Varga jobbhátvéd lesz, Koman Vladimir nem játszik

Vágólapra másolva!
2012.10.11. 19:39
null
Koman Vladimir nincs bevethető állapotban, a mai edzés tapasztalatai alapján Varga József (jobbra) kezdhet jobbhátvédként (Fotó: mlsz.hu)<br />
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor az Észtország elleni holnapi vb-selejtező előtt csütörtökön kora este sajtótájékoztatót tartott, melyen elmondta, már csak egy helyen gondolkodik a holnapi kezdőcsapatot illetően.

„Tíz poszt megvan, egy helyen még gondolkodnunk kell, és a sérülések is dönthetnek ebben az ügyben" – nyilatkozta Egervári Sándor szövetségi kapitány.

A szakember dolgát nehezíti, hogy még a csapat mai talinni edzésén sem volt teljesen egészséges Hajnal Tamás, Koman Vladimir és Szakály Péter. A Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja az edzés után arról számolt be, hogy közülük Koman biztosan nem tudja vállalni a játékot.

„Koman Vladimir az utóbbi napokban kisebb sérüléssel edzett a telki edzőtáborban, a combközelítő izmát fájlalta a gyakorlások után. Az FK Krasznodar játékosa a válogatott csütörtök esti edzését követően jelezte, hogy panaszai nem szűntek meg, ezért a szakmai stáb – a Szilágyi György doktorral való konzultációt követően – úgy döntött, hogy nem kockáztatja a labdarúgó szerepeltetését. Ez azt jelenti, hogy Koman pénteken a cserepadra sem ül le, remélhetőleg a keddi, törökök elleni hazai mérkőzésen már számíthat rá Egervári Sándor" – adta hírül az mlsz.hu

Az azonban már valószínűsíthető, hogy Varga József kezd majd jobbhátvédként. Erről a DVSC-ben védekező középpályásként játszó labdarúgó beszélt a Nemzeti Sport kérdésére a mai tréning után.

„Azt gondolom a mai gyakorlás után, hogy ha szerepet kapok, a védelem jobb szélén játszom majd. Korábban is elmondtam, most is így érzem: a lényeg, hogy a kezdőcsapatban legyen az ember, ahol a kapitány számít rám, ott kell teljesíteni, ott kell bizonyítani. Ez a magyar válogatott, itt igenis megtiszteltetés futballozni, szép lenne, ha én mondanám meg, melyik pozíciót szeretném magamnak" – nyilatkozta Varga.

HELYZETJELENTÉS TALLINNBÓL – OSZTJUK AZ ÉSZT!

A magyar válogatott ma kétórás repülőút után érkezett meg még délelőtt Tallinnba, ahol hűvös, nyirkos idő fogadta a csapatot, a hőmérséklet mindössze nyolc fok volt. A programban az érkezést követően könnyű ebéd, majd egy pihenő után sajtótájékoztató és edzés szerepelt.

MEGÉRKEZETT A VÁLOGATOTT TALLINNBA

A MAI EDZÉSRŐL RÉSZLETES BESZÁMOLÓ, TOVÁBBI NYILATKOZATOK A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Juhász Roland (Anderlecht), Kádár Tamás (Roda), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Lipták Zoltán (Győri ETO), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Takács Ákos (Győri ETO), Varga József (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK) Gera Zoltán (WBA), Gyurcsó Ádám (Videoton), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Koltai Tamás (Győri ETO), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Pátkai Máté (Győri ETO), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Szakály Péter (DVSC-Teva)
Támadók: Németh Krisztián (Roda), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Mainz)
AZ ÉSZT VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Artur Kotenko (FF Jaro, finn), Pavel Londak (Bodö/Glimt, norvég), Sergei Pareiko (Wisla Kraków, lengyel)
Védők: Alo Bärengrub (Kalju), Enar Jääger (Aalesund, norvég), Ragnar Klavan (Augsburg, német), Dmitri Kruglov (FK Rosztov, orosz), Igor Morozov (FC Levadia), Taavi Rähn (Tiencsin Szongcsiang, kínai), Tihhon Sisov (Kalju), Taijo Teniste (Sogndal, norvég)
Középpályások: Aleksandr Dmitrijev (Gomel, fehérorosz), Tarmo Kink (Varese, olasz), Joel Lindpere (New York Red Bulls, amerikai), Sergei Mosnikov (Pogon Szczecin, lengyel), Sander Puri (KuPS, finn), Ats Purje (KuPS, finn), Konstantin Vassiljev (Amkar Perm, orosz), Martin Vunk (Panahaiki, görög)
Csatárok: Jarmo Ahjupera (Győri ETO, magyar), Henrik Ojamaa (Motherwell, skót), Andres Oper (Nea Szalamisz, ciprusi), Tarmo Neemelo (Kalju)
VB 2014, D-CSOPORT
Október 12.
Törökország–Románia
Észtország–Magyarország
Hollandia–Andorra
Október 16.
Andorra–Észtország
Magyarország–Törökország
Románia–Hollandia
AZ ÁLLÁS
1. Románia 2 2 6–0 +6 6
2. Hollandia 2 2 6–1 +5 6
3. MAGYARORSZÁG 2 1 1 6–4 +2 3
4. Törökország 2 1 1 3–2 +1 3
5. Észtország 2 2 0–5 –5 0
6. Andorra 2 2 0–9 –9 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik