Győztek az orosz angoljai

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2003.10.22. 23:12
Címkék
Roman Abramovics seregét a jövő nagycsapataként emlegetik, ám a sok összevásárolt sztár állítólag még nem alkot kellőképpen ütőképes csapatot. Tovább rontotta a hazaiak helyzetét, hogy az egyik legnagyobb név, Hernán Jorge Crespo télikabátban ülte végig a meccset, apróbb sérülése miatt a lelátóra száműzve, helyette a Mutu-Gudjohnsen kettős volt hivatva fenyegetni az olaszokat.
Jogos a kékek öröme: legyőzték a Laziót
Jogos a kékek öröme: legyőzték a Laziót
Jogos a kékek öröme: legyőzték a Laziót
Jogos a kékek öröme: legyőzték a Laziót
Jogos a kékek öröme: legyőzték a Laziót
Jogos a kékek öröme: legyőzték a Laziót
Az első perctől kezdve rohamozott is a Chelsea: Verón sokat dolgozott a középpályán, Mutu és Duff elfutásai pedig többször zavarba hozták a nem kimondottan gyorsaságáról híres római védelmet. Hiábavaló volt azonban a hazaiak elsöprő fölénye a labdabirtoklás terén, valódi ziccert nem tudtak kialakítani: Lampard és Mutu egy-egy csellel többet engedett meg magának a kelleténél, az utolsó passzok pontatlanra sikerültek, a kisebb helyzetek pedig rendre kimaradtak, és néha a szerencse is segítette az olaszokat, akik a mérkőzés ezen részében csak a labda szakszerű elrugdosásában jeleskedtek.
Félóra után valamelyest magára talált a vendéggárda, és első valamirevaló akciójuk végén (nem számítva Corradi félresikerült ollózását) megszerezték a vezetést: az első Lazio-szöglet után röviden szabadítottak fel a hazaiak, Oddo fölívelte a labdát, Sztankovics beadott, Inzaghi pedig bevetődve gólt fejelt. A félidő végéig fennmaradó perceket aztán mezőnyjátékkal töltötték a fiúk.
A második játékrészben a szokásos koreográfia szerint folytatódtak a dolgok: nyom a Chelsea, bekkel a Lazio. Duff sokadik elfutása a balszélen aztán sikert eredményezett: Gudjohnsenhez játszott, aki visszaemelt a tizenhatosnál érkező Lampardnak. Ő kapásból, külsővel lőtt (zseniális mozdulattal, vagy a labdát eltörve – nézőpont kérdése), és lepókhálózta Peruzzi kapujának felső sarkát.
Az egyenlítés után tovább támadtak a hazaiak, a Lazio pedig kissé megzavarodott, aminek újabb bekapott gól lett a vége: A frissen beállt Gronkjaer beadása Mutut találta meg, akinek első lövése még kipattant egy védőről, ismétlése azonban már a hosszú sarokban kötött ki.
Ezután kiegyenlítetté vált a játék képe, a vendégek is támadgattak már, ám igazi helyzet csak egyszer alakult ki, mikor Corradi 11 méteres Negrau-fejesét védte Cudicini. A végén a Chelsea már az időt is húzta, ami kissé dühítette a vendégeket, így némi rugdosódással és lökdösődéssel ért véget a mérkőzés.

A csoport másik találkozóján a Toyota-stadionban a Sparta és a Besiktas igen közel járt a pontosztozkodáshoz: majd egy órányi játék után két perc alatt megszületett az 1-1-hez "szükséges” két gól. Az 58. percben Zelenka két brazilt, Ronaldo Guiarót és Zagót csapta be Sionko passza után, majd laposan lőtt Córdoba hálójába, két minutummal később viszont Sergennel szemben volt szabálytalan Blazek a hazai tizenhatoson belül, Pancu pedig nem hibázta el a büntetőt. Hat perccel a vége előtt aztán Labant bal oldali elfutása után középre adott, Kovac a csapatkapitány Poborskyhoz továbbított, aki megszerezte a csehek győztes gólját.

Chelsea-Lazio 2-1 (0-1)
London. V: Hauge (norvég)
G: Lampard (57.), Mutu (65.), ill. S. Inzaghi (38.)

Sparta Praha-Besiktas 2-1 (0-0)
Prága. V: Mejuto González (spanyol)
G: Zelenka (58.), Poborsky (84.), ill. Pancu (60., büntetőből)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik