Daum újra az 1. FC Kölnnél

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.07.19. 21:31
Címkék
Röviddel azután, hogy befejeződött a kábítószeres pere, Christoph Daum máris megkapta az első megbízatását, méghozzá egykori klubjától, az 1. FC Kölntől. A németek majdnem szövetségi kapitánya (mint ismeretes, 2001 nyarától ő lett volna a Nationalelf vezére, ha 2000 őszén nem bukik meg kábítószer-birtoklás és -fogyasztás miatt) a másodosztályba visszacsúszó "kecskés” gárdánál vállalt tanácsadói feladatokat – a háttérben meghúzódva, mindennemű hivatalos papír nélkül.
Daum egyelôre csak tanácsadói munkát vállal, a kispadra a megfelelô pillanatban ül le
Daum egyelôre csak tanácsadói munkát vállal, a kispadra a megfelelô pillanatban ül le
Daum egyelôre csak tanácsadói munkát vállal, a kispadra a megfelelô pillanatban ül le
Daum egyelôre csak tanácsadói munkát vállal, a kispadra a megfelelô pillanatban ül le
Daum egyelôre csak tanácsadói munkát vállal, a kispadra a megfelelô pillanatban ül le
Daum egyelôre csak tanácsadói munkát vállal, a kispadra a megfelelô pillanatban ül le
"Mindig is kapcsolatban voltam Andreas Rettig menedzserrel, akinek néhány játékossal kapcsolatban volt szüksége tippekre. Természetesen segítettem neki, ehhez semmi szükség sincs papírokra. Ha segíthetek és tanácsokat adhatok, akkor ezeket örömmel teszem, és pénzt sem kérek érte. A Köln iránt mindig is jelentős elkötelezettséget éreztem, mert ennél az egyesületnél lettem igazán nagy. Itt dolgoztam fel magam a pincéből az elitbe, és az itteni emberek nem felejtették el, hogy közülük való vagyok” – nyilatkozta Daum, aki legutóbb a Besiktasnál dolgozott.
A szakembert, aki 1986-ban a Kölnnél kapott először vezetőedzői kinevezést a profifutballban, állítólag nem csupán német, hanem spanyol klubok is megkeresték, igaz, egyelőre csak megfigyelői státust kínálva neki. A trénernek a mallorcai nyaralását követően Dél-Amerikába kell utaznia, ahol bizonyos futballistákat kell górcső alá vennie. És hogy mikor ül le a kispadra? "Amint megkapom a megfelelő ajánlatot, már jövök is – nyilatkozta a Leverkusennel bajnoki ezüstérmekig jutó Daum. – Futball nélkül elképzelhetetlen az életem. Azt hiszem, már többször is megmutattam, hogy képes vagyok csapatokat kivezetni a középszerűségből az élet napos oldalára.”
Eközben az edző hajdani csapatánál, a Bayer Leverkusennél is zajlik az élet. A vezérkar már eladta Zé Robertót, valamint Michael Ballackot a Bayern Münchennek, és most Bernd Schneiderért is komoly szándékú vevő jelentkezett be. A Barcelonáról van szó, amely már korábban is érdeklődött, és amely most 20 millió eurót sem sajnálna a világbajnoki ezüstérmes középpályásra. "Természetesen nagyon izgat egy olyan neves klub, mint a Barca. Már huszonnyolc éves vagyok, ki tudja, talán ez az utolsó esélyem arra, hogy igazi sztárgárdába igazoljak. Ha elenged a Leverkusen, akkor máris megyek a reptérre, felülök az első gépre, és a Barcelonában futballozok” – vélekedett az ügyről Schneider.

Újabb bajor sérültek

MÜNCHEN. Továbbra sem zökkenômentes a Bayern München felkészülése a következô idényre. Az Otterstadtban edzôtáborozó bajnokaspiráns az elmúlt hét végén Roque Santa Cruzt veszítette el körülbelül két hónapra, most pedig Zé Robertóról és Owen Hargreavesrôl kénytelen lemondani egy idôre. A brazil közelítôizom-sérülés, míg az angol a térdében keletkezett vérömleny miatt hagyta félbe a tréninget, igaz, az orvosok szerint felépülésük csak napok kérdése.
A jelek szerint azonban a játékos hiába reménykedik, mert a "gyógyszergyári” társulat nem akarja elengedni őt. "Sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarom a hírt. Számunkra teljesen mindegy, hogy érdeklődik-e a Barcelona vagy sem. Nem engedjük el Schneidert” – nyilatkozta Ilja Kaenzig, a Bayer egyik menedzsere.
A Reiner Calmund utódának szánt Kaenzig egyúttal azt is elmondta, a távozók ellenére nem hiszi, hogy a csapat visszaesik a 2002–03-as évadban. "Azt hiszem, kompenzálni tudjuk a távozókat, jóllehet olyan játékost, mint Ballack, nem lehet pótolni. Huszonnyolc emberünk van a keretben, és mindannyiuknak egy a céljuk. Remélem, hogy ez a bő keret a segítségünkre lesz, talán érvényesül majd az, hogy nekünk a kiegészítő embereink erősebbek, mint vetélytársainké. Talán ez sokkal jobban befolyásolja majd a végeredményt, mint az előző szezonban” – nyilatkozta a menedzser.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik