Likerecz és a hiányzó arany

SZABÓ GÁBORSZABÓ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2002.05.30. 18:23
Címkék
Felnőtt világbajnok már volt Likerecz Gyöngyi, (tavaly három aranyéremmel térhetett haza Törökországból), a juniorok között azonban eddig ez még nem sikerült neki. A csütörtökön kezdődő világbajnokságon Likerecz tehát megcélozza a még hiányzó aranyérmet, de hogy ne legyen egyenes útja a dobogó tetejére, arról egy kínai versenyző gondoskodhat. Az ázsiai 255 kilóval nevezett, annyival, amennyivel az oroszlányi versenyző tartja a junior-világrekordot.
Katmandu helyett Havirov. A változás kísértetiesen hasonlít a tavalyi felnőtt súlyemelő-világbajnokságot megelőző állapotokra, amikor is az eredetileg helyszínül választott Nauru, majd a beugró Guam is visszalépett, végül Óceánia helyett Európába, Törökországba került a csúcsesemény. Ezúttal a junior-vb helyszíne lett volna egzotikus környezetben, ám a közelmúltban -- elsősorban a nepáli fővárosban tapasztalható polgárháborús viszonyok miatt -- a Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) a csehországi Havirovra ruházta a rendezési jogot. Ez, az anyagiakban is kontrasztosan levezethető módosulás lehetővé tette, hogy a tervezettnél több magyar versenyző mérettessen meg. Dolovai Tamás, a hazai szövetség elnöke elárulta: Katmanduba három, esetleg négy emelőnk utazhatott volna ki, míg Havirovban heten képviselik majd a magyar színeket. Nem mellékes, a feltöltött csapat utaztatása, kintléte is legalább egymillió forinttal tehermentesíti a szövetség büdzséjét. A pénz számolása után következzék a
A magyar csapat

Férfiak. 56 kg: Ádám Róbert (NYVSC). 77 kg: Sümegi Zoltán (Haladás-Vasjármû). 85 kg: Kiss Attila (Tiszaújváros). 94 kg: Vatai Viktor (Kisújszállás). Nõk. 48 kg: Ondos Adél (Békéscsaba). 58 kg: Nagy Szilvia (Tatabányai SC). 75 kg: Likerecz Gyöngyi (Oroszlányi VSE)
A magyar csapat

Férfiak. 56 kg: Ádám Róbert (NYVSC). 77 kg: Sümegi Zoltán (Haladás-Vasjármû). 85 kg: Kiss Attila (Tiszaújváros). 94 kg: Vatai Viktor (Kisújszállás). Nõk. 48 kg: Ondos Adél (Békéscsaba). 58 kg: Nagy Szilvia (Tatabányai SC). 75 kg: Likerecz Gyöngyi (Oroszlányi VSE)
lehetséges érmek, helyezések lajstromba vétele. Meglehetősen könnyű a helyzetünk, hiszen a felnőtt világ- és Európa-bajnok Likerecz Gyöngyin (75 kiló) kívül mindenki másnak a tisztes helytállás lesz az elsődleges célja, és ha egyéni csúcsokkal rukkolnának elő, Zsuga Imre szövetségi kapitány már elégedett lehetne. Likerecz, ugye, kihagyta az áprilisi felnőtt-Eb-t, mondván, junior világbajnoki címe még nincs, szeretné azt is betenni a gyűjteményébe. A felkészülését azonban néhány tényező akadályozta.
"Jó erőállapotban vagyok, ám az április eleji felmérő óta bajlódom a két csuklómmal -- így a juniorvilágcsúcs-tartó. -- Pihentetni nem nagyon lehetett, remélem, hogy a vébéig már kibírja. Az elmúlt évekhez képest a tanulmányaim is nehezítették a felkészülésemet, az eddigi ritmus kissé felborult. Hat vizsgám volt a Testnevelési Egyetemen, az utolsót az elmúlt héten tettem le, és nem panaszkodhatom: a legrosszabb jegyem hármas volt."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik