Rutinos játékosok jönnek

S. TÓTH JÁNOSS. TÓTH JÁNOS
Vágólapra másolva!
2002.06.27. 19:59
Címkék
- Kicsit már hosszú is volt a szünet& No, jó, akkor maradjunk annyiban, hogy éppen elegendő időt kaptunk a felfrissülésre  mondta Csiszár Ákos, a Sopron középpályása, miközben csütörtök délelőtt, a Matáv első nyári edzését követően az öltözőépület felé ballagott. Az élvonal szereplői közül tehát utolsóként a Sopron is megkezdte a felkészülést a 20022003-as bajnoki évadra.
A riválisoknál hosszabb szünetet Bognár György vezetőedző azzal magyarázta a nyitó tréninget megelőző rövid eligazításon, hogy túlontúl mozgalmasra, a korábbi szakvezető, Simon Tibor tragikus halála miatt idegileg is igencsak megterhelőre sikeredett a legutóbbi évad a Matáv futballistái számára, vagyis időt kellett hagyni arra, hogy a társaság ne csak fizikálisan, de fejben is kipihenhesse magát. Meg aztán azt is figyelembe illett vennie a szakmai stábnak, hogy tavaly nyáron alig néhány napos pihenőt kaphattak csak a feszített bajnoki menetrend miatt a labdarúgók, éppen ideje volt tehát egy kicsit már lazítaniuk, regenerálódniuk.
Komódi Lászlónak (képünkön) fontos szerepet szán a soproni edzô, Bognár György
Komódi Lászlónak (képünkön) fontos szerepet szán a soproni edzô, Bognár György
Komódi Lászlónak (képünkön) fontos szerepet szán a soproni edzô, Bognár György
Komódi Lászlónak (képünkön) fontos szerepet szán a soproni edzô, Bognár György
Komódi Lászlónak (képünkön) fontos szerepet szán a soproni edzô, Bognár György
Komódi Lászlónak (képünkön) fontos szerepet szán a soproni edzô, Bognár György
A csütörtöki programnak három fejezete volt: a bemelegítés és a labdatartás gyakorlása után kettévált a társaság, s amíg a többség egymás közötti mecscset vívott, Somogyi József, Farkas Balázs, Karol Prazenica, Perger György, valamint Komódi László külön vonult, és Pleskó László kapusedző dirigálásával futott, erősített. Komódi a Matáv kiszemeltjei közül egyelőre az egyetlen, aki már Sopronban készül, noha a legutóbb a Videotonban szerepelt fedezettel is tartanak még az egyeztetések. A többiekkel, a debreceni Tiber Krisztiánnal, valamint a Vasasból Polonkai Attilával és Tóth Andrással a szakmai igényeket illetően már megegyezett Bognár György, a klubok közötti pénzügyi tárgyalásoknak azonban nincs vége.
- Ahhoz, hogy megvalósíthassuk célkitűzéseinket, tehát a hatodik helyen végezhessünk a tabellán a soron következő bajnokságban, azonnal bevethető, rutinos játékosokra is szükség van, akik nem csupán szakmailag, de emberileg is beilleszthetők a közösségbe – mondta az edző, aki nem titkolta, hogy elsősorban a csapat bal oldala szorul rá a vérfrissítésre. Bognár György egyébként huszonöt tagú, bővebb keretben gondolkodik, ezért ezen a héten olyan fiatal tehetségeket is tesztel, akik kiegészítő emberként lesznek számításba vehetők. A három évet Németországban is eltöltő Bozsik Levente, az eddig alacsonyabb osztályú együttesekben futballozó Gyurcsányi Zsolt, valamint a Marcali kapusa, Molnár Máté mellett ugyanakkor egy szlovák balhátvéd, a pozsonyi Inter futballistája, Tomas Gerich is bizonyítási lehetőséget kap. Az, hogy a bekkek, főleg a bal oldalon használható hátvédek iránt nagy a kereslet Sopronban, korántsem véletlen; Bognár György ugyanis azt tervezi, hogy – megtartva Simon Tibor korszakának erényeit – valamelyest átformálja a csapat szakmai arculatát. Olyan, három játékosból álló bekksort kíván például kiépíteni, amelynek tagjai számára nem idegen feladat a területvédelem, s akik képességük, felkészültségük révén akkor is felügyelni tudják a védvonalat, ha a csapat egyébként – legalábbis hazai környezetben – nyitottabb, vállalkozóbb, támadóbb szellemű futballt produkál, mint korábban, ami mellesleg az előrelépéshez, a hatodik hely megszerzéséhez elengedhetetlenül szükséges is. E stratégiában kaphatna kulcsszerepet Komódi, aki egyfajta összekötő kapocs lenne a középpálya és a támadósor között, s ráadásul a befejezéseknél is szerepet vállalna. Szó sincs tehát arról – állítja Bognár –, amitől néhány kívülálló drukker esetleg tartott, hogy a "két dudás nem fér meg egy csárdában" elv alapján Komódit és a publikum egyik kedvencét, a szerződését a napokban meghosszabbító Somogyit ne lehetne együtt, egy időben harcba küldeni.
Ami a folytatást illeti, ezen a héten naponta egyszer tréningeznek a soproniak, akik külföldi kiruccanást nem terveznek. Arról lehet legfeljebb szó, hogy a Petőházával körvonalazódó együttműködés keretében néhány kölcsönjátékos átengedése ellenében az NB II-es gárda egy hétre vendégül látná a Matáv társulatát. Az első gyakorló meccsre jövő szerdáig kell várniuk a szurkolóknak, akkor hazai környezetben a Sárvár lesz az ellenfél.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik