Papírforma szerint

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.05.03. 22:05
5 mérkőzés, 5 vendégsiker, 0-9-es gólarány. Nem a hazai csapatok napja volt a szombat az NB I-ben... Cserébe egyre egyértelműbbé válik, mely...

5 mérkőzés, 5 vendégsiker, 0-9-es gólarány. Nem a hazai csapatok napja volt a szombat az NB I-ben...

Cserébe egyre egyértelműbbé válik, mely együttesek lesznek a kiesők. A Kaposvár bennmaradása a Pécstől elszenvedett vereség után maga lenne a csoda, annak ellenére is, hogy matematikailag még megvalósítható a bravúr. Kicsivel több, bár a valóságban hasonlóan kevés esély van a Mezőkövesd élvonalbeli tagságára. Véber Györgyéknek a Pécs-Videoton-Győr trió ellen kéne minimum 7 pontot szereznie, és önmagában még az sem garancia semmire.

A tabella élén ellenben még semmi nem dőlt el. A Győr, a Videoton és a Ferencváros is 1-0-val hozta a kötelezőt. Horváth Ferencék így pontszámban beérték a Debrecent, de ezzel együtt is szükségük lenne arra, hogy a Loki az utolsó 4 mérkőzésén legalább 4 pontot veszítsen. A Fradi hasonló módón a Videotonra vár. És bár az esélyeik kicsivel jobbak (a Vidinek elég lenne egyszer pontot veszítenie), a következő, DVTK elleni rangadón eltiltás miatt nem szerepelhet a védelem két oszlopa, Mateos és Pavlovic. Utóbbi ráadásul lehet több meccses eltiltást kap, így a Haladás ellen sem lesz bevethető.

Ehhez képes sokkal simább a Videoton útja, így ha tippelnem kéne, én mindenképp őket várnám a dobogó harmadik fokára. Már csak azért is, mert José Gomes együttese kezd magára találni. Döntő a Ligakupában a DVSC 6-1-es kiejtésével, hármas győzelmi sorozat a bajnokságban. És a leendő ellenfelek névsora: Kaposvár, Mezőkövesd, DVTK.

A mezőny közepéről lehetne beszélni, de a bajnokság ebben a szakaszában már nem igazán érdemes. Azok a csapatok, amelyeket sem a kiesés nem fenyeget, sem a dobogóra nincsen már esélyük, legfeljebb becsületből és a prémiumoktól motiváltan lépnek pályára. Az Újpesten úgy látszik, már egyik sem segít. A lilákat egyedül az boldogíthatja, hogy 7 pontnyira vannak a kieső zónától. Ezen felül sok örömük nem lehetett az idei szezonban (sem). Nem úgy az MTK-nak, amely a Szusza Ferenc stadionban aratott 4-0-ás sikerével feljött a tabella 10. helyére és még a gólkülönbsége is pozitívra változott. Nagy siker ez Garami József együttesének, amely a tavaszi 10 forduló alatt gyűjtött közel annyi pontot (15), mint előtte 17 kör alatt (16).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik