8. forduló

2630824 26308242630824 2630824
Vágólapra másolva!
2015.10.20. 15:10
Címkék
Az elmúlt hétvégén rendezték meg a nyolcadik fordulót a Serie B-ben, amely számtalan izgalmas és gólgazdag mérkőzést hozott, nem maradt veretlen...

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a nyolcadik fordulót a Serie B-ben, amely számtalan izgalmas és gólgazdag mérkőzést hozott, nem maradt veretlen csapat a mezőnyben és például az első helyen is változás történt.Az elmúlt hétvégén rendezték meg a nyolcadik fordulót a Serie B-ben, amely számtalan izgalmas és gólgazdag mérkőzést hozott, nem maradt veretlen csapat a mezőnyben és például az első helyen is változás történt.

A forduló legnagyobb meglepetéseként a listavezetőCagliari 1-0-s vereséget szenvedett a Novara vendégeként. A fantasztikus erőfeszítéseket végrehajtó piemontiak a győztes találatot a 36. percben szerezték meg Pablo Gonzales kiugrása végén, aki kiváló cseleket követően lőtt a hálóba. Győzelmével az újonc gárda elmozdult az osztályozós helyről, míg a szezonbeli második vereségét elszenvedő szárdok visszacsúsztak a második helyre.

Az újdonsült éllovas a Crotone lett, amely a vártnál sokkal simábban,3-0-ra lemosta a Livorno együttesét. A piros-kékek ellenállhatatlan formában futballoztak, Balasa, Torromino és Capezzi találataival küldték haza a toszkánokat. Az első forduló óta veretlen déliek egy ponttal megelőzték a Cagliarit a mezőny élén 17 pontosként, míg az első hetekben még élen álló Livorno négy játékhéten belül harmadszor talált legyőzőre és már a hatodik helyre csúszott vissza. A Crotone szereplése azért különösen érdekes, mert egy évvel ezelőtt épphogy megőrizték helyüket a Serie B-ben, nyáron papíron csak gyengültek, ennek ellenére igazi csapattá tudtak összeállni és nyolc forduló után vezetik a másodosztályú bajnokságot.

A hétvége rangadóján a Cesena kiütéssel, 5-1-re diadalmaskodott a Spezia ellen, így a két csapat helyet cserélt egymással az élmezőnyben. A ligúriaiak a spanyol hátvéd Sergio Postigo fejesével ugyan korán vezetést szereztek, a tengeri csikók a félidő hosszabbításában Luca Garritano villanásával egyenlíteni tudtak, aki a fordulást követően öt perc elteltével újra eredményes tudott lenni. A mérkőzés sorsa a 60. minutumban pecsételődött meg végleg, amikor Postigo egy utolsó emberként elkövetett szabálytalanságért piros lapot kapott és büntetőhöz jutott a Cesena, melyet Stefano Sensi biztos lábbal értékesített. Bő tíz perccel később a bosnyák Milan Djuric révén újabb büntetőből találtak be, a végeredményt pedig Moussa Kone állította be. A romagnaiak pontszámban utolérték a második helyezett Cagliarit, míg a szezonbeli második vereségét regisztráló Spezia a negyedik helyre lépett vissza.

Az első hét kört követően még veretlenTrapani elszenvedte idénybeli első zakóját a Pescara elleni 3-0-s hazai fiaskó jóvoltából. Oddo mester legénysége már az ötödik percben vezetést szerzett Gianluca Lapadula találatával, majd nem sokkal később Ahmad Benali is eredményes volt, a második félidő elején pedig egy kontrából Gianluca Caprari alakította ki a végeredmnyt. A szicíliaiak a megszokott jó játék helyett ezúttal hat sárga lappal vétették észre magukat, a delfinek két héttel a Cagliari legyőzését követően újabb nagy skalpot gyűjtöttek be a Serie B-ben és máris feljöttek a kilencedik helyre, egy ponttal vannak a gránátok mögött.

Hozzájuk hasonlóan,a Vicenza veretlensége is véget ért, a venetóiak ugyanis 2-1 arányban maradtak alul a Pro Vercelli otthonában. Foscarini mester győzelemmel debütált a piemontiak kispadján: a rutinos Ettore Marchi szezonbeli első gólja mellett Francesco Urso balszerencsés öngólja segítette a boldogulásukat, a Vicenza erejéből csupán a szépítésre futotta Filip Raicevic révén. A Vercelli sorozatbeli négy vereséget követően nyert újra és mozdult el az osztályozós helyről, míg a Vicenza a Serie B tizedik helyére került vissza.

A forduló előtti sereghajtóTernana három első félidei találat jóvoltából3-0-ra tömte ki a Bari csapatát. A szörnyek gólgyártásában Belloni, Avenatti és Falletti vett részt, nem nehéz kijelenteni, hogy a szezonbeli legjobb teljesítményt láthattuk tőlük. Ezzel szemben a pugliaiak árnyékuk voltak korábbi önmaguknak, három győzelem után találtak újra legyőzőre, ezzel a fiaskóval az ötödik helyre csúsztak vissza, míg az umbriaiak a 20. pozícióba kapaszkodtak fel.

A Virtus Entella 1-0-s győzelmet aratott a Salernitana elleni hazai mérkőzésen. A mindent eldöntő találat már a meccs nyolcadik percében megszületett a portugál légiós Pedro Ferreira jóvoltából. Ezt követően a 30. percben a salernóiak csapatkapitánya, Manolo Pestrin piros lapot kapott, tíz emberrel nem sok esélye volt csapatának az egyenlítésre. A sorozatbeli harmadik veretlen találkozóját megvívó Virtus már a 13. helyen áll a Serie B 22 csapatos mezőnyében, míg a jó ratjtot követően a Salernitana az osztályozót jelentő, 18. helyre csúszott hátra.

A Lanciano-Como találkozón ugyancsak egy gól döntött, méghozzá a 89. percben Antonio Piccolo tizenegyesével tartotta otthon a három pontot az 1-0-ra diadalmaskodó Virtus együttese. Az abruzzói alakulat a szezonbeli második sikerével a 15. helyet foglalja el, míg a zsinórban harmadszor vereséget szenvedő Como öt ponttal sereghajtó lett.

Egy küzdelmes összecsapásona Latina 2-1-re győzött a Perugia ellen hazai környezetben. Valamennyi találat az első félidőben született, a griffek hiába találtak be hosszú hetek után először már a 12. percben Lorenzo Del Prete jóvoltából, mert még az első félóra végéig fordítottak a fekete-kékek Najib Ammari és Maxwell Acosty találataival. A győzelmével rájátszás-helyre lépő lazióiak a második játékrészben hat sárga lap árán tartották meg a vezetést, míg az első forduló óta nyeretlen Perugia immár osztályozós pozícióba süllyedt.

A Modena 2-1-es sikert aratott az Ascoli ellen. A kanárik mindkét gólját Andrea Mazzarini szerezte büntetőből a második félidőben, a kettő közt az emberhátrányban játszó bianconeri Luigi Giorgi találatával még egyenlíteni tudott, de számukra balszerencsés módon pontot szerezni képtelenek voltak. A két csapat 10-10 ponttal áll a középmezőnyben, jobb gólkülönbsége miatt az Ascoli tizenegyedik, a Modena pedig csak tizennegyedik.

A nyitómérkőzésenaz Avellino és a Brescia 3-3-as döntetlent játszott. A farkasok már a mérkőzés harmadik percében vezetést szereztek Mariano Arini találatával, azonban az oroszlánok még a szünet előtt Alexandre Geijo jóvoltából egyenlítettek. Közvetlenül a fordulás után Roberto Insigne ismét a házigazdát juttatta előnyhöz, nem sokkal később viszont a lombardiaiak lengyel támadója, Tomasz Kupisz négy perc alatt két gyönyörű kapáslövéssel megfordította az eredményt. A 65. percben aztán a 19 esztendős Samuel Bastien egy perccel a becserélését követően egyenlített és kialakította az összecsapás végeredményét. A zöld-fehérek így is csak utolsó előttiek, míg a Brescia zsinórbeli ötödik pontszerzésével őrzi helyét a középmezőnyben.

További folyamatos másodosztályú hírekért kövesd rendszeresen a Serie B magyar oldalt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik