Wiltord a Lyonba szerződött

GALAMBOS PÉTER, MISUR TAMÁS, MONCZ ATTILAGALAMBOS PÉTER, MISUR TAMÁS, MONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.09.01. 21:16
Címkék
Kedden lezárult a nyári európai átigazolási időszak, és bár az egyesületi vezetők eddig sem ültek ölbe tett kézzel, az utolsó napo(kba)n volt még energiájuk - és pénzük - több nagy nevet elcsábítani a riválisoktól. Különösen figyelemre méltó, milyen aktívnak bizonyultak a hajrában az angolok, köztük a magyar légiósok csapatai, a Crystal Palace és a West Bromwich Albion. Alábbi összeállításunkban az ismertebb futballisták klub-cseréjéről számolunk be, az öt nagy bajnokságra koncentrálva.
Igen "veszekedős" szerződéskötéssel ért véget kedden este az olasz átigazolási időszak, ugyanis az utolsó percekben a Juventus váratlanul bejelentette, hogy kölcsönadja Fabrizio Miccolit a Fiorentinának. "Az elmúlt napokban megvettük Cannavarót és Ibrahimovicot, ezért fel kellett áldoznunk Miccolit, akit pedig fontos játékosnak tartunk. Ez nem azt jelenti, hogy megbukott a Juventusnál, könnyen elképzelhető, hogy az idény végén visszatér hozzánk" - mondta Luciano Moggi, a Juventus általános igazgatója.Hamarosan kiderült, hogy Miccoli hihetetlenül "berágott" a Juve vezetőségére: "Amikor meghallottam, hogy a Juventus igazolta Ibrahimovicot, rögtön felhívtam Moggi urat, hogy velem mik a tervei a klub vezérkarának, de azt mondta, ne aggódjak. Aztán egy óra múlva közölték velem, mégis kölcsönadtak a Fiorentinának. A Juvénak köztem és Del Piero között kellett választania, és őt választotta. Nem baj, de ne számítsanak arra, hogy hálás leszek: ha a Fiorentina színeiben tizenegyest kapunk a Juve ellen, én azonnal jelentkezem majd, hogy lőni akarom. Ráadásul Firenzében talán abba sem szólnak majd bele, hogy viselhetek-e fülbevalót vagy sem."Az átigazolási piac utolsó óráinak híre az is, hogy a Lazio hat játékost kapott kölcsön: a Filippini ikreket, Antoniót és Emanuelét az újonc Palermótól, José Leonardo Talamontit a Rosario Centraltól, Esteban Gonzálezt és Bryan Robertet a Gimnasia La Platától, Miguel Angel Mea Vitalit pedig a Caracastól. A szurkolók számára az igazi jó hír azonban az, hogy a brazil César végül mégsem igazolt az Interhez, a római csapatnál maradt.Angliában még a kicsik is erősítenek

Angliában természetesen még mindig Wayne Rooney kedd délutáni Manchesterbe szerződése a legfőbb téma, de ezt követően, az átigazolási időszak utolsó óráiban is köttettek érdekes megállapodások. Hogy mást ne mondjunk, a Gera Zoltánt is soraiban tudó West Bromwich Albion szürke újoncból hovatovább sztáregyüttessé válik: mint arról már beszámoltunk, a birminghamiek Inamoto Junicsi után kölcsönben megszerezték Cosmin Contrát az Atlético Madridtól. A 28 éves, 43-szoros válogatott román védő korábban a Milanban is játszott, az előző évadban viszont szinte végig sérült volt.
Király Gábor csapata, a Crystal Palace a Serie A-ból erősít: a volt olasz U21-es válogatott Nicola Ventola és egy uruguayi bekk, Gonzalo Sorondo érkezik az Intertől. Az elmúlt idényt mindketten Milánótól távol töltötték, Sorondo a Standard Liege-nél, Ventola a Sienánál - utóbbi azelőtt az Atalantában és a Bolognában is kölcsönben szerepelt.
Az 1999-es MU-val mindent megnyerő Dwight Yorke számára nemrég világossá vált, hogy a Blackburn Roversnél nem fog sok sót megenni Paul Dickov és Jon Stead mellett, így örömmel vette a Birmingham City és a skót Celtic érdeklődését. A versenyfutást végül a City nyerte meg, így a 32 éves trinidadi támadó a Premier League-ben marad. ---- A ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik