Nem szép, viszont hasznos

A mérkőzésről tudósított: JUTASI RÓBERT, KECSKÉS ISTVÁNA mérkőzésről tudósított: JUTASI RÓBERT, KECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2005.09.25. 03:41
Címkék

Mindkét csapat jó passzban készülhetett a mérkőzésre, hiszen a hétközi Magyar Kupa-fordulóban a Kaposvár és a Honvéd is sikerrel vette az akadályt. Igaz, a fővárosiak mosonmagyaróvári látogatása 120 percig tartott, mivel csak hosszabbításban sikerült továbbjutniuk. Vagyis a vendégek a hosszabbításos csata miatt némileg talán fáradtabban várhatták a mérkőzést. A taktikájukon ez nem látszott, de az, hogy elégedettek lennének az egy ponttal, már az elején érződött. A négy vendégvédő előtt ugyanis Dancs Roland is védekező feladatokat látott el, amolyan előszűrőként futballozott. A kaposvári kapu veszélyeztetése alaphelyzetben André Alves egyszemélyi feladata volt, igaz, Genitónak és Zana Norbertnek fel kellett zárkóznia a brazil légiós mellé.

A hazaiak kezdték bátrabban a mérkőzést a védekezésre összpontosító Honvéd ellen. Zsolnai Róbert lefordulásai, üresbe futásai jelentettek veszélyt az elején. Az első félidő közepén aztán világossá vált, hogy a Kaposvár ezt a mérkőzést a széleken nyerheti meg, hiszen Pintér Attilát Genito, Kovácsevics Róbertet pedig Lázár Zsolt hagyta rendre őrizetlenül. Jöttek is a kaposvári helyzetek, ám a gól elmaradt. Ennek részint a hazai támadók ügyetlenkedése az oka, részint pedig az, hogy az első félidő hajrájában már tíz emberrel tömörült be a saját térfelére a Honvéd, leszűkítve ezzel a területeket.

Honvéd-fal betonból: Oláh Lóránt itt Dancs Roland ellen próbálkozott
Honvéd-fal betonból: Oláh Lóránt itt Dancs Roland ellen próbálkozott
Honvéd-fal betonból: Oláh Lóránt itt Dancs Roland ellen próbálkozott

A védekezésben azért akadtak hibák, előbb Baranyai Tibor, majd Udvari Szabolcs fejelte rossz helyre a labdát, ám a szerencsének köszönhetően a vendégek megúszták kapott gól nélkül. Az pedig figyelmeztető jel lehetett a Rákóczi számára is, hogy Alves fel-alá portyázott a védők között, és a megszerzett labdával megpróbált a kaposvári kapu felé törni. Létszámfölényes szituációt azonban nem tudott kialakítani a vendégegyüttes, mert a kaposváriak nemcsak lelkesen támadtak, hanem fegyelmezetten és az első félidőben határozottan védekeztek is.

Nagypál Tibor arcán ott az egész meccs szenvedése: a hazaiak hasztalan próbálkoztak, ezúttal képtelenek voltak bebirkózni egy gólt
Nagypál Tibor arcán ott az egész meccs szenvedése: a hazaiak hasztalan próbálkoztak, ezúttal képtelenek voltak bebirkózni egy gólt
Laufer Péter
Nagypál Tibor arcán ott az egész meccs szenvedése: a hazaiak hasztalan próbálkoztak, ezúttal képtelenek voltak bebirkózni egy gólt
A második félidő eleje semmi különlegeset nem hozott, maradt az a játék, amit az első játékrészben láthattunk. A hazaiak próbáltak támadni, viszont a Honvéd ekkor már csak a kontrákra figyelt. Más kérdés, hogy a fegyelmezett kaposvári játék miatt erre a második félidőben csupán egyetlen alkalommal adódott lehetőségük a kispestieknek. Aztán úgy tűnt, némi változást hoz Dobos Attila és Miro pályára küldése, hiszen aktívabbá vált a Honvéd, és megpróbált komolyabb támadásokat is vezetni, ám nem túl sok sikerrel.

A Kaposvár egyre görcsösebben próbálta megszerezni azt az egy gólt, amely elég lett volna a győzelemhez, ám a foggal-körömmel, nagyon zártan védekező Honvéd védelmét nem tudta feltörni. A kispestiek végül megszerezték azt a pontot, amelyre áhítoztak. Bár nem játszottak szemet gyönyörködtető futballt, bemutatták, milyen az igazi célfutball. A hazaiak lelkesen küzdöttek, valóban mindent megtettek azért, hogy győzzenek hazai pályán, ám rengeteg helyzetet hagytak ki, és ezért két ponttal fizettek.

A van is, nincs is pénz

A Tornyi Barnabás-ügy miatt lehetne ideges is a Bp. Honvéd egyik tulajdonosa, Kiss Zsolt. Mint ismeretes, a futballcég keddig kapott haladékot arra, hogy a csapat korábbi edzőjét kifizesse. Ha ez nem történik meg, akkor a következő fordulóban már az NB II Keleti csoportjában szerepelnek a piros-fehér-feketék, mi több, addig, amíg nem utalják át az egykori szakvezető járandóságát, minden meccs után levonnak tőlük egy-egy pontot, nem mellékesen még az átigazolásból is kizárják a klubot.

Nos, az üzeletembertől megtudtuk, hogy a 29.4 millió forint (ami kamatokkal együtt már 40 millió) megvan, oda is adják a szakembernek - majd akkor, ha beérkezik az erről szóló számla.

Persze, van némi turpisság: az ügyvédi letétben lévő pénzt, Kisteleki István ligaelnök megfogalmazása szerint, két magányszemély adta át az ügyvédnek, nem pedig a kispesti klub, ezért azt nem vehette fel eddig Tornyi Barnabás. A bizonyos magánszemélyek közül az egyik Kiss Zsolt, a másik pedig Piero Pini, a Honvéd főtulajdonosa, ám az optimista jóslat úgy szól: keddig minden eldől, a Honvéd fizet, és marad a Borsodi Liga tagja. ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik