A Real Madrid 169 millió eurót költhet a közeljövőben

CSILLAG IMRECSILLAG IMRE
Vágólapra másolva!
2005.01.27. 23:02
Címkék
Mielőtt rátérnénk a nap szenzációjára, a Real Madrid nyári átigazolási terveire, gyorsan vessünk egy pillantást a szerda esti kupamérkőzésre, amelyen a Sevilla hatalmas küzdelemben verte meg az Osasunát.
A Quadalquivir partján megrendezett találkozón először a hazaiak könyvelhettek el egy veszteséget, a 7. percben ugyanis Milosevics a levegőben lökte meg a felugró Pablo Ruizt, akit nem sokkal a szerencsétlen talajfogást követően le kellett cserélni. A kölcsönt a 21. percben fizette vissza az Osasuna, amikor Izquierdo tökéletes passzal szöktette az ellenfél csatárát, Antonitót, aki köszönte szépen, és tizenhatról okosan a bal alsóba belsőzött. Nem sokkal később Júlio Baptista egy lépésről lőtt fölé, amiért drága árat fizetetett a Sevilla, Milosevics ugyanis még a fordulás előtt "megetetett" egy tizenegyest a játékvezetővel, amelyet Aloisi értékesített. A fordulást követően is nyílt játék folyt a pályán, de gólt már csak a hazaiak szereztek. Igaz, a Jesús Navas találata előtti szituációban úgy tűnt, hogy Júlio Baptista az alapvonal mögül kanalazta vissza a labdát.
Mindeközben Emilio Butragueno elintézte, hogy több embernek leessen az álla, a Real Madrid alelnöke ugyanis belejentette, klubja 169 millió eurót fektethet be a közeljövőben. Az egykori kiváló csatár ugyan elismerte, a hatalmas összeget nem kizárólag új játékosok megvételére fordítják ám megjegyezte, hogy a Real "felforgatja a nyári átigazolási piacot". Persze, több sem kellett a helyi sajtónak, a Marca című lap például csütörtöki számában arra buzdítja olvasóit, segítsenek Florentino Pérez klubelnöknek játékosokat igazolni. Mindent elmond, hogy az újság internetes oldalán a következő "jelöltek" közül lehetett választani: Henry, Van Nistelrooy, Kaká, Ronaldinho, Sevcsenko, Adriano, Rooney, Totti, Robinho és Fernando Torres…
Érdekes anomália, hogy a szintén csütörtöki Asban arról számolnak be, hogy Robinho már a királyi gárda játékosa. A lap úgy tudja, a Santos csatárának két képviselője szerdán is tárgyalt a Bernabéuban, ahol az utolsó részletekig megállapodtak a játékos szerződéséről.
Szintén a Real Madridnál történt, hogy a hét végén az őt lecserélő Wanderley Luxemburgóra megsértődő Ronaldo kiállt az újságírók elé, és elmondta, mi nyomja a lelkét. "Egyetlen játékost sem ismerek, aki boldog lenne, amikor lecserélik. Nekem is rosszul esik, ezért megsértődöm. De a sértődöttségem csak az öltözőig tart, és ha a folyosón van egy kamera, hát pech. A pályán egyébként sem tettem semmi olyat, ami a csapattársaimnak vagy a közönségnek rosszul esett volna. Wanderley azt teszi, amit a legjobbnak lát, és még véletlenül sincs elegem belőle. Elfogadom a döntéseit, és magyarázatot sem kérek tőle. Itt nincsenek érinthetetlenek, viszont valahogy én mindig beleesek a lecseréltek közé" - nyilatkozta Ronaldo, aki azt már vigyorogva jegyezte meg, felőle érkezhet bárki a csapathoz, csak ő maradjon bent a kezdőben.

KIRÁLY-KUPA
Negyeddöntő, első mérkőzés: Sevilla-Osasuna 2-1 (Antonito 21., Jesús Navas 79., ill. Aloisi 38. - 11-esből), Gramenet (III. oszt.)-Betis 2-2 (Juanito 29. - öngól, Olias 53., ill. Fernando 16., M. Assuncao 85.)

Szavazás

Ki nyeri meg az idén a spanyol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik