12. forduló

2630824 26308242630824 2630824
Vágólapra másolva!
2015.11.10. 07:11
Címkék
Az elmúlt hétvégén rendezték meg a 12. forduló mérkőzéseit a Serie B-ben, ahol továbbra is a favorit Cagliari nevével kezdődik a tabella, mögötte...

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a 12. forduló mérkőzéseit a Serie B-ben, ahol továbbra is a favorit Cagliari nevével kezdődik a tabella, mögötte azonban egyre nagyobb a tülekedés az üldözők között.Az elmúlt hétvégén rendezték meg a 12. forduló mérkőzéseit a Serie B-ben, ahol továbbra is a favorit Cagliari nevével kezdődik a tabella, mögötte azonban egyre nagyobb a tülekedés az üldözők között.

A Cagliari megerősítette vezető helyét, miután hazai környezetben aratott 2-1-es győzelmet a Modena ellen. A szárdok hőse Farias távollétében is egy brazil légiós volt, ugyanis mindkét találatot Joao Pedro szerezte az első félidőben. A kettő közt a kanárik Francesco Stanco védhetetlen fejesével egyenlítettek, majd a 44. perctől Popescu kiállítása révén tíz emberrel játszottak. Az emberhátrány ellenére Crespo legénysége nagyon igyekezett az egyenlítésért, de többször bravúrra volt szükségük Provedel kapus, hogy ne dőljön el a mérkőzés. 12 forduló alatti 26 pontjával magabiztosan tart az első osztály felé a Casteddu, míg a négy meccs óta nyerésképtelen romagnaiak osztályozós helyre csúsztak vissza.

A forduló előtt az éllovassal azonos pontszámmal bíróCesena 1-0-s vereséget szenvedett a Latina otthonában. Kiválóan sikerült a debütálás Mario Somma számára a nerrazzurrik kispadján, a mindent eldöntő találat a 70. minutumban született, amikor Acosty elfutása után a két perccel korábban beállt Daniele Corvia volt közelről eredményes. A bianconeri hiába mozgósított komoly erőket a hajrában, nem tudta elkerülni szezonbeli harmadik vereségét, így visszacsúsztak a harmadik helyre, három ponttal az éllovas mögött, míg a lazióiak a 12. helyet foglalják el.

A Crotone 3-1-re legyőzte az Avellinót két déli csapat összecsapásán hétfő este. A calabriaiak soraiból Giuseppe Zampano kezdte a gólgyártást egy kapu előtti kavarodást követően az első félidő finisében, majd a szünet után a két legfőbb fiatal gólgyáros, Federico Ricci és Ante Budimir találatai végképp eldöntötték a három pont sorsát. A farkasok erejéből már csupán egy szépítő gólra futotta Roberto Insigne jóvoltából a végjátékban. A Crotone két nyeretlen találkozó után aratott újra győzelmet és visszafoglalta a táblázat második pozícióját, míg az Avellino két 3-0-s siker után kapitulált, így jelenleg csupán a mezőny 16. helyét foglalja el.

A legelső összecsapáson a Bari 2-1-es győzelmet aratott a Salernitana elleni déli rangadón, ahol két, egymással jó barátságban lévő együttes találkozott. A kakasok már a hetedik percben előnyhöz jutottak Riccardo Maniero lövésével, de a második játékrész derekánál alig néhány perccel a becserélését követően Alfredo Donnarumma jóvoltából kiegyenlítettek a vendégek, végül a győztes találatot a 80. percben a veterán Francesco Valiani szállította egy közeli lövésből. A pugliaiak immár a negyedik mérkőzésüket vívták meg vereség nélkül és megerősítették a negyedik helyüket, míg a szeptember vége óta nyeretlen gránátok továbbra is play-out helyen szerénykednek.

Igazánküzdelmes mérkőzésen aratott 2-1-es győzelmet a Ternana gárdája a Pescara vendégeként. A szörnyek az első negyedóra végén Zuparic hibáját kihasználva voltak eredményesek az uruguayi Cesar Falletti révén, de tíz percre rá Gianluca Caprari elemi erővel bevágott egy közvetett szabadrúgást a felső léc közbenjárásával. A félidő hajrájában azonban tíz emberre fogyatkoztak a delfinek, Fornasier elkésett belépője után mutatták fel a piros lapot. A második játékrész alatt mindkét csapatnak voltak lehetőségei, a végén már inkább a megtizedelt Pescara veszélyeztetett, majd Zanon kiállításával a Ternana is tíz emberrel maradt, ennek ellenére a 89. percben a horvát Marko Dugandzic egy kontrából megnyerte a meccset a vendégeknek. Az abruzzóiak egymást követő második vereség ellenére play-off helyen vannak, míg a Ternana ezzel a győzelemmel hosszú idő után újra bennmaradó helyre lépett.

ATrapani sorozatbeli négy vereség után csattanósan javított és5-1-re ütötte ki a Speziát. A gólgyártást Scognamiglio kezdte a második percben, melyre Migliore fejesével még válaszolni tudott a liguriai együttes, azonban a szünetben már kettővel mentek a szicíliaiak, még a térfélcsere előtt Citro és Coronado is eredményes volt. A fordulást követően Nadarevic bombagólt ragasztott Chichizola kapujába, majd a végjáték során Montalto szabadrúgása a kapufáról kipattanva, a kapus hátáról vágódott a balszerencsés Spezia gólvonala mögé. A fekete-fehérek öt forduló óta nem győztek, legutóbbi két vereségük alkalmával alaposan megszórták őket, a Trapani egy pontra megközelítette őket, a két csapat pillanatnyilag a Serie B középmezőnyében, a 10-11. pozícióban foglal helyet.

A játékhét északi rangadóján a vártnál simább eredmény született,Novara-Brescia 4-0. Felice Evacuo zicceréből korán magához ragadta az előnyt a piemonti alakulat, majd a mérkőzés az 50. percben dőlt el, amikor Minelli kapus elkaszálta Gonzalest és kiállították, az ezért megítélt tizenegyest pedig Evacuo értékesítette. Később még a dán hátvéd Magnus Troest és a bolgár csereember Andrei Galabinov is eredményes volt, kiütéses mértékűvé növelve az újonc gárda sikerét. A Novara az elmúlt hat meccséből ötöt megnyert és a két pontos levonásával együtt is a hatodik lépcsőfokot tölti be, ezzel szemben a nyolc forduló után először vesztő oroszlánok lecsúsztak a Serie B play-off helyeiről, már csak kilencedikek.

Helyet cserélt velük a Vicenza, amely az Ascoli 3-0-s leigázásával jött fel a nyolcadik pozícióba. Pasquale Marino együttese az első 45 perc alatt eldöntötte a mérkőzést, Cinelli és Raicevic akcióból, Vita tizenegyesből volt eredményes. A marchei csapaton úgy látszik, az edzőváltás sem sokat segített, zsinórban az ötödik zakóval csak a 20. pozíciót foglalják el.

A Perugia 2-0 arányban hozta a kötelezőt a Virtus Lanciano ellen az egyetlen vasárnapi összecsapáson a Renato Curiban. Az első félidőben az előrehúzódó hátvéd Lorenzo Del Prete volt eredményes egy megpattanó lövéssel, míg a második játékrész alatt Fabinho szépségdíjas találattal állította be a végeredményt. Mindkét csapat sorozata folytatódott, az umbriaiak négy forduló óta nem találtak legyőzőre, ellenben a rossonero ugyanennyi ideje képtelen volt nyerni. Pierpaolo Bisoli csapata a 13. helyre lopakodott előre, míg a Lanciano továbbra is a kieső zónában szerénykedik, és a hét közben levont egy pont révén már csak 9 egységgel rendelkeznek, így utolsó előttiek a Serie B-ben.

A kiesés elől menekülőPro Vercelli 1-0-ra legyőzte az esélyesebb Livorno csapatát. A mérkőzés egyetlen találata az első félidő vége felé született, Mustacchio kapu elé belőtt labdája Maicon Moreira lábáról jutott a saját kapujába. Az amarantók később nem is tudtak válaszolni, így három kapott gól nélküli veretlen meccs után kapituláltak ismét, de tartják magukat az előkelő, ötödik helyen, míg a Vercelli az újabb fontos 1-0-s győzelemmel a 15. helyre kapaszkodott fel.

Az Entella és a Como egy izgalmas összecsapáson 2-2-re végzett egymással. Gianluca Festa bemutatkozó mérkőzésén a lombardiaiak nagyon bátran játszottak, a tavalyi Lega Pro play-off nyerőembere, Simone Ganz villanásaival kétszer is lépéselőnybe kerültek, ám a Virtus mindkét alkalommal válaszolni tudott Francesco Caputo és Michele Pellizzer jóvoltából, így igazságos döntetlen született. A Como továbbra is sereghajtó, a Serie B idei kiírásának első 12 fordulója alatt mindössze egyetlen győzelmet regisztráltak, míg a 14. helyen tanyázó ördögök zsinórban negyedszer remiztek, három gól nélküli döntetlen után ezúttal kifejezetten gólgazdag találkozót vívtak.

További folyamatos másodosztályú hírekért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik