Böde Dániel válaszút előtt

Vágólapra másolva!
2014.04.30. 22:04
"A következő szezontól a csatársor arculatát meg kell változtatni. Ez túl kevés a mi szintünkhöz, illetve ahhoz is, hogy ezek a játékosok...

"A következő szezontól a csatársor arculatát meg kell változtatni. Ez túl kevés a mi szintünkhöz, illetve ahhoz is, hogy ezek a játékosok az új idényben is a Ferencvárosban futballozzanak" - nyilatkozta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője, a DVTK otthonában elért 1-1 után, amellyel a zöld-fehérek kiestek a Ligakupából."A következő szezontól a csatársor arculatát meg kell változtatni. Ez túl kevés a mi szintünkhöz, illetve ahhoz is, hogy ezek a játékosok az új idényben is a Ferencvárosban futballozzanak" - nyilatkozta Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője, a DVTK otthonában elért 1-1 után, amellyel a zöld-fehérek kiestek a Ligakupából.

A kritika egyértelműen Böde Dániel felé irányul. A magyar válogatott támadó Ricardo Moniz alatt szárnyalt, bekerült a nemzeti együttesbe is, ahol Törökország ellen tevékeny részese volt a pontszerzésnek. Azonban amilyen biztatóra sikeredett az ősz számára, legalább olyan halvány az idei tavasza.

Az alaphangot a Győr ellen kihagyott büntető, és az azt követő pontvesztés adta meg (ha az értékesítésre kerül, most a Fradi magabiztosan áll a dobogó legalsó fokán). De hiba lenne mindent erre fogni. Böde játékát nézve az az ember érzése, mintha nem érezné jól magát a pályán, nem találná a helyét. Az az erőcsatár, aki korábban a félpályáról megindulva, a védőket magáról lepattintva berobogott az ellenfél tizenhatosáig és kilőtte az alsó sarkot, most mintha erejét vesztve vergődne 90 percen keresztül. Rá nem jellemző módon a test-test elleni párharcok jelentős részét elveszti, a labdát amikor kéne, nem adja le, ha leadja, rosszul passzol és a gólszerzéssel is gondban van.

Mi lehet a probléma? Ezt csak az illetékesek tudnák megmondani. Egy biztos. Thomas Dollnak elfogyott a türelme. Neki olyan játékosra van szüksége elől, aki leköt 2-3 védőt, aki jó értelemben véve terrorizálja őket, akiben mindig benne van a váratlan, a gól. A tavaly őszi Böde Dániel ilyen futballista. A mostani nem.

A madocsai Messi pályafutása válaszúthoz érkezett. Most dől el milyen sportember valójában. Olyan, aki mindent túlél, aki vesz egy nagy levegőt és átvészeli a nehéz időszakot, harcol körmeszakadtáig és megmutatja mi rejlik benne. Vagy aki a kihívástól meghátrál és szemlesütve alibizik egy darabig, amíg el nem igazol. Őszintén remélem, hogy az első verzió valósul meg, akkor is, ha jelen pillanatban úgy tűnik, arra van kevesebb esély. Egy jó Böde Dánielnek mindenféleképpen helye van a Ferencváros 2014/15-ös keretében, de ehhez az kell, hogy ő is így akarja. Amennyiben mégsem, úgy a vezetőség helyében erősen elgondolkodnék egy Böde-Radó cserén, amivel mindkét klub jól járhatna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik