Videó: öt éve Eb-részvételt ért a norvégok búcsúztatása

Vágólapra másolva!
2020.09.30. 09:07
Bár az elmúlt harminc évben sem klubszinten, sem válogatott szinten nem volt sok sikerélménye a magyar csapatoknak a norvégokkal szemben, most úgy tűnik, ez változhat. A Ferencváros kedden öt éven belül a második, történelmi magyar futballsikert érte el norvég együttessel szemben...

AFerencváros kedden 0–0-s döntetlent játszott a Groupama Arénában a norvég Moldéval, és 3–3-as összesítéssel, az idegenben szerezett góljainak köszönhetően főtáblára jutott a Bajnokok Ligájában. Most tehát BL-csoportkört, míg 2015. november 15-én Európa-bajnoki részvételt ért a magyar továbbjutás.Ferencváros kedden 0–0-s döntetlent játszott a Groupama Arénában a norvég Moldéval, és 3–3-as összesítéssel, az idegenben szerezett góljainak köszönhetően főtáblára jutott a Bajnokok Ligájában. Most tehát BL-csoportkört, míg 2015. november 15-én Európa-bajnoki részvételt ért a magyar továbbjutás.

Öt évvel ezelőtt, az Eb-pótselejtezőn is Norvégiában alapozta meg a továbbjutást a magyar válogatott, amely Kleinheisler László (aki később fél évig játszott az FTC-ben is) góljával 1–0-ra győzött Oslóban. A visszavágón, a Groupama Arénában Priskin Tamás (ő is megfordult azóta a Ferencvárosban) lőtt felejthetetlen gólt, a mieink 2–1-re nyertek, így két győzelemmel vívták ki a továbbjutást, s 44 év után szerepelhetett ismét Európa-bajnokságon a magyar válogatott.

A Ferencváros a norvég bajnok búcsúztatásával 25 év után szerepelhet ismét a Bajnokok Ligája főtábláján.


Norvégia–Magyarország 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik