Válogatott: Szalai ne okoskodjon!; sportszerű fradisták - Urbán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.12. 11:04
null
Urbán szerint Szalainak nem kellene okoskodnia (Fotó: bundesliga.com)
A Pest megyei I. osztályban szereplő Vecsés vezetőedzője, Urbán Flórián szerint Szalai Ádámnak inkább meg kellene köszönnie, hogy külföldön futballozhat, nem pedig okoskodnia kellene. A DIGI Sport „Reggeli Start” című műsorában a szakember a Ferencváros szurkolói mellett is kiállt, ráadásul dicsérte őket.

Urbán Flóriánt a Magyarország–Észak-Írország (1–2) Európa-bajnoki selejtezőről kérdezték. Szerinte alkalmatlan futballisták játszottak a magyar csapatban.

„Nem láttam küzdést az Eb-selejtezőn. Kimentek a pályára és ügyeskedni akartak, harcosságról nem lehet beszélni. Ha bent a pályán van egy vezéregyéniség, akkor egy-nulla után ezt a meccset megnyeri a válogatott. Valaki nem azért vezéregyéniség, mert a karszalag rajta van, hanem annak emberileg és mindenféle formában meg kell felelnie. Mentálisan ezek a játékosok nem biztos, hogy jók egy válogatott mérkőzésre. Meg kell keresni azt a húsz magyar fiatalt, aki felveszi a piros-fehér-zöld szerelést, kimegy és megalkuvás nélkül megtesz mindent” – mondta Urbán Flórián.

A szakember hozzátette, hogy Lovrencsics Gergőben és Varga Józsefben látott elszántságot, de azt nem érezte, hogy a válogatott egésze fel lenne tüzelve. Rajtuk kívül még Juhász Rolandot játszatta volna. Urbán ellenben sajnálatosnak tartja, hogy van kapitánykérdés, mert, ha már valaki kinevezte Pintér Attilát…

„Az a baj, hogy van kapitánykérdés, pedig nem lehetne. Ha valaki kinevezte, akkor hagyja dolgozni, ne akarja az első adandó alkalommal levágni a fejét. Egy meccs után ne akarják elküldeni! Picit fejetlen a történet, akár az egész magyar futball.”

Urbánnak természetesen a Szalai Ádám-ügyről is megvan a véleménye.

„Szalai menjen be a templomba mindennap, dobjon be egy százforintost, és köszönje meg a Jóistennek, hogy ő ott kint futballozhat, és ne okoskodjon!”

A Vecsés a hét közben a Ferencvárost fogadta a Magyar Kupában. A szakvezető elismerően beszélt a vendég szurkolókról, akik a hazai szektorba vásároltak jegyet.

„A hazai szektorba bárki vásárolhatott jegyet. A Ferencváros szurkolói oda vettek jegyet, ott biztatták, úgy érzem, nagyon sportszerűen és tisztességesen a csapatukat. Valamilyen formában kompromisszumot kellene kötnie a klubnak, mert azok a szurkolók, akik tisztességesen szurkoltak, nem mehetnek be a Fradi-stadionba vagy bármelyik mérkőzésre. Ebben a dologban mindenképpen kompromisszum kell – a szurkolókért kell, hogy legyenek” – mondta Urbán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik