Kropkó-bronz Hollandiában

G. R.G. R.
Vágólapra másolva!
2003.08.30. 22:54
Címkék
Kropkó Péter feledtette önmagával a svájci "balesetét. A miskolci vasember két hete a zürichi Ironman-bajnokságon a kerékpározás során defekt miatt feladta a versenyt, ezért újabb erőpróba után nézett.
23. Holland Ironman-bajnokság,
Almere


A táv: 3.8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42.195 km futás
Férfiak: 1. Gerrit Schellens (belga) 8:21:53, 2. Heldoorn (hollnad) 8:23:54, 3. Kropkó Péter (magyar) 8:35:47, 4. Gosselink (holland) 8:37:36
23. Holland Ironman-bajnokság,
Almere


A táv: 3.8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42.195 km futás
Férfiak: 1. Gerrit Schellens (belga) 8:21:53, 2. Heldoorn (hollnad) 8:23:54, 3. Kropkó Péter (magyar) 8:35:47, 4. Gosselink (holland) 8:37:36
Persze, nem kellett soká keresgélnie, a meghívások közül a hollandok invitálását fogadta el, s az Amszterdam közelében, Almerében megrendezett viadalon végül a harmadik helyet szerezte meg.
A holland viadalon ezúttal is erős mezőny indult, a klasszikus távú versenyek legjobbjai közül a címvédő belga Gerrit Schellens, az Osztrák Ironman-győztes ukrán Viktor Zsemcev, a hosszú távú Európa-bajnoki ezüstérmes holland Guido Gosselink, a Kropkóhoz hasonlóan hawaii hetedik hellyel rendelkező holland Frank Heldoorn, továbbá az osztrák Stefan Hartig és a cseh bajnok Jan Strangmüller is ott volt a rajtnál.
"Rengeteget készültem erre a versenyre, a legfőbb feladatom az volt, hogy a csúcsformámat megtartsam, ami Zürichre volt időzítve – mondta Kropkó. – Az úszás jól sikerült és egy hatos bolylyal jöttem ki a vízből. A depóban a váltás nem sikerült túl jól, mivel leesett a láncom, de a kerékpározás során sikerült lefaragnom a hátrányból. Ketten, Heldoorn és Gosselink így is elszöktek. A kerékpározást a harmadik helyen fejeztem be, tizenkét perces hátránnyal az elsőhöz képest. A tizedik kilométerig sikerült ezt a hátrányt hat percre csökkentenem, a versenynek ezen a szakaszán nagyon bíztam a győzelemben. Nem sokkal később azonban a gyomrommal akadtak problémák, mindent kiadott, és már nem fogadott be semmit. Ekkor utolért Gerrit Schellens, aki mögöttem fejezte be a kerékpározást, de óriásit futott és végül az első helyet szerezte meg. Nekem sikerült megelőznöm Gosselinket, de Heldoornt és Schellenst már nem tudtam befogni. Győzni jöttem ide, ahogy mindenki más, mégis boldog vagyok a harmadik hellyel, hiszen nagyon megszenvedtem érte a verseny alatt. Különleges is számomra ez az alkalom, mert hétfőn leszek negyvenéves, így fordulhatott elő, hogy Almerében már megnyertem a szeniorok versenyét. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a profipályafutásom véget érne. Ezután is minden versenyen a profikategóriában indulok majd!”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik