Válogatott: Szívesen folytatom ilyen hangulatban! – Leekens

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.27. 22:32
Mint arról beszámoltunk, Kazahsztán után Skócia is megverte a Groupama Arénában a magyar labdarúgó-válogatottat, azaz Georges Leekens szövetségi kapitány elveszítette második mérkőzését is a magyar kispadon. A találkozó után így értékelt a mieink belga kapitánya az M4 Sport kamerái előtt!

„Megvoltak a helyzeteink, csak azokat nem váltottuk sajnos gólra, de szervezettebbek voltunk, és a mentalitásunk is jobb volt, mint Kazahsztán ellen. Legalább döntetlent megérdemeltünk volna” – kezdte értékelését Leekens.„Megvoltak a helyzeteink, csak azokat nem váltottuk sajnos gólra, de szervezettebbek voltunk, és a mentalitásunk is jobb volt, mint Kazahsztán ellen. Legalább döntetlent megérdemeltünk volna” – kezdte értékelését Leekens.

„Gyűlölök veszíteni, de ez a vereség és annak módja most elfogadható volt. A legfontosabb, hogy láttam a változást a játékosokon, ez pedig magabiztosságot adhat júniusra. Azt a tizenegyest majd visszanézzük, hogy jogos volt-e. Talán Szalai Ádám ellen is volt egy hasonló szabálytalanság és így egy meg nem adott tizenegyes” – tette hozzá a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki Gulácsi Pétert és Dzsudzsák Balázst emelte ki.

Leekens szomorú a vereség miatt, de büszke játékosaira (Fotó: Török Attila)
Leekens szomorú a vereség miatt, de büszke játékosaira (Fotó: Török Attila)

„Gulácsi Péter óriási, nagyon jó kapus! Dzsudzsákkal is nagyon elégedett voltam, mert végig csapatkapitányként viselkedett! El vagyunk persze keseredve, de büszkék is vagyunk arra, mennyit fejlődtünk. Amikor látom, hogy a játékosaim a könnyeikkel küszködnek, akkor látszik igazán, hogy milyen fontos nekik a válogatott! Látom, hogy mindent beleadnak, ami tőlük telik. A teljesítmény rendben volt, és szerintem a helyszínen lévő és a televízió előtt ülő szurkolókat is kiszolgáltuk. Nagyon szívesen folytatom a munkát ilyen hangulatban, ilyen hozzáállás során!” – zárta értékelését Leekens, hozzátéve, hogy Hangya Szilveszter megsérült, és könnyen lehet, hogy két hétre kidőlt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–SKÓCIA 0–1 (0–0)
Groupama Aréna, kb. 10 000 néző. Vezette: Lechner (osztrák)
Magyarország: Gulácsi – Fiola, Otigba, Guzmics – Lovrencsics G., Kleinheisler (Pátkai, 67.), Pintér Á. (Elek Á., a szünetben), Hangya (Szabó J., a szünetben) – Varga R. (Nikolics N., 83.), Szalai (Böde, 77.), Dzsudzsák (Németh K., 59.). Szövetségi kapitány: Georges Leekens
Skócia:
A. McGregor – Hendry, Mulgrew, S. McKenna – R. Fraser (Paterson, 82.), McGinn, C. McGregor (Cummings, 92.), A. Robertson (B. Douglas, 67.) – S. Armstrong (McLean, 70.), M. Phillips (McBurnie, 84.), Forrest (Christie, 77.). Szövetségi kapitány: Alex McLeish
Gólszerző: M. Phillips (48.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik