Dunaferr: négy meccs, 59–0!

BENKE ZOLTÁN, NAGYVÁRI ANTALBENKE ZOLTÁN, NAGYVÁRI ANTAL
Vágólapra másolva!
2002.09.28. 21:58
Címkék
Dunaferr SE–Vojvodina (jugoszláv) 6–0
(2–0, 3–0, 1–0)
(2–0, 3–0, 1–0)

Dunaújváros, 500 néző. V: Kovács B., Abonyi, Soós
DUNAFERR: Ferjo – TOKAJI (1), Horváth A., Ladányi, Balaz 1, Peterdi, Vargyas, Vass M., Kaszala, Szilassy, Bali, Szélig, Gebei, BORSOS 2 (2), ERDÔSI 3 (2), Orsó (1), Holló, Hegyi, Azari, Borbás, Papp, Halmosi (kapus). Edző: Dusan Kapusta
VOJVODINA: Mega – Pleva, Tislenko, STARKE, KLOCSKOV, Prokk, Zsitnyik, Révaj, Listiak, Perowne, Rapicsevics, Mamics, Pistics, Kosovics, Pavlovics, Kostics, Pribakovics, Sefcsik, Miloszavljevics, Gabrics, Resztovac, Zecsevics (kapus). Edző: Vitalij Sztajin
Kiállítások: 14, ill. 18 perc

A Dunaferr remekelt a Kontinentális-kupa első fordulójában. Dusan Kapusta legénysége nemcsak megnyerte mind a három találkozóját Belgrádban, de úgy ütött 53 gólt, hogy egyet sem kapott. A nagyszerű eredmény tiszteletet parancsoló, még ha az ellenfelek nem is a legerősebbek közül kerültek ki. Első hivatalos mérkőzését hazai pályán, az Interligában játszották a dunaújvárosiak. A találkozó érdekessége, hogy a játékvezető, Kovács Béla is első nemzetközi mérkőzését dirigálta, valamint bemutatkozott néhány nagyon tehetséges fiatal jégkorongozó is. Az ellenfél a jugoszláv Vojvodina volt, melynek hálóját az a román Mega védte, aki a tavalyi idényben még a nagy rivális Volán kapusa volt. A Dunaferr igazolni szerette volna, hogy nem volt véletlen a belgrádi gólözön. Nagy lendülettel kezdtek Ladányiék és folyamatos nyomás alatt tartották az ellenfél kapuját. A 8. percben sikerült feltörni a védelmet, a szlovák légiós, Borsos korongjából Erdősi mattolta a jugoszlávok kapusát. A 15. percben Balaz növelte a különbséget. Mega ennek ellenére nem védett rosszul, hiszen tizennégyszer próbálták meg az újvárosiak bevenni a hálóját a bevezető játékrészben. A folytatásban nagyobb sebességre kapcsolt a hazai gárda, rögtön egy páros kiállítással kezdődött a játék és egy újabb hazai találattal. Erdősi volt újból eredményes. A csatártárs, Borsos Attila nem hagyta annyiban a dolgot, ő is duplázott, különösen a negyedik dunaújvárosi találat volt látványos, a szélső öt méterről szinte szétlőtte a hálót. Csak érdekességképpen: az előkészítő Erdősi volt, tehát valamit visszaadott a korábban kapott jó passzokból. A befejező játékrészben a dunaújvárosi center ismét gyönyörű gólt ért el, ami megnyugtatta már a hazai edzőt is, és a negyedik sornak is bizalmat szavazott. A saját nevelésű dunaújvárosi fiatalok, Hegyi Ádám, Papp Viktor és Azari Zsolt először játszottak hivatalos mérkőzést a felnőttek között. A Dunaferr megérdemelten nyert, és sikeresen debütált mind a csapat, mind a játékvezető és az ifjú titánok is.

Mestermérleg
Dusan Kapusta: – Első mérkőzésünkön úgy érzem, nem nyújtottunk rossz teljesítményt, az eredeménnyel is elégedett vagyok. Örülök, hogy a fiatalokat is bevethettem.
Vitalij Sztajin: – Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek és a saját harmadunkban elkövetett hibákat a Dunaferr kíméletlenül ki is használta.


Alba Volán–Medvescak Zágráb (horvát) 8–0
(5–0, 1–0, 2–0 )

Székesfehérvár, 600 néző. V: Stadler, Kincses, Juhász,
ALBA VOLÁN: Budai –Sille (1), Tőkési (1), Csibi 1, Gröschl, PALKOVICS 1 (2), Ondrejcik 1, Kangyal 1, Fedor (1), RUSZNYÁK 1, Simon 1, Svasznek 1, Szuna, Rajz, Majoross (1), Kovács (1), Borostyán, Gergely Fodor 1, Bernei (kapus). Edző: Jan Jasko.
MEDVESCAK: ULCSAR– Ciglenecki, Sertic, Gojanovic, Kos, Zsibret, Spajic, Kuzsnar, Kosik, Kopajtic, Vnuk, Ratej, Ladkovic, Rojsek, Svigir, Kire, Delic, A. Frankovic, D. Frankovics, Ljubic (kapus). Edző: Vlado Kucsera
Kiállítások: 10, ill. 26 + 30 perc fegyelmi

A fehérvári Csibi József (88) egy gólt lôtt és sokat veszélyeztette a horvátok kapuját
A fehérvári Csibi József (88) egy gólt lôtt és sokat veszélyeztette a horvátok kapuját
A fehérvári Csibi József (88) egy gólt lôtt és sokat veszélyeztette a horvátok kapuját
Annak ellenére, hogy a Videoton labdarúgócsapata zárt kapus mérkőzést játszott szombaton, közel sem volt telt ház az Alba Volán-FeVita hokisainak első Interliga-mérkőzésén. A találkozó kezdete előtt díjátadásra került sor: Palkovics Krisztiánt a legjobb hazai saját nevelésű játékos különdíjjal jutalmazták. A hazaiak üdvöskéje ezt követően már a huszadik másodpercben bizonyított: tisztára játszotta magát, majd óriási lövést eresztett meg, a korong Ulcarról Tőkési elé került, aki azt a jobb oldali kapuvasra vágta. Nagy lendülettel kezdett tehát a Volán, azonban a kettős emberelőnyt sem tudta kihasználni: Rajz Attila előtt adódott ajtó-ablak helyzet, de a horvát kapus ismét védett. A második kettős létszámfölényt aztán már gyorsan kihasználták a hazaiak, Sille passzát Simon közelről gyötörte be a horvátok kapujába. A vendégek sportszerűtlenségek sorát követték el, a játékvezető sorban állította ki őket, szinte már nem is volt szabad hely a büntetőpadon, amikor a vendégek levonultak a jégről. Stadler játékvezető, rövid várakozás után hármat sípolt, azaz lefújta a mérkőzést, ám negyvenpercnyi huzavona után ismét játékra jelentkeztek a csapatok.
A Volán a kettős emberelőnyöket jól kihasználva félpercenként lőtte a gólokat. Palkovics főként mint előkészítő jeleskedett, Csibi és Kangyal is az ő átadásából volt eredményes. A horvátok valamelyest visszavettek a kezdeti durvaságukból, de csak annyira, hogy nem a látványos nagy ütésekkel, hanem apró szurkákkal ingerelték a hazaikat, amitől viszont állandóan levegőben lógott az újabb balhé. A Volán szerencsére nem vette fel ezt a stílust, játékosai csak a játékkal törődtek, formás támadásokat vezettek, láthatóan élvezték a játékot. A vendégek a harmad közepén ismét hozták korábbi énjüket, kettős létszámhátrányt "harcoltak ki”, amit Ondrejcik tizenhat másodperc alatt egy álomszép góllal büntetett: jobbról nyolc méterről bődületes lövéssel lőtte ki a rövidsarkot.
A 47. percben Tőkési adott gólpasszt Palkovicsnak, az ünnepelt közelről volt eredményes. Egy perc múlva újból betalálhatott volna, azonban a szándékos kapueltolásért megítélt büntetőt nem tudta értékesíteni. Nem sokkal később azonban a vendégek kapusa Fodor lövésével szemben már tehetetlen volt.

Mestermérleg
Jan Jasko: – Az elején nem tudtunk a játékra koncentrálni, az ellenfelünk állandó verekedésekbe akart minket kényszeríteni. Ahogy a játéké lett a főszerep, egyértelmű volt a fölényünk. Pozitívumként értékelem, hogy a mérkőzés során nem kaptunk gólt.
Vlado Kucsera: – Ez nem jégkorong. Nem a játékvezetőknek kellene eldönteniük a mérkőzések sorsát. Állandóan emberhátrányban voltunk, és ezek alatt sorra kaptuk a gólokat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik