A zalaiaknak tetszik a légkör

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2002.09.17. 20:54
Címkék
Zágráb először, másodszor… Avagy a Zalaegerszegi TE másfél hónapon belül másodszor veszi célba a horvát fővárost. A kék-fehérek az első túrájukat sikerrel zárták: a Bajnokok Ligája-előselejtező keretében 2–2-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal búcsúztatták a horvát főváros kisebbik alakulatát, az NK Zagrebet, míg most, immáron az UEFA-kupában, Zágráb legnagyobb egylete, a Dinamo vár az azóta a Manchester Unitedet is legyőző magyar bajnokcsapatra.
A zalaegerszegi kapuban: Turi Géza
A zalaegerszegi kapuban: Turi Géza
A zalaegerszegi kapuban: Turi Géza
A zalaegerszegi kapuban: Turi Géza
A zalaegerszegi kapuban: Turi Géza
A zalaegerszegi kapuban: Turi Géza
Ami a ZTE összeállítását illeti: bár – ahogy azt mondani szokás – senkinek sincs bérelt helye, abban biztos lehet mindenki, hogy a ZTE kapuját Turi Géza őrzi. Emlékezetes, a nyáron igazolt Szasa Ilics piros lapot kapott az Old Traffordon, majd az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) illetékes bizottsága egy kupamérkőzés erejéig a lelátóra száműzte.
"Azt hiszem, ezúttal nem kell izgulnom a kezdő tizenegy ismertetése előtt… – jelezte Turi Géza, hogy a többiekhez hasonlóan jó hangulatban várja a csütörtöki találkozót. – Drukk egyáltalán nincs bennem, higygyék el, ugyanúgy készülök, mint máskor. Különben is, nem ez lesz a premierem a nemzetközi porondon, hiszen Szasa Ilics kiállítása után pályára léphettem Manchesterben. Noha egy pillanatra megijedtem, amikor szóltak, hogy Géza, te jössz, utána gyorsan megnyugodtam, és úgy vélem, nem is teljesítettem rosszul.”

NK Dinamo Zagreb–ZTE
Csütörtök, 18.00
Vezeti: Georgiosz (Papadopulosz, Tzimenakisz) – mindhárom görög
A United elleni visszavágó óta két bajnoki meccset játszott a legutóbbi magyar aranyérmes, az Újpest ellen Ilics, míg múlt pénteken Turi szorgoskodott a kapuban.
"Örülök, hogy Debrecenben én kaptam lehetőséget, igaz, ez így is volt megbeszélve – árulta el a korábban a Csepel, a Keszthely és a Dunakeszi hálóját is őrző kapus. – Amúgy éreztem magamon, kicsit nehezen vettem fel a ritmust, de aztán a második félidőre belelendültem. Kár, hogy ez nem volt elég a győzelemhez, holott előzetesen úgy számoltunk, ha minden jól megy, akkor három pontot is elvehetünk a Lokitól. Letörnünk, persze, nem szabad, inkább bízzunk abban, hogy lesz ez még jobb is.”
Legyünk telhetetlenek: a jó teljesítményt már a Maksimir-stadionban szeretnénk viszontlátni. Még akkor is, ha Zala megyében mindenki tisztában van vele, erős ez a Dinamo.

"Hallottuk mi is, remek labdarúgók alkotják a rivális keretét, elég csak a horvát bajnokság tavalyi gólkirályára, Ivica Olicra vagy az Aston Villától kölcsönkapott Bosko Balabanra gondolni – folytatta az ellen támadóit a jelek szerint kiválóan ismerő Turi. – Félni viszont nem félünk, hiszen érezzük, van sanszunk. Sőt, én azt mondom, már Zágrábban is nyerünk, méghozzá egy góllal. A legjobb az egy–nullás győzelem lenne, elvégre az azt bizonyítaná, hogy megfelelően láttam el a dolgom. Azt pedig aligha kell hozzátennem, minden vágyunk, hogy továbbjussunk. Tudják, megtetszett nekünk a nemzetközi meccseket körülvevő légkör…”
Persze hogy a zalaegerszegi szurkolóknak is tetszik. Hírlik, a szerda délelőtt fél tizenkettőkor útra kelő, este hatkor már a másnapi derbi helyszínén tréningező kedvenceket legalább másfél ezren kísérik el Zágrábba. Az otthon maradók, sajnos, nem láthatják Kenesei Krisztiánékat, ugyanis egyetlen televíziós csatorna sem gondolta úgy, hogy érdemes műsorra tűznie a párharc első felvonását. A visszavágóra szerencsére már akad jelentkező; el is dőlt, hogy október 3-án, Győrből a Duna Tv közvetít majd.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik