Elismerésre méltó produkció

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2002.12.16. 21:03
Címkék
Kitüntető figyelmet szenteltek a minap a Siófok FC szakmai stábjának: mivel a város vezetői úgy vélték, hogy 2002-ben a futballcsapat tett a legtöbbet a Balaton-parti település hírnevének öregbítéséért, díszoklevelet adtak át Sallói István klubigazgatónak, Csank János szakvezetőnek, valamint Vass László pályaedzőnek. Noha a kétségkívül elismerésre méltó évet záró labdarúgók nem kerültek a díjazottak közé, Sallói amondó, a gratuláció az egész egyesületnek jár.
Kuttor Attila (balra) és társai is bizonyították, hogy ôk tudnak küzdeni
Kuttor Attila (balra) és társai is bizonyították, hogy ôk tudnak küzdeni
Kuttor Attila (balra) és társai is bizonyították, hogy ôk tudnak küzdeni
Kuttor Attila (balra) és társai is bizonyították, hogy ôk tudnak küzdeni
Kuttor Attila (balra) és társai is bizonyították, hogy ôk tudnak küzdeni
Kuttor Attila (balra) és társai is bizonyították, hogy ôk tudnak küzdeni
– Állítom, amióta elődeink 1984-ben diadalmaskodtak a Magyar Népköztársasági Kupában, azóta nem volt ilyen jó esztendeje a Siófoknak – vette át a szót Sallói István. – Talán röviden érdemes feleleveníteni, mi is történt velünk ez évben. Azzal kezdtük, hogy januárban, egyik legjobb döntésünket meghozva, szerződést kötöttünk a Csank, Vass párossal, majd februárban az élvonalbeli riválisainkat is megelőzve megnyertük a teremfoci-bajnokságot. Eztán vágtunk neki a második ligás küzdelmeknek, mégpedig úgy, hogy a tavaszi szezon első fordulója előtt az ötödik helyet foglaltuk el, tíz ponttal lemaradva az éllovastól. Ennek ellenére a feljutást céloztuk meg, s miután zsinórban tizenegy bajnoki mérkőzést megnyertünk, átvettük a vezetést. Onnantól kezdve már "csak” annyi dolgunk volt, hogy ne hibázzunk. Szerencsére nem is hibáztunk…
– A tabellára pillantva kiderül, az ősszel, egy osztállyal feljebb sem bakiztak sokat.
– Hatodik helyen fejeztük be az idényt, ami, legalábbis szerintem, irtózatosan nagy dolog ettől a csapattól. Hiszen ne feledjük, nyáron tizennégy új játékos került hozzánk. Remélem, nem bántom meg őket azzal, ha úgy fogalmazok, legtöbbjük nem tartozik a nagy nevek közé; az újonnan érkezettek közül talán csak Erős Károly és Kuttor Attila sorolandó a mifelénk klasszisoknak számító labdarúgók kategóriájába. És mégis, az együttes hamar összeállt, ezt bizonyítja, hogy huzamosabb ideig a dobogón tartózkodott. Sőt: ha az utolsó percben kapott gól miatt nem hagyunk pontokat a Hungária körúton, akkor akár az élre is ugorhattunk volna. Elárulom, én boszszankodtam az elszalaszott lehetőség miatt, de Csank János erre úgy reflektált, azért a fák nem nőnek az égig… Be kell látnom, igaza volt.
– Ne vegye ünneprontásnak, csak kíváncsi volnék: ön szerint az első hatban van a Siófok helye?
– Mivel becsülettel megharcoltunk érte, a válaszom az, hogy igen, ott a helye. Ugyanakkor megsúgom, még engem is meglepett, hogy ilyen jól zártunk.
– Gyanítom, ezek után nem szívesen adnák lejjebb.
– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy boldogtalanok lennénk a hetedik hellyel. Ám az igazi mégiscsak az volna, ha az alapszakasz után a felsőházban folytathatnánk.
– Ahhoz képest, hogy az első kör előtt még a bentmaradásban reménykedtek…
– Messze még a vége, úgyhogy ne kiabáljunk el semmit sem. Rossz példának itt van előttünk a legutóbbi aranyról lecsúszó MTK, amely, emlékezhetünk, tizenegy pontos előnyt tékozolt el a tavasszal. Azért megjegyzem, a kiesés már csak a rémálmaimban fordul elő.
– Ellenben a klub pénzügyi helyzete miatt lehetnek álmatlan éjszakái.
– Tény, amíg a szakmai részre gyakorlatilag a tökéletes jelző illik, az anyagiak terén van okunk a panaszra. Sajnos egy lábon állunk, a tulajdonoson kívül más még nem fektetett pénzt a csapatba. Mostanság az önkormányzatban keressük a partnert, s bízom benne, hogy a város nem engedi el a kezünket. Erről egyébként januárban tudok majd bővebbet mondani, addigra eldől, kapunk-e támogatást.
– Ha nem, akkor kiárusítják a csapatot? Elvégre több lapban is megjelent már: mindenki eladó.
– Akkor pontosítanék: nem mindenki eladó. Az viszont igaz, hogy a huszonöt fős keretünket szeretnénk csökkenteni, az ideális az lenne, ha húsz játékossal vágnánk neki a tavasznak. Elsősorban ez indokolta, hogy Szalai Csabával, illetve Pálfi Róberttel már szerződést bontottunk. Valószínűleg még két-három játékostól válunk meg a télen.
– Újabb labdarúgók igazolására bizonyára nem telik.
– Nincs is ilyen tervünk, hiszen az eredmények azt mutatják, rendben van így a gárda. Akik valóban erősítést jelentenének, azok számunkra megfizethetetlenek.
– Jutalomra azért futotta az év végén?
– Arra nem, de a megállapodásban rögzített prémiumokra igen.
– Már csak arra feleljen, hogy az idei produkciót mivel lehetne überelni?
– Mondjuk a felsőházi szerepléssel és azzal, ha a Magyar Kupában legalább a döntőig jutnánk. Jut eszembe, a múltkori ceremónián jelen voltak a nyolcvannégyes győztesek, ők közölték velem, jövőre nemcsak a szakmai stáb tagjait, hanem az egész társulatot szeretnék a kitüntetettek között látni. Úgyhogy, javítom magam: a kupát jó lenne megnyerni, hiszen ez esetben biztos, hogy legközelebb már az egész csapat ott sorakozna a városházán…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik