Visszatérés így is, úgy is

G. P., SZ. A.G. P., SZ. A.
Vágólapra másolva!
2005.04.10. 23:07
Címkék
Babos Gábor hollandiai légióskodása újra gazdagodott egy bredai epizóddal, mondjuk, ez a mostani jelentősen elütött a korábbiaktól, merthogy a magyar kapus ellenfélként állt a gólvonal elé, amely mögött nem kellett nyúlkálnia később sem.
Cocu szerezte a PSV elsô gólját
Cocu szerezte a PSV elsô gólját
Cocu szerezte a PSV elsô gólját
Cocu szerezte a PSV elsô gólját
Cocu szerezte a PSV elsô gólját
Cocu szerezte a PSV elsô gólját
Excsapata stadionjának otthonossága mellett tehát az eredmény is jócskán hozzájárult jókedvéhez. "Remekül éreztem magam a pályán, jó volt visszatérni ide. Amúgy az első félidőben a NAC sokkal jobb volt, mint mi, helyzete is akadt néhány. Ezekből kaphattunk volna gólt, de ha kellett, én védtem, ha kellett, egy védőtárs segített, aztán Kalou eldöntötte a meccset. Pető Tomi nagyon jól játszott, váltottunk is néhány szót a lefújás után" - mondta utóbb Babos, aki bízik abban is, hogy az egyelőre sérült kollégája, Lodewijks felépülése után is ő marad a kapuban. Az imént említett Pető kezdett, a 80. percben cserélték le. A "rodai magyarok", Bodnár és Bodor (holland források némelyikében: Bödör) is végighajtotta csapata waalwijki találkozóját, ám sikerélményben így sem volt részük.

A táblázat elején annyi az újdonság, hogy a PSV könyedén nyert - önbizalom-növelő a Lyon elleni BL-visszavágó előtt-, szemben az Alkmaarral, ezáltal az első és második közti különbség immár 13 pont. Jóllehet az AZ-nek hátravan egy elmaradt találkozója, de a potenciális tízpontnyi differencia is inkább eindhoveni örömünnepet sugall az idény végére. Az AZ kudarca az Ajax Blind-érájának második győzelmét jelentette egyben, így az amszterdamiak még felférnek a dobogóra.

Holland Casino Eredivisie

28. forduló: Den Haag-De Graafschap 2-0 (Stroeve 18., Edson 69.), Groningen-Roosendaal 3-0 (S. Seedorf 17., 82., Fledderus 74.), Heerenveen-Twente 1-2 (Yildirim 61., ill. Culina 38., 59.), NAC Breda-Feyenoord 0-2 (S. Kalou 43., Ono 82.), NEC-Vitesse 1-1 (Niedzielan 32., ill. Amoah 6.), PSV-Den Bosch 3-0 (Cocu 31., Bouma 61., Van Bommel 89.), RKC Waalwijk-Roda 1-0 (Oost 57.). Korábban közölt eredmény: Ajax-Willem II 2-0

A 24. fordulóból elhalasztott mérkőzésen: Ajax-AZ 4-2 (N. de Jong 34., 42., Sneijder 51., Pienaar 62., ill. Nelisse 38., Sektioui 86.). A 28. fordulóból elhalasztott AZ-Utrecht mérkőzést április 20-án játsszák.
Az élcsoport: 1. PSV 73 pont, 2. AZ 60 (27 mérk.), 3. Ajax 59 (58-29)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik