NBI/B: Enerváltan futballozott a Nyírség

A mérkőzésről tudósított: IGLÓDI ENDREA mérkőzésről tudósított: IGLÓDI ENDRE
Vágólapra másolva!
2002.10.20. 20:42
Címkék
Hévíz FC - Nyírség-Spartacus 2-1GÓLSZERZÔ
Szabó Balázs a 10. percben bal oldalról az ötös magasságából csavart be egy szabadrúgást, és a labda a kapus kezéről a gólvonalon túlra perdült (1-0). Czafit a 60. percben Szabó Balázs pazar beadásából hat méterről a léc alá fejelt (2–0). Csernijenko a 92. percben Kosán átadása után 13 méterről a bal felső sarokba zúdított (2–1)

SÁRGA LAP
Fred (Rubint gáncsolásáért) a 17., Kocsis M. (Gönczöt vágta fel) a 23., Győri (felrúgta Czafitot) a 44.,

KIÁLLÍTVA
Rubint (utolsó emberként a gólhelyzetben kiugró Fredet rúgta fel) a 48., Fred (második sárga lap után, Csernijenkót rántotta le) a 65. percben

SZÖGLETARÁNY: 3:5 (1:2)
A találkozó elején a hévíziek léptek fel támadólag, és szerencsés, ám megérdemelt góllal, Szabó Balázs szabadrúgásából meg is szerezték a vezetést a tizedik percben. A vendégek a 30. percben Győri Zoltán révén lőttek először kapura, és bár nem sokkal később áttértek a háromcsatáros játékra, a félidő végéig már nem voltak veszélyesek a hazai kapura. Fordulás után a remekül játszó Fonnyadt Balázs szerezhetett volna újabb gólt, de 16 méterről óriási erővel a bal kapufát találta el. Ezután Fred futotta le Kiskapusi Balázst, majd a veszélyes szituációt megoldva Rubint Richárd felrúgta a gólhelyzetben kiugró csatárt, amiért – teljes joggal – piros lapot kapott.
Ezt követően a vendégek kapusának percei következtek: A szlovák Peter Boros előbb Kónya László szabadrúgását védte, majd a félidő közepén Horváth Róbert lövésénél is bravúrt kellett bemutatnia. A befejezés előtt Kónya László, Horváth Róbert és Fonnyadt Balázs is ziccereket hibázott, ám a három pont szempontjából mindez már nem számított, noha Ruszlan Csernijenko a hosszabbításban még szépíteni tudott. A Nyíregyháza enervált játékával a tabellán elfoglalt helyéhez képest óriási csalódást okozott, a második félidőben is csak egyszer rúgott kapura, míg a hazaiak ezen a találkozón könnyen gólkülönbséget javíthattak volna, ha helyzeteik egy részét belövik.

MESTERMÉRLEG
Pusztai László: – Végig fegyelmezetten játszott a csapatom, magabiztosan hoztuk a három pontot, és az utolsó negyedórában még számtalan gólt lőhettünk volna.
Kis Károly: – Több meghatározó játékosom nem állt rendelkezésemre, s az ő hiányukat ma nem bírtuk el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik