közül csak az északiak, közelebbről a norvégok léptek pályára az UEFA-kupában (Dárdai Pál Hertha BSC-je és Dragóner Attila Guimaraese szabadnapos volt): a jelenleg sérült Kovács Péter klubja, a Viking Hamburgban lépett fel, Szekeres Tamás csapata, a Tromsö pedig Strasbourgban vendégszerepelt.

A stavangerieknek esélyük sem volt az északnémet kikötővárosban, a HSV könnyed győzelmet aratott. Mindkét félidőben egyszer-egyszer rezdült meg a háló. A 21. percben Rafael van der Vaart – nagyszerű háromszögezést követően – már a negyedik találatát szerezte ebben a kiírásban, négy UEFA-kupa-meccsen négy gól, nem rossz mérleg. A "makaayi" gólínségben szenvedő Benjamin Lauth ellenben már 16 tétmérkőzés óta eredménytelen volt, de a 66. percben sikerült megszakítania csúf sorozatát. Mehdi Mahdavikia jobb oldali beadása nyomán hat méterről fejelt a kapuba.

A Tromsö Szekeres nélkül kezdte elzászi fellépését, és bizony a házigazda kupaformában volt! A francia bajnokságban 13 forduló után nyeretlen, ám az UEFA-kupa csoportkörét bázeli győzelemmel nyitó Racing sokkal többet támadott, és az első félidő hajrájában Mickael Pagis közeli lövésével meg is szerezte a vezetést. Nem sokkal a szünet után jött a második is, ismét Pagis és Szalim Arras játszott össze, ám ezúttal az algériai volt kettejük akciójának boldog befejező embere. Szekeres a 80. percben lépett pályára, ám csapata már nem volt képes megújulni, így két mérkőzés után pont nélkül áll. ---- T ---- -
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik