Válogatott: tornát nyert az U17, a Honvéd-játékos lett a gólkirály

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.04. 10:03
A magyar U17-es labdarúgó-válogatott 2–0-s győzelmet aratott Szerbia felett, így megnyerte a Telki-kupát.

Szélesi Zoltán együttese szerdán 2–0-ra nyert a szerb válogatott ellen, azt követően, hogy Skócia 1–0-ra legyőzte Csehországot, így a magyar csapat nyerte meg a Telki-kupát.

A négycsapatos tornán a mieink mellett a csehek és a skótok is hat-hat ponttal végeztek, míg Szerbia három vereséggel zárt.

A viadal gólkirálya Schön Szabolcs, a Budapest Honvéd játékosa lett, akit korábban szóba hoztak az Ajaxszal.

A négycsapatos tornán a mieink mellett a csehek és a skótok is hat-hat ponttal végeztek, míg Szerbia három vereséggel zárt.

A viadal gólkirálya Schön Szabolcs, a Budapest Honvéd játékosa lett, akit korábban szóba hoztak az Ajaxszal.

„A srácok kaptak egy pofont a csehek ellen, ebből sikerült felállniuk az elmúlt két napban, és szervezett, jó játékkal zárták a tornát – értékelt a mérkőzés után Szélesi Zoltán az mlsz.hu-nak. – Tanultunk a hibáinkból, fegyelmezetten futballoztunk, próbáltunk nyomást gyakorolni a szerbekre. Összességében elégedett vagyok a tornán mutatott játékkal, az edzéseken és a meccseken látottakkal egyaránt. Mentálisan és tudásban is előre tudtunk lépni, ezért a torna elérte a célját. A csapat dicséretet érdemel, külön örülök, hogy nagyszerű csapatszellem alakult ki, az A-válogatottnál tapasztalt szellemiség uralkodik az öltözőben.”

TELKI-KUPA
3. FORDULÓ
Magyarország–Szerbia 2–0 (2-0)
Magyarország:
Ásványi Balázs – Bidzilya Anton (Terbe Botond, 55.), Opavszky Balázs, Csóka Dániel (Ujvárosi Ádám, 77.), Győri Olivér – Csonka András (Lipóth András, 70.), Szoboszlai Dominik – Winkler András (Timári Norman, 55.), Schön Szabolcs (Kiss Tamás, 77.), Horváth Olivér (Csoboth Kevin, 70.) – Bencze Márk
G.:
Szehovics (öngól), Horváth O.

A TELKI-KUPA VÉGEREDMÉNYE:
1. Magyarország 6 pont, 2. Csehország 6, Skócia 6, Szerbia 0

Kedden:
Magyarország–Csehország 0–2 (0–2)
Magyarország: Kovács Péter – Terbe Botond, Opavszky Balázs (Győri Olivér, a szünetben), Ujvárosi Ádám (Schön Szabolcs, 63.), Csóka Dániel – Szoboszlai Dominik, Lipóth András (Csonka András, a szünetben) – Csoboth Kevin (Bencze Márk, 57.), Kiss Tamás (Bidzilya Antona, a szünetben), Winkler András (Horváth Olivér, 57.) – Tóth Zoltán (Tímári Norman, a szünetben)

Szombaton:
Magyarország–Skócia 5–1 (1–0)

Magyarország: Ásványi Balázs – Győri Olivér, Csóka Dániel (Bidzilya Anton 65.), Opavszky Balázs, Terbe Botond – Csonka András (Lipóth András 55.), Szoboszlai Dominik – Horváth Olivér (Winkler András 65.), Schön Szabolcs (Kiss Tamás 70.), Bencze Márk (Csoboth Kevin 55.) – Timári Norman (Tóth Zoltán 55.)
G.: Bencze (18.), Schön (42.), Csoboth (67.), Bidzilya (76.), Tóth (79.)
Forrás: mlsz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik