A mérleg nyelve

209253 209253209253 209253
Vágólapra másolva!
2014.04.07. 22:04
Adott egy csatár, Torghelle Sándor. 32 éves, rengeteg külföldi és magyar válogatott tapasztalattal a háta mögött. A pályán harcias, erőszakos...

Adott egy csatár, Torghelle Sándor. 32 éves, rengeteg külföldi és magyar válogatott tapasztalattal a háta mögött. A pályán harcias, erőszakos, a védők rémálma. Fejjel és lábbal is gólveszélyes, és nem csak a könnyű, de a valódi tétre menő mérkőzéseken is képes hozni magát.Torghelle Sándor. 32 éves, rengeteg külföldi és magyar válogatott tapasztalattal a háta mögött. A pályán harcias, erőszakos, a védők rémálma. Fejjel és lábbal is gólveszélyes, és nem csak a könnyű, de a valódi tétre menő mérkőzéseken is képes hozni magát.

Mit csinált vele a Videoton? Miután 2012-ben leigazolták a Honvédtól, kezdetben elég jó százalékban a kezdőcsapatba állították, az idő múlásával aztán szépen a cserepadra ültették. Tavaly ősszel mindössze 69 percet töltött a pályán. Nem is volt csoda, hogy télen eligazolt az MTK-hoz, amely éppen csatárhiánnyal küszködött és az eltelt hat forduló alapján elmondható - mindkét fél kiválóan döntött.

Torghelle, bár kétségtelen, hogy a Hungária körúton kevesebbet keres, mint a Vidi kispadján, játékidőben sokkal jobban járt, hiszen Garami József már 521 perc játékidőt adott neki. Ezalatt 4 gólt szerzett, amelyből az egyik győzelmet ért a Ferencvárossal szemben, másik kettő pedig a Paks elleni sikerben játszott kulcsszerepet. Hat pont, aminek köszönhetően a kék-fehérek jelen pillanatban nem állnak kiesőhelyen.

Mindeközben nézzük, mi történt a Vidivel. Mióta Torghelle távozott, a csapat mérlege 1-2-3, azaz egy győzelem, két döntetlen és három vereség. Pedig minden alakulhatott volna másképp is, ha.... van valaki, aki ki tudja mozdítani a szekeret a kátyúból. José Gomes azonban nem tartott igény a támadóra, inkább bízott Nemanja Nikolics és Zé Luis formájában. Előbbi még csak-csak hozza önmagát, utóbbi azonban hiába ér papíron sokat, ha a pályán nem annak megfelelően teljesít. Nem kockáztat tehát nagyot az, aki melléfogásnak nevezi Torghelle elengedését. Akivel az MTK könnyen bennmaradhat és aki nélkül a Vidi akár még le is csúszhat a dobogóról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik