Válogatott: Willi Orbán lemarad a márciusi pótselejtező(k)ről

Vágólapra másolva!
2020.01.06. 15:52
null
Willi Orbánra a jelek szerint nem számíthat a válogatott márciusban (Fotó: Tumbász Hédi)
A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig is megkezdte a munkát a téli szünetet követően, és a csapat edzője, Julian Nagelsmann elárulta, a térdműtétje után lábadozó Orbánra tudomása szerint április elejéig nem számíthat, ami azt jelenti, hogy a védő lemarad a március végén esedékes, Európa-bajnokságra kvalifikáló NL-pótselejtezőről.

 

A 27 éves, 12-szeres válogatott középhátvéd még tavaly, az RB Leipzig október 30-i Német Kupa-mérkőzésén szenvedett térdsérülést. Az első hírek arról szóltak, hogy csak két hetet kell kihagynia, ám hamar kiderült, mégsem játszhat az év utolsó két válogatott meccsén, mert állapota nem a várt ütemben javult, ezért november közepén Lipcsében a védő térdén artroszkópos beavatkozást hajtottak végre.

A műtét utáni hírek még arról szóltak, hogy február elején már visszatérhet Orbán a pályára, ám az RB Leipzig téli felkészülésének kezdetén Julian Nagelsmann arról számolt be a kicker.de híradása szerint, hogy a védő április előtt nem játszhat.

A Leipzignél Timo Werner megfázása miatt külön edzett, s hiányoztak a sérültek is: a bokaműtét után lábadozó Kevin Kampl, a térdműtéten áteső Willi Orbán, az izomszakadás után gyógyuló Ibrahima Konaté is.

„Nagelsmann úgy számol, hogy Konaté február közepén kezdheti az edzéseket, míg a csapatkapitány Orbán április előtt nem, de ezt nem tudjuk pontosan” – áll a Kicker edzésriportjában.

Mindez tehát azt jelent, hogy ha Nagelsmann-nak igaza lesz, akkor a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi sem számíthat a lipcsei csapatkapitányra a március végén esedékes Nemzetek Ligája-pótselejtező elődöntőjében Bulgária ellen – és továbbjutás esetén a fináléban sem.

AZ EB-RE KVALIFIKÁLÓ
NEMZETEK LIGÁJA-PÓTSELEJTEZŐ PÁROSÍTÁSA

A-LIGA

ELŐDÖNTŐ, MÁRCIUS 26., CSÜTÖRTÖK
20.45:
Izland–Románia
20.45: Bulgária–Magyarország
DÖNTŐ, MÁRCIUS 31., KEDD
20.45:
Bulgária/Magyarország–Izland/Románia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik