Visszavágtak az európaiak

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2002.09.29. 22:30
Címkék
Európa visszavágott a három évvel ezelőtt elszenvedett vereségért, és az angliai Sutton Coldfieldben legyőzte az Egyesült Államok válogatottját. Az európaiak három ponttal nyerték meg az utolsó napi egyes mérkőzéseket, részükről ennél jobb zárónapi szereplésre még nem volt példa a Ryder-kupában (1985-ben és 1995-ben hasonló eredményt jegyzőkönyveztek).
Paul McGinley tette fel az i-re a pontot
Paul McGinley tette fel az i-re a pontot
Paul McGinley tette fel az i-re a pontot
Paul McGinley tette fel az i-re a pontot
Paul McGinley tette fel az i-re a pontot
Paul McGinley tette fel az i-re a pontot
Sam Torrance, az európaiak skót szövetségi kapitánya úgy döntött, hamar kiteríti kártyáit, és a legjobb játékosait rögtön az elején csatába vezényli. S bár Sergio García, a spanyolok ifjú reménysége kikapott David Tomstól, a két, minden hájjal megkent öreg harcos, a skót Colin Montgomerie és a német Bernhard Langer, valamint a jó formában lévő ír Padraig Harrington és dán Tomas Björn fényes sikerre vitte a taktikát. Tomson kívül mindössze egyetlen amerikai, Scott Verplank tudott nyerni az utolsó napon, miközben a vendéglátók részéről a fentieken túl Phillip Price is kitett magáért – nem kisebb ellenfél, mint a világranglista második helyezettje, Phil
Mickelson skalpjának begyűjtésével.

34. Ryder-kupa, The Belfry,
Sutton Coldfield

Egyéni mérkôzések (elöl a gyôztesek): Montgomerie (Európa)–Hoch (Egyesült Államok) 5, 4; Toms (EÁ)–García (E) 1, 0; Clarke (E)–Duval (EÁ) döntetlen; Langer (E)–Sutton (EÁ) 4, 3; Harrington (E)–Calcavecchia (EÁ) 5, 4; Björn (E)–Cink (EÁ) 2, 1; Verplank (EÁ)–Westwood (E) 2, 1; Fasth (E)–Azinger (EÁ) döntetlen; McGinley (E)–Furyk (EÁ) döntetlen; Fulke (E)–Love III (EÁ) döntetlen; P. Price (E)–Mickelson (EÁ) 3, 2; Parnevik (E)–Woods (EÁ) döntetlen. A gyôzelem egy, a döntetlen fél pontot ért a csapatversenyben.
A végeredmény: Európa–Egyesült Államok 15.5–12.5
Éppen a walesi Price nagyszerű győzelme teremtette meg a lehetőséget Paul McGinleynek, hogy a nap hőseként, a 18. szakasz menti tóban ruhástul megfürdetve fejezze be az idei Ryder-kupát. Az ír az utolsó előtti lyukon ütött birdie-vel utolérte ellenfelét, Jim Furykot, az utolsón elért parral pedig kiharcolta a döntetlent. Ennyi elég is volt az európai csapatnak ahhoz, hogy legyőzze Curtis Strange csapatát.
Az 1927 óta általában minden második évben kiírt – tavaly a szeptemberi amerikai terrortámadások miatt elhalasztott – torna összesítésében a tengerentúliak fölényesen vezetnek (huszonnégyszer nyertek, két döntetlen mellett nyolcszor vesztettek), de az európaiak feljövőben vannak, a legutóbbi négy meccsből három után ők ünnepeltek.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik