Elsöprő jugoszláv fölény

HAVASRÉTI BÉLAHAVASRÉTI BÉLA
Vágólapra másolva!
2002.06.23. 21:51
Címkék
Vasárnap rekkenő hőségben szinte felüdülést jelentett a Magvassy Sportcsarnok légkondicionált terme, ahol újabb férfimérkőzésekkel folytatódott, majd egy látványos jugoszláv házidöntővel befejeződött a 24. klubcsapatok Európa-bajnokságának küzdelme.
A nap sajnálatos eseménye, hogy az egyik török versenyző, az isztambuli Mehmed Szdekril térdkeresztszalag-szakadást szenvedett és a mentők a Petz Aladár megyei kórházba szállították. A kétnapos küzdelem mérlegét Mészáros János, a Magyar Karate Szövetség elnöke vonta meg:"Nem tagadom, hogy két héttel korábban,
24. klubcsapatok Európa-bajnoksága, Gyôr
Kumite (küzdelem). Férfiak. Európa-bajnok: Buducsnoszt (Jugoszlávia), 2. Partizan Belgrád (Jugoszlávia), 3. Timing (Franciaország) és Fiamme Gialle (Olaszország)
24. klubcsapatok Európa-bajnoksága, Gyôr
Kumite (küzdelem). Férfiak. Európa-bajnok: Buducsnoszt (Jugoszlávia), 2. Partizan Belgrád (Jugoszlávia), 3. Timing (Franciaország) és Fiamme Gialle (Olaszország)
amikor Tallinnban befejeződött a felnőtt Európa-bajnokság, bizony kissé nyugtalan voltam. Féltem, hogy kevés lesz az induló, de aztán megnyugodtam, hiszen rekordszámú nevezés érkezett a győri Eb-re. Az öreg földrész e sportágban valamennyi meghatározó szerepet betöltő nemzete elküldte versenyzőit, köztük világbajnokok egész sorát. Szakmailag színvonalas, jó összecsapásokat láthattunk. Több csapat is szerepeltetett idegenlégiósokat, így a jugoszlávok görögöket, szlovákokat. Azt viszont sajnálatosnak tartom, hogy a magyar klubok nem éltek azzal a nagy lehetőséggel, hogy Győr adott otthont a viadalnak, és csak kevesen indultak, közülük is csupán a kecskemétiek jutottak dobogóra. Ez bizonyos mértékig csalódás számomra, bár igaz, hogy a verseny előtt egy érem megszerzését reméltem, és ez be is jött. Ezúttal is külön köszönetemet kívánom kifejezni Győr város önkormányzatának, sportigazgatóságának a magas szintű, hibátlan rendezésért. Kitűnő házigazdának bizonyultak, és ezzel jelentős részt vállaltak az Eb sikeres lebonyolításában. Ennek elismeréséül nyújtottam át Balogh József polgármesternek és Jungi Csaba alpolgármesternek a szövetségünk által alapított Magyar Karatéért kitüntető porcelándíjat.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik