A bátrak versenye lesz

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2002.06.13. 20:21
Címkék
A hét végi, szombathelyi viadallal félidejéhez érkezik a rali ob, amely izgalmasan alakul. A címvédő ifjabb Tóth János, Tóth Imre páros a navigátor betegsége miatt kihagyta a legutóbbi viadalt, és a távollétét kihasználva a Benik Balázs, Somogyi Pál duó, amely a Fehérváron aratott győzelmével átvette a vezetést az összetettben. És nagyon boldog lenne, ha meg is tudná tartani. Nem lesz azonban könnyű dolga Beniknek, mert a WRC-s mezőny az idén először lesz teljes, a pénteki szuperspeciálison (a prológot helyettesíti és eredménye beleszámít a versenybe) nyolc World Rally Car gurul pályára.

Az ob állása 3 futam után
Abszolút sorrend: 1. Benik Balázs, Somogyi Pál (OMV Best Racing, Ford Focus WRC) 45, 2. ifj. Tóth J., Tóth I. (Bomba Rally Team, Peugeot 206 WRC) 40, 3. Turi, Papp (TP+2K AMSE, Toyota Corolla WRC) 37, 4. Érdi, Varga (Castrol-Érdi Rally Team, Subaru Impreza WRC) 27, 5. Aschenbrenner, Koronczai (V-Max Laky Club, Mitsubishi Lancer Evo5) 16, 6. Bútor, Tóth V. (Citroen-Total Rallye Team, Citroen Saxo Kit-car) 14
"Tavaly kiestünk Szombathelyen, úgyhogy nem vagyok tökéletesen optimista, de remélem az idén több szerencsénk lesz – mondta Benik. – A gyorsasági szakaszok talaja kemény, már-már olyan, mintha nem is murván, hanem aszfalton autóznánk, éppen ezért nagy szerepe lesz a gumiválasztásnak. Előfordulhat, hogy az nyer, aki a jobb keverék mellett dönt. Nyolc WRC lesz a mezőnyben és mindegyiket remek pilóta vezeti, úgyhogy jóformán nyolcesélyes a küzdelem.”

A szombathelyi pályák egyébként a versenyzők szerint gyorsak, "bevállalósak” a két szélükön árokkal, úgyhogy aki túl sokat kockáztat, könnyen bajba kerülhet. A bátrak versenye lesz tehát az ob 4. futama, de arra a kérdésre, hogy ki a legbátrabb, csak vasárnap délután kapunk választ.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik