Flaskay ismét enni akar

SAL ENDRESAL ENDRE
Vágólapra másolva!
2005.07.21. 23:27
Címkék
A budapesti ifjúsági Európa-bajnokság után a felnőttek következnek, vasárnaptól egy héten át Kanadában, pontosabban Montrealban találkozik a világelit. Az eseményen hét magyar úszó kap szerepet, ám éremre leginkább csak Cseh Lászlónak van esélye. Persze ki tudja, az athéni olimpián is kevesen számoltak Gyurta Dániellel. A felvezetés ötödik fejezetében a vb-bronzérmes Flaskay Mihály esélyeit latolgatjuk.
Flaskay Mihály: napi 15 kilométer úszás az éremért
Flaskay Mihály: napi 15 kilométer úszás az éremért
Flaskay Mihály: napi 15 kilométer úszás az éremért
Flaskay Mihály: napi 15 kilométer úszás az éremért
Flaskay Mihály: napi 15 kilométer úszás az éremért
Flaskay Mihály: napi 15 kilométer úszás az éremért
Flaskay Mihály. Kétségtelen, fura figura. Három éve, a berlini Eb-n tűnt fel. Szinte a semmiből jött, hiszen korábban "csak" egy ifjúsági Eb-aranyérme volt. A német fővárosban aztán rácáfolt mindenre, ami a papírformát jelentheti. Az 50 méter mell specialistája bemutatkozott az öreg kontinensnek, Európa-bajnoki ezüstéremmel jöhetett haza. Kiváló versenyzőalkat. Szó szerint kikapcsol, ha a rajtkő közelébe ér. "Megeszlek titeket!"- mormolta maga előtt még a berlini döntő előtt, s egy kivételével meg is ette a mezőnyt. Hogy mennyire koncentrál, arról csak annyit: azt, hogy az Eb-döntőben mögötte Güttler Károly lett a harmadik, észre sem vette. Csak amikor az eredményhirdetéshez készülődtek, akkor szembesült vele, nem csak ő mehet éremért a magyarok közül…

Két éve Barcelonában, a legutóbbi világbajnokságon ugyancsak indult, s szintén felállhatott a dobogóra. Harmadik lett, pedig korábban nem úgy tűnt, hogy ott lehet a végelszámolásnál. A kiküldetési szintidőt általában nem tudja megúszni. Az idén is így járt. A magyar bajnokságon az 50 méter mell előfutamában szabálytalan rajt miatt kizárták. Nem törődött vele, délután a döntők előtt egyedül próbálkozott a szinttel (ha valaki csúcskísérletet tesz, semmi akadálya, hogy akár egyedül is ússzon).
Nem sokkal maradt el tőle, ám az elnökség már rutinos, tudja jól, bár szintje nincs, Flaskay Mihályt érdemes kivinni az aktuális világversenyre. Mert benne mindig ott van a sansz…

Berlinben még egri úszóként lett Eb-ezüstérmes, aztán kipróbálta magát Amerikában. Majd mikor az úszószövetségnél azt mondták, jobb ha az amerikások is itthon készülnek az athéni olimpiára, azon kevesek egyike volt, aki hazajött. Még akkor is, ha az olimpián nincs 50 méter mell. Százon viszont nem jutott ki. Jelenleg már a székesfehérvári Delfin-Lászlóvill úszója. Az 50 méteres mellúszás világranglistáján sehol sincs. De ez nála semmit sem jelent. Jóformán mindegy. Nála csak az számít, hogy az adott napon mennyire tudja felpörgetni magát. Berlinben és Barcelonában érmet nyert. Montrealban - csakúgy, mint korábban - nem tartozik az esélyesek közé. A magyar csapat specialistájára mégis érdemes odafigyelni.

Régebben katolikus közösségbe járt, s a start előtt most is minden alkalommal imádkozik. A fohász pedig általában meghallgattatik. Nehéz vele kapcsolatban esélyt latolgatni. Lehet, hogy 28. lesz, de az is előfordulhat, hogy hajszállal marad le az aranyéremről. És ettől izgalmas minden szereplése.

De egy biztos: aki két érmet már szerzett, könnyebben nyer egy harmadikat is. Szóval: edd meg őket, Misi!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik