Áll a bál Ronaldo körül

CSILLAG IMRECSILLAG IMRE
Vágólapra másolva!
2005.02.18. 22:51
Címkék
A labdarúgóklubok vezetőinek egyik rémálma, hogy a csapat kulcsjátékosa magánélete "fodrozódása" miatt nem tud rendesen felkészülni egy fontos mérkőzésre. Valami hasonló történik a napokban a Real Madridnál, ahol Ronaldo hétfői esküvője borította fel az egyébként megszokott és megkövetelt rendet.
A királyi gárda jelenleg négy pont lemaradással második a Barcelona mögött a Primera Divisiónban, azaz minden pont aranyat ér számára a bajnoki címért zajló versenyfutásban. A fővárosiak ma este az Athletic Bilbaót fogadják, amelynél ugyan szintén megbolydult az élet (erről bővebben az UEFA-kupa heti eseményeire visszapillantó passzusunkban olvashatnak), ám amely december 5., azaz a 14. forduló óta nem talált legyőzőre a bajnokságban, ráadásul az elmúlt egy hónapban kétszer sem adta meg magát 0-3-as állásnál (az Osasunát legyőzte 4-3-ra, a Betisszel 4-4-re végzett). Ez azt jelenti, hogy a Realnál még véletlenül sem vehetik félvállról a baszkokat - nem meglepő, hogy a vezetőség és Wanderley Luxemburgo edző is kiborult honfitársa, Ronaldo kissé önző és felelőtlen viselkedése miatt.

Luxemburgo megorrolt Ronaldóra
Luxemburgo megorrolt Ronaldóra
Luxemburgo megorrolt Ronaldóra
Történt, hogy a brazil klasszis hétfői párizsi esküvőjét (amely egyébként nem is tekinthető annak, mivel Ronaldo még nem vált el előző nejétől) már eleve nem nézték jó szemmel az elnökségben, de úgy érezték, ennyi szabadság jár a csatárnak. A bili még akkor sem borult ki, amikor Ronaldo kedden háromnegyed órás késéssel érkezett meg az edzésre, pedig Párizsból magánrepülővel térhetett vissza a spanyol fővárosba. Persze ekkor már magától értetődő volt, hogy pénzbüntetést rónak ki rá, ám amikor másnap arra is fény derült, hogy a hétfői mulatozásban Ronaldo bal lábának korábban is fájó nagyujja ismét begyulladt, igen fagyossá vált a légkör a játékos körül. A sérülése miatt szerdán külön edzett a többiektől, csütörtökön pedig idő előtt kellett befejeznie a tréninget. Maga Luxemburgo mester tartott hegyi beszédet Ronaldónak, és állítólag kerek perec megmondta neki, ne is számítson arra, hogy a bilbaóiak ellen kezdhet, és egyáltalán örüljön, ha csereként pályára léphet, már ha az egészségi állapota megengedi.

A sorozatban a nyolcadik bajnoki győzelmére készülő Luxemburgo felteheően Owent szerepelteti a csatársorban, és ha Raúlt pihentetni akarja a Juventus elleni, jövő heti BL-meccsre, akkor minden bizonnyal Portillo lesz a másik csatár. Roberto Carlos eltiltás miatt szintén nem játszhat.

A Király-kupa elődöntőjének (április 20., május 11.) párosítása: Betis-Athletic Bilbao, Osasuna-Atlético Madrid

Szavazás

Ki nyeri meg az idén a spanyol bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik