Pofozógép lett a REAC-ból

HORVÁTH LÁSZLÓ, VARGA T. RÓBERTHORVÁTH LÁSZLÓ, VARGA T. RÓBERT
Vágólapra másolva!
2005.10.02. 00:27
Címkék

Noha a REAC hat forduló alatt szerzett egyetlen pontja sok mindent sejteni engedett, a sárga-kékek minden várakozást alulmúltak a Pécs elleni találkozó első félidejében. A hazaiak tudniillik sokszor úgy passzolgattak az ellenfél tizenhatosának előterében, hogy Urbán Flórián játékosai azt sem tudták, hol a labda. Sajnos a labdabirtoklásról százalékos kimutatást nem tudtunk végezni, de vélhetően megdöbbentő adatot rögzíthettünk volna.

Az igazsághoz hozzátartozik: Urbán Flórián láthatóan arra törekedett, hogy együttese ne kapjon gólt, kapott már eleget, az első hat forduló során összesen tizennégyet. A biztos bekkelés érdekében az egész csapat behátrált, nemritkán Nyerges Krisztián egyedül strázsált a kezdőkörben, miközben a többiek szinte csak nyomoztak a labda után. Más kérdés, hogy a pécsiek is szerény képességűek, mezőnyfölényüket ekkor még képtelenek voltak gólra váltani.

Az idő előrehaladtával aztán Somorjai Tamásék fokozatosan előrébb merészkedtek kapujuk előteréből, a szünet előtt nem sokkal már helyzetük is akadt, de igazán csak annak örülhettek, hogy a játékrészt megúszták kapott gól nélkül.

Mindez a szurkolókat egyáltalán nem vigasztalhatta, mert így kifejezetten unalmas első félidőt láthattak.
Két perc - két gól.

Horváth Gyula nagyjelenete: a pécsiek támadója Virágh Tibor (balra) és Somorjai Tamás között omlott a gyepre – ezért azonban nem járt büntetôrúgás
Horváth Gyula nagyjelenete: a pécsiek támadója Virágh Tibor (balra) és Somorjai Tamás között omlott a gyepre – ezért azonban nem járt büntetôrúgás
Laufer Péter
Horváth Gyula nagyjelenete: a pécsiek támadója Virágh Tibor (balra) és Somorjai Tamás között omlott a gyepre – ezért azonban nem járt büntetôrúgás

A második félidőben előbb egy trükkös szabadrúgás és Farkas Balázs kapus bizonytalansága után került a REAC kapujába a labda, majd a vendégek túlzott vehemenciája bosszulta meg magát. Ahogy hátrányba kerültek, azonnal egyenlíteni akartak, kinyíltak, lekontrázták őket. A REAC játékosai tudnak rendszerben futballozni, igyekeznek betartani az edzői utasításokat, de amikor kizökkentik őket”, kész, mindennek vége.

A kapott gól után elindult ész nélkül előre a REAC, és még a második pécsi találat sem volt eléggé figyelmeztető jel. A védekezést teljesen feladta a fővárosi csapat, csak ment előre, aminek az lett a vége, hogy a Balaskó Iván irányította pécsi támadósor sorozatban vezette veszélyes ellenakcióit. A laza védekezés eredményezte a harmadik pécsi gólt is, igaz, ekkor már teljesen szétesett a REAC. Farkas Balázs kapusként felháborító luftot rúgott - szerencséjére Horváth Gyula szintén ügyetlenül kihagyta a helyzetet -, Virágh Tibor pedig olyan suta mozdulattal szabadított fel, hogy voltaképpen gólpasszt adott Tarcsa Bencének. Ezzel még nem volt vége, az utolsó percben Csedomir Pavicsevics megadta a kegyelemdöfést.

Hogy a pécsiekről kevesebb szót ejtettünk, annak az az oka, hogy Keszei Ferenc szerkezetileg nem sokat újított Ott Józsefhez képest, bizonyára időre van még szüksége.

A pofozógépszerepre kárhoztatott REAC-ról pedig újfent elmondható, ha hamarosan nem történik hatalmas változás, ez a csapat valószínűleg csak villámlátogatást tesz az élvonalban. ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik