Nagy meglepetés a rangadón

DROPPA GERGELY, MOLNÁR ALEXADROPPA GERGELY, MOLNÁR ALEXA
Vágólapra másolva!
2003.11.13. 22:38
Címkék
Már a kezdő sípszó előtt meglepetés érte a Vasas-szurkolókat, hiszen a hazai kezdőcsapatban ott volt az újonnan igazolt Natalja Akimova. Ratimorszky Károly tehát kockáztatott, és bizalmat szavazott a hét hónapja nem edző ukránnak.
A meccs elején némi megilletődöttség jellemezte a csapatokat, és úgy tűnt, a Vasast fogta meg inkább, hogy ebben az idényben először közvetít röplabdamérkőzést a tévé. Hamarjában hárompontos hátrányba kerültek a hazaiak, de Tormási húzott szerváival feljöttek, majd a vezetést is átvették. Sőt, mi az, hogy átvették! Egy vendéghibával már három ponttal tartottak előrébb a piros-kékek (17:14), majd némiképp felzárkózott a BSE, ám ez kevésnek bizonyult, és Dégi remek játékának köszönhetően behúzta az első felvonást a Vasas.
A második játszmában már nyoma sem volt a kezdő játékrész elején megfigyelhető kapkodásnak, és a piros-kékek blokkolásainak köszönhetően nem tudott elhúzni az esélyesebb vendégegyüttes. Mi több, Tormási remek ütésével, majd egy BSE-bakival már kétpontosra hízott Nyáriék előnye. Amikor megnyugodhattak volna a hazaiak a kétegységnyi vezetés tudatában, Várhegyi blokkjainak köszönhetően máris kétpontos mínuszba kerültek. Ekkor azonban Ratimorszky újabb ászt húzott elő a tarsolyból, ami jelen esetben a cseresarkot jelentette, hiszen játékba dobta a másik frissen szerzett ukránt, Natalja Papizsanszkaját, aki 15:15-nél jelezte: jó húzás volt a leigazolása. A vendégeknél leginkább Jáka játéka volt említésre méltó, de ő sem tehetett semmit a hazai vezetés ellen, sőt Kasziba István időkérése sem segített, ugyanis Papizsanszkaja furfangos megoldásával már kétszettnyire rúgott Akimováék előnye.

Kriegel szeme a labdára szegezôdik, miközben valósággal megbabonázza ellenfelét (Fotó: Meggyesi Bálint)
Kriegel szeme a labdára szegezôdik, miközben valósággal megbabonázza ellenfelét (Fotó: Meggyesi Bálint)
Kriegel szeme a labdára szegezôdik, miközben valósággal megbabonázza ellenfelét (Fotó: Meggyesi Bálint)
A harmadik játékrész elején, 1:1-nél Czakó helyett Horváth Dórát küldte pályára a vendégek mestere, ám ez inkább a Vasasnak jelentett előnyt (5:1). Amíg a hazaiaknak minden bejött – Tormási bravúros sánca, majd Dégi ásznyitása –, addig odaát szinte semmi sem sikerült, így aztán jött is a kétségbeesett BSE-időkérés, majd tízpontos hátránynál. Később aztán Takács Zsófiát is beküldte az angyalföldiek edzője, aki elsőre egy jókora outtal hívta fel a figyelmet magára. Az időközben hétpontosra apadt Vasas-előnynél Dégi jó megmozdulása ért pontot, majd Takács előbb egy védhetetlen ászt, majd egy ászértékűt nyitott, így 22:12-nél először lett tízegységnyi a különbség a két alakulat között. S amikor 24:12-nél Mester tévesztett, jöhetett a vastaps, hiszen a vendéglátó imponáló, 3:0-s győzelmét látva nyugodtan elkönyvelhetjük: a Vasas is beszállt a bajnoki címért folyó küzdelembe.

Mestermérleg
Ratimorszky Károly:
– Jó meccs volt. Két jó csapat mérkőzésén mi egy kicsit stabilabbnak tűntünk.
Kasziba István: – Néhány játékosunk formán kívülisége tartósnak látszik. Fontos, hogy kibillentsük őket lelki válságukból.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik