Mezőkövesdi sokkterápia

Vágólapra másolva!
2014.04.29. 23:04
Készül a Mezőkövesd az NB II-re, megkezdték visszavágni a futballisták bérköltségeit. Bennem legalábbis ez a gondolat merült fel elsőnek...

Készül a Mezőkövesd az NB II-re, megkezdték visszavágni a futballisták bérköltségeit. Bennem legalábbis ez a gondolat merült fel elsőnek, miután a csapat nemrég bejelentette, hogy elküldi három tapasztalt játékosát. Név szerint Rajczi Pétert, Vermes Krisztiánt és Farkas Balázst.Mezőkövesd az NB II-re, megkezdték visszavágni a futballisták bérköltségeit. Bennem legalábbis ez a gondolat merült fel elsőnek, miután a csapat nemrég bejelentette, hogy elküldi három tapasztalt játékosát. Név szerint Rajczi Pétert, Vermes Krisztiánt és Farkas Balázst.

Tény, a felsorolt labdarúgók közül egyik sem sokat tett hozzá ahhoz, hogy a Mezőkövesd a szezon vége előtt négy fordulóval ne a 15. helyen álljon, két ponttal lemaradva a szintén borzalmas szezont futó Pakstól. Hogy a -18-as gólkülönbséget már ne is említsük. A télen Kecskemétről igazolt Rajczi Péter például 7 mérkőzésen egyetlen gólt sem szerzett. De a Vermes és Farkas sem tett le idén sokat az asztalra, igaz nem is igazán volt rá lehetőségük.

A döntés hátterében mindazonáltal nem csak a pénz állhat. Ugyanúgy elképzelhetőnek tartom, hogy a bejelentéssel kvázi sokkolni akarták a mezőkövesdi játékosokat. A bajnoki hajrá ugyanis mindennek ígérkezik, csak könnyűnek nem. Szombaton például az öt mérkőzéses győzelmi sorozatot produkáló Ferencváros lesz a vendég, utána idegenben a Pécs és a Győr, otthon pedig a Videoton vár Véber György fiaira. Ebből papírforma szerint egyedül a Pécs ellen lehet pontszerzésben reménykedni, az pedig édeskevés lesz a Paks megelőzéséhez.

A bennmaradáshoz kétségkívül bravúr kell, méghozzá nem is egy. A sokkterápia tehát jó gondolat. Kérdés, ha a Ferencváros ellen hatástalannak bizonyul, mi lesz a következő lépés?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik