9. forduló

Vágólapra másolva!
2015.10.26. 09:10
Címkék
Pénteken és szombaton lejátszották a kilencedik forduló mérkőzéseit a Serie B-ben, a vasárnapi szünnapot követően pedig hétfőn és kedden...

Pénteken és szombaton lejátszották a kilencedik forduló mérkőzéseit a Serie B-ben, a vasárnapi szünnapot követően pedig hétfőn és kedden már újabb kört rendeznek meg. Az élmezőnyben nem történt változás, vagyis továbbra is a Crotone áll a liga tetején.Pénteken és szombaton lejátszották a kilencedik forduló mérkőzéseit a Serie B-ben, a vasárnapi szünnapot követően pedig hétfőn és kedden már újabb kört rendeznek meg. Az élmezőnyben nem történt változás, vagyis továbbra is a Crotone áll a liga tetején.

Az éllovasCrotone az Ascoli vendégeként 1-0-s győzelmet aratott Ante Budimir büntetőből szerzett találatával, amely még az első félidő derekánál született. A fiatal horvát támadó a harmadik gólját szerezte az idei évadban. A mostani különösen fontos volt, hiszen így tovább folytatódhat a váratlan tündérmese, s a calabriaiak 20 ponttal megtartották a vezetést a táblázaton, míg az Ascoli két győzelem után immár két vereséget számlál és jelenleg a 14. pozíciót foglalja el.

A legfőbb üldözőnek számítóCagliari simán lemosta 4-1 arányban a Trapani együttesét a pályáról, így őrzi második helyét a bajnokságban. A szárdok soraibólDiego Farias kétszer volt eredményes, a brazil játékmester hat találattal a Serie B góllövőlistájának élére ugrott, és több alkalommal közel járt az újabb találatok megszerzéséhez is. Neki nem sikerült, viszont Pisacane és Giannetti ugyancsak eredményes volt a csapatból, míg a szicílaiaik szépítő találatát Scognamiglio regisztrálta. Serge Cosmi csapata az első hét mérkőzés veretlen megvívása után másodszor kapott ki és a tizedik helyre csúszott vissza.

Egy színvonalas mérkőzésena Salernitana-Cesena találkozó végeredménye 1-1 lett. A tavaly még harmadosztályban szereplő salernóiak Andrea Bovo találatával sokáig lépéselőnyben voltak, azonban a tavasszal még első osztályban szereplő tengeri csikók a 79. percben Camillo Ciano remek lövésével egyenlíteni tudtak. A bianconeri 5-2-2-es mérleggel a dobogó harmadik fokán tanyázik és továbbra is a feljutásért küzd, míg a délik három vereség után szereztek végre pontot, ennek ellenére továbbra is csak osztályozós helyen állnak.

Nem bírt egymással a Spezia és az Avellino sem, a küzdőfelek 1-1-es döntetlenre végeztek. A zsinórban harmadszor ikszelő farkasok Jidayi fejesével jutottak vezetéshez az első félidő hajrájában, ám a végsőkig küzdő ligúriaiak Nené bólintásával az utolsó tíz percben egalizáltak. A Spezia 15 ponttal az ötödik helyen tanyázik, míg a második forduló óta nyeretlen campaniaiak továbbra is csak utolsó előttiek a Serie B 22 csapatos mezőnyében, a nagy felzárkózás még mindig várat magára.

A Livorno egy hónap elteltével nyert újra mérkőzést, miután Cristian Pasquato második félidei duplájával 2-0-ra diadalmaskodott a Modena ellen. Az amarantók négy nyeretlen fellépés után végre megszerezték szezonbeli ötödik győzelmüket és visszakerültek a negyedik helyre, míg az idegenben továbbra is nyeretlen kanárik a tizenhatodik pozíciót foglalják el az újabb fiaskó után.

A forduló nyitómérkőzésén a Pescara hozta a kötelezőt és nagy nehezen, 1-0-ra diadalmaskodott a Pro Vercelli ellen. Számtalan kihagyott lehetőség után a 74. percben Luca Forte lábából érkezett meg a győztes találat, aki alig három perccel a becserélését követően volt eredményes egy kipattanó után. A delfinek egymást követő második, négy meccsen belüli harmadik győzelmükkel a hatodik helyre kapaszkodtak fel, míg a piemontiak továbbra is osztályozós helyen szerénykednek.

Két pocsék passzban lévő csapat mérkőzött meg egymássalaz Umbriai Derby keretein belül, melynek végén a vendég Perugia aratott 1-0-s győzelmet a Ternana ellen. A régiói rangadóról döntő találatot Matteo Ardemagni szerezte tizenegyesből az 57. percben, melynek hárításához Mazzoni kapus igencsak közel állt. Hiába követett el mindent az egyenlítés érdekében a rossoverdi, a griffek az első forduló után újra győzelmet ünnepelhettek, a meccs végén óriási gátlások szabadultak fel a játékosokban, egy ilyen rangadó megnyerése komoly lökést adhat a csapatnak. A piros-fehérek szezonbeli második sikerükkel a 15. pozícióba léptek fel, míg a terniek továbbra is csak két együttest tudnak maguk mögött a Serie B tabelláján.

A Bari a hazai pálya ellenére sem bírta feltörni a Virtus Entella zárt védekezését, a mérkőzés 0-0-s döntetlennel zárult. A kék-fehérek az utolsó negyedórát emberhátrányban játszották le, a pugliaiak hiába rohamoztak nagy lendülettel, képtelenek voltak begyötörni a mindent eldöntő találatot. A pontosztozkodás után a Bari a hetedik helyen áll, míg a zsinórban negyedik összecsapását vereség nélkül megvívó Entella a 13. pozíciót tudhatja magáénak.

A hétvégi forduló legnagyobb meglepetése során,a Novara házon kívül 2-0-ra diadalmaskodott a Vicenza ellen. Az újonc csapatból az első félidőben Pablo Gonzales, a másodikban Fabrizio Poli volt eredményes, Pasquale Marino legénysége rendkívül görcsösen játszott, számtalan lehetőséget elpuskázott és egymás után másodszor szenvedett vereséget. A Novara sorozatban a harmadik összecsapását nyerte meg kapott gól nélkül, és a két pontos levonás ellenére a tizenegyedik helyre ugrott fel, megelőzve a most legyőzött venetóiakat is.

A Brescia két tizenegyes góllal tartotta otthon a három pontot a Virtus Lanciano elleni 2-1 arányban megnyert találkozón. Az oroszlánok mindkét büntetőjét a svájci légiós Alexandre Geijo értékesítette rendkívül biztos lábbal azok után, hogy az elején Luca Di Matteo villanásával még a Lanciano vezetett. Az abruzzóiak az 58. perctől létszámhátrányban játszottak a csapatkapitány Mammarella kiállítása után, így nem sok esélyük lehetett az egyenlítésre. A hat forduló óta nyeretlen északiak rég nem látott magasságba kerültek, hiszen 13 ponttal kilencedikek a Serie B-ben, míg a Virtus jelen állás szerint a legutolsó bennmaradást érő helyet foglalja el.

A Como és a Latina 1-1-es döntetlennel zárt egymás ellen. A második félidő elején a veterán Marco Cassetti fejesgóljával ugyan vezetést szerzett a sereghajtó, de a 70. minutumban Acosty bólintásával a nerrazzurri kiegyenlített. Három zakó utáni első döntetlenje ellenére is maradt az utolsó helyen a tavalyi Lega Pro play-off bajnoka, míg a Latina az utolsó rájátszás-helyezést birtokolja.

További folyamatos másodosztályú hírekért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik