11. forduló

2630824 26308242630824 2630824
Vágólapra másolva!
2015.11.10. 07:11
Címkék
Az elmúlt hétvégén lebonyolították a 11. fordulót a Serie B-ben, valamint pótoltak egy korábbról elhalasztott mérkőzést, végül a Cagliari...

Az elmúlt hétvégén lebonyolították a 11. fordulót a Serie B-ben, valamint pótoltak egy korábbról elhalasztott mérkőzést, végüla Cagliari visszavette vezető helyét a Crotonétól.Eközben a hétvégi meccsek kapcsán három csapattól bocsátották el a vezetőedzőt, nem volt tehát eseménytelen az elmúlt időszak az olasz másodosztályban.Az elmúlt hétvégén lebonyolították a 11. fordulót a Serie B-ben, valamint pótoltak egy korábbról elhalasztott mérkőzést, végüla Cagliari visszavette vezető helyét a Crotonétól.Eközben a hétvégi meccsek kapcsán három csapattól bocsátották el a vezetőedzőt, nem volt tehát eseménytelen az elmúlt időszak az olasz másodosztályban.

A víkend talán legjobban várt mérkőzéséna Pescara a vártnál sokkal simábban, 4-1-re legyőzte a forduló előtti listavezető Crotone gárdáját. Az abruzzóiak már az első negyedóra végén előnybe kerültek egy véleményes kezezés miatt megítélt büntetőből, melyet az albán Ledian Memushaj értékesített. Kisvártatva első számú gólgyárosuk, Gianluca Lapadula kétszer is bevette a korábban szinte hibátlanul védő Cordaz kapuját, így hat találattal a góllövőlista élére ugrott holtversenyben. Rajta kívül még Gianluca Caprari is betalált, míg a végén a piros-kékek Claiton fejesével tudtak szépíteni. A harmadik helyre visszacsúszó Crotone az első forduló óta először kapott ki, míg a Pescara zsinórban a harmadik, öt meccsen belül a negyedik sikerét regisztrálta, és a hatodik helyre kúszott fel.

A forduló utolsó összecsapásán, hétfő estea Cagliari a Vicenza elleni 2-0-s hazai győzelemmel vette vissza az első helyét a táblázaton. Rastelli mester tanítványai az első félidő derekánál ragadták magukhoz az előnyt Luca Ceppitelli felhő fejeséből, majd a végjátékban a tavaly még az ellenfelet erősítő Davide Di Gennaro védhetetlen szabadrúgásával biztosították be a sikert. A Casteddu a hatodik hazai mérkőzésén is begyűjtötte a három pontot, míg a négy fordulón belül harmadik fiaskóját elszenvedő északiak már csak a tizedik helyen szerénykednek.

Velük azonos pontszámban áll a második helyen a másik élvonalbeli kieső, a Cesena gárdája, amely2-0 arányban hozta a kötelezőt a Virtus Lanciano ellen. A tengeri csikók soraiból Gabriele Perico és Franck Kessie volt eredményes, a 18 esztendős elefántcsontparti tehetség több jó mérkőzés után tehát végre megszerezte első találatát a bajnokságban. A bianconeri az elmúlt négy fordulóban tíz pontot gyűjtött, míg a sorozatban harmadik mérkőzésén nyeretlen Virtus egyre nehezebb helyzetben, ráadásul 1 pontot is levontak tőlük, mert nem fizettek be időben egy tartozást, így máris a kieső zónában találhatják magukat.

Ugyancsak2-0 lett a Livorno-Trapani mérkőzés végeredménye. Az amarantók a kisebb hullámvölgy után a legutóbbi három meccsből kettőt megnyertek egy döntetlen mellett, miközben még gólt sem kaptak, így visszafoglalták az előkelő, negyedik helyet. Mindkét félidő hajrájában eredményesek voltak egy-egy alkalommal Jelenic és Vantaggiato jóvoltából, aki hat találattal a Serie B legjobb góllövői közé tartozik. Eközben a szicíliai gárda az első hét forduló veretlen teljesítése után sorban negyedik alkalommal kapitulált és már csak tizenharmadik a 22 csapatot felsorokoztató mezőnyben.

A Bari a hajrában mentett pontot a Novara elleni hazai mérkőzésen, 1-1 lett a végeredmény. Az újonc északi gárda egy szöglet utáni kavarodást követően Pancrazio Farago fejesével jutott lépéselőnyhöz a 21. percben, majd sokáig úgy tűnt, hogy a kakasok hiába erőlködnek, a 93. percben azonban a csereként beállt De Luca kapu elé lőtt labdája a menteni igyekvő Davide Faraoni lábáról a saját kapujába pattant. A Novara közel állt ahhoz, hogy egymást követő negyedik mérkőzését is megnyerje, ezúttal be kellett érnie az egy ponttal, míg a Bari ezzel a pontszerzéssel az ötödik pozíciót birtokolja.

Egy küzdelmes mérkőzésena Brescia 1-0-s győzelmet aratott a Latina elleni találkozón. A végig fölényben játszó oroszlánok a 87. percben harcolták ki a győzelmet, amikor Andrea Caracciolo értékesített egy tizenegyest, így Di Gennaro kapus bravúrjai hiábvalónak bizonyultak, a büntetőt képtelen volt hárítani, a Latina üres kézzel távozott Bresciából. A lombardiaiak nyolc forduló óta nem találtak legyőzőre és a tavalyi pokoljáráshoz képest a kifejezetten szép, hetedik helyet foglalják el, miközben a Latina a héten mindkét mérkőzését elvesztette és a 12. helyre csúszott vissza, amely után Mark Iulianót felmentették a munkavégzés alól, utódja Mario Somma lesz.

Hasonlóan izgalmas küzdelmet hozott az1-1-gyel záruló Salernitana-Perugia mérkőzés. Az első félidő a hazaiak, a második a vendégek voltak aktívabbak, így tulajdonképpen igazságos eredmény született. A salernóiak Michele Franco fejesével kerültek lépéselőnybe, de a fordulást követően Matteo Ardemagni bólintásával egalizáltak a griffek. A pontosztozkodással megmaradt a két csapat közti egy pontos különbség az alsóházban: a Perugia a 15., a Salernitana pedig az utolsó bennmaradást érő helyet, a 17. pozíciót tölti be.

Gól nélküli döntetlennel ért véget a Serie B liguriai rangadója, a Spezia és a Virtus Entella csapatai között. A két vetélytárs küzdelmes meccset vívott egymással, az esélyesebb házigazda azonban képtelen volt feltörni az Entella zárt védekezését. A kapuk megközelítőleg egyenlő arányban forogtak veszélyben, így igazságosnak mondható döntetlen született. A Spezia már négy forduló óta nyeretlen és zsinórban harmadszor ikszelve őrzi az utolsó rájátszást érő pozíciót, míg a Virtus a 22 csapatos mezőny 14. helyén tanyázik 13 egységgel.

Terniben folytatta a felzárkózást a héten már a második 3-0-s győzelmét arató Avellino csapata. A farkasok Benjamin Mokulu jóvoltából már a harmadik percben megszerezték a vezetést, majd a hajrában a csereember Marcello Trotta kétszer is bevette az umbriaiak kapuját, így öt góllal áll a bajnokságban. Az Avellino egymást követő hét nyeretlen bajnoki után a legutóbbi két találkozót győzelemmel zárta és a 11. helyre kapaszkodott fel, miközben a rendkívül hullámzóan teljesítő szörnyek visszakerültek a 20. helyre.

Értékes idegenbeligyőzelmet aratott a Pro Vercelli az Ascoli elleni kiesési rangadón. A piemontiak Addae peches öngóljával vitték el a három pontot Ascoliból, amely a mérkőzés 54. percében született Marchi beadását követően. A Vercelli két vereséget követő első sikerével osztályozós helyre lépett, míg az egymást követő negyedik fiaskóját elkönyvelő bianconeri jelen állás szerint ugyancsak a play-out résztvevője lenne, ezek után a klub vezetősége menesztette Mario Petronét a kispadról, utódja Devis Magnia lett.

A Como és a Modena összecsapása 1-1-es döntetlennel zárult. A kanárik Matteo Rubin kiváló lövésével sokáig a kezükben érezhették a három pontot, azonban a 81. minutumban Simone Ganz emelésével kiegyenlített a tavalyi Lega Pro play-off bajnoka, köszönhetően Provedel kapus jókora bakijának is. Az egy ponttal nem sokra ment a Como, hiszen még mindig csupán hét egység szerepel a nevük mellett és sereghajtók a Serie B-ben, míg Hernan Crespo csapata a 16. helyen tanyázik. Az újabb gyenge eredmény után a lombardiai együttesnél megköszönték a munkát Carlo Sabatini vezetőedzőnek.

Keddena Novara 1-0-ra megverte a Pescara együttesét a Serie B 10. fordulójából elhalasztott mérkőzés pótlása alkalmával. A győzelemről döntő találatot a veterán Felice Evacuo szerezte a második félidő elején egy közeli fejes révén, az újabb három ponttal az újonc gárda már a kilencedik helyre kapaszkodott fel öt fordulón belül negyedszer diadalmaskodva, míg a delfinek továbbra is a hatodik helyet foglalja el.

További folyamatos másodosztályú hírekért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik