Válogatott: újoncok a csapatban – Storck kerete a vb-selejtezőre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.27. 15:26
null
Storck szeme előtt már a markáns fiatalítás lebeg (Fotó: Veres Viktor)
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette véglegesnek szánt keretét a Feröer elleni, szeptember 6-i világbajnoki selejtezőre. A tórshavni mérkőzésre több újoncot is behívott a szakvezető: Bognár István (DVTK) és Kálnoki-Kis Dávid (Újpest) először szerepel tétmeccsre készülő válogatott keretben, illetve újra bekerült a videotonos Kovács István is, aki 2014 novembere óta nem szerepelt a nemzeti csapatban.

Az A-válogatott U21-esek elleni, 4–2-re megnyert pénteki edzőmérkőzésén Bognár és Kálnoki-Kis is gólt szerzett.

„A folyamat már az Európa-bajnokság előtt elindult, a stratégiai célok miatt olyan játékosok helyére kellett fiatal játékosokat keresnem, mint Vanczák Vilmos vagy Leandro. Az Eb-t követően a csapat több meghatározó játékosa is lemondta a válogatottságot, és ugyan még feltétlenül számítok a rendkívül tapasztalt, de ezúttal sajnos sérült Gera Zoltán segítségére, a szemem előtt már a markáns fiatalítás lebeg. Ez a stratégiai szempont vezérelt a bő keret összehívásánál, majd a keretszűkítés során is. Az elmúlt két hét közös munkája a távlati céljainkat erősítette, és meggyőződésem, hogy ez az európai szinten is fiatal csapat – amely egyben pályafutásom legfiatalabb gárdája is – szolgálja leginkább a magyar futball hosszú távú érdekeit és céljait” – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Bernd Storck.

A szövetségi kapitány az intenzív munkával, fizikai tesztekkel és felmérésekkel zajló összetartás után lejátszott tesztmérkőzést követően hirdette ki a keretét, melyhez a jelenlegi tervek szerint csatlakozhat még az U21-es válogatottból Vida Máté (Vasas) a csapat Liechtenstein elleni, szeptember 1-jén sorra kerülő Eb-selejtezője után.

Az Eb-n szerepelt keretből a válogatottságtól visszavonult Király Gábor és Juhász Roland, a sérült Gera Zoltán, valamint Lovrencsics Gergő és Pintér Ádám nem szerepel az első vb-selejtezős névsorban.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A FERÖER ELLENI VB-SELEJTEZŐRE (szeptember 6.)
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország)
Védők: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków – Lengyelország), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Videoton)
Középpályások: Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig – Németország), Kovács István (Videoton), Kleinheisler László (Darmstadt – Németország), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Németh Krisztián (al-Garafa – Katar), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa – Lengyelország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia), Stieber Zoltán (Kaiserslautern – Németország), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik